Osumnjičena za razbojničku krađu i dva pokušaja razbojništva

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Razbojnička krađa“  i dva kaznena djela „Razbojništvo“  u pokušaju.
 

Naime, sumnja se da je 7. ožujka 2019. godine u večernjim satima oko 18.15 sati u Ulici Hrvatskog proljeća, osumnjičena ušla u trgovinu za vrijeme dok se unutra nalazila sama zaposlenica, potom je prišla prodajnom pultu te joj rekla da ju mora nešto pitati pri čemu je u nju usmjerila nož i zatražila da joj preda novac iz blagajne. Nakon toga je zaposlenica uzela veće škare i na taj način spriječila osumnjičenu da dovrši planirano kazneno djelo.
 
Također se sumnja da je 12. ožujka  2019. godine oko 10.15 sati u Ulici Dubrava, osumnjičena došla do kioska, u kojem se također nalazila sama zaposlenica, te joj je prijeteći rekla da joj da sve novce iz kase. U strahu, zaposlenica je reagirala na način da je zatvorila staklo prodajnog pulta. Osumnjičena se tada popela na policu na kojoj su izložene novine, lupala šakom po zatvorenom staklu, potrgala policu na kojoj se ostavljaju novci i neuspješno pokušala otvoriti zatvoreni prozor da bi potom otišla.
 
Istog dana, nakon svega par minuta, nedaleko prethodnog događaja u Ulici Dubrava, osumnjičena je došla u trgovinu, gdje je prišla voditeljici trgovine koja joj je rekla da izađe iz drogerije ili će zvati policiju. Potom je osumnjičena rukama odgurnula voditeljicu, otišla do police s parfemima, uzela četiri parfema  i prošla pored blagajne. Odmah nakon prolaska pored blagajne, osumnjičenu je zaustavila zaposlenica tako da ju je uhvatila rukama, na što je osumnjičena rukom u kojoj je držala parfeme udarila zaposlenicu u glavu pri čemu su joj tri parfema ispala, a jedan je otuđila i pobjegla.
Materijalna šteta iznosi oko 390 kuna.
 
Po provedenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica