Pohvalili su nas...

 
Šalje: D
Poslano: 4. travnja 2024. 19:16
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
žrtva sam kaznenog djela, pri prijavi u IX. policijsku postaju Zagreb (Sesvete), kriminalistički odjel, dočekan sam i  predmet je obrađen na nevjerovatno profesionalan način sa dozom empatije. Inspektor mi je vratio nadu u nas ljude gdje su sve vrijednosti izokrenute. Ovim putem bi se zahvalio od dočeka pa do ispraćaja iz postaje i samo mogu reći hvala.

S poštovanjem,
D
 
 
Šalje: Martina
Poslano: 7. travnja 2024. 13:28
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za rad policijskih službenika
 
Poštovani,
 
ovim putem želimo pohvaliti policijske službenike VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) koji su 9.ožujka .2024. došli na poziv nakon prijave incidenta uznemiravanja od strane maloljetnih osoba . Oba službenika su s profesionalnim pristupom i pažnjom saslušali nastalu situaciju i nastojali susretljivo riješiti prijavljeni problem.
U današnje doba kada smo nažalost sve više izloženi neugodnim i stresnim situacijama, kao što je bila i ova prijavljena, utješno je da postoje pojedinci koji svoj posao obavljaju s dužnom pažnjom, a ne samo reda radi.
 
S poštovanjem
V i M
 
 
Šalje: L
Poslano: 28. ožujka 2024. 16:15
Prima: Policija
Predmet: PP Trešnjevka
 
Poštovani,
 
nakon višemjesečnih neugodnih, stresnih i teških događaja  koje sam trpjela  od strane bivšeg izvanbračnog partnera i oca svoje 3 malodobne djece, kada su neprihvatljivo ponašanje  i bolne situacije već postajale svakodnevnica i sa kojima sam se jako teško nosila,  u tom crnom i teškom razdoblju svog života kada nisam imala niti vidjela izlaza i načina da se zaštitim i zauzmem za sebe i svoju djecu zbog ekonomske ovisnosti, nakon prijave situacije u CZSS, imala sam sreće da me kontaktira Vaš policijski službenik.
 
Vaš policijski službenik je osim profesionalnog pristupanja situaciji, pokazao osobito puno razumijevanja, ljudskosti, marljivosti, vrijednosti, ali iznad svega interes i veliko srce u želji da pomogne, olakša i da spriječi daljnje nemile događaje. Pružio mi je veliku podršku i angažirao se znatno više i profesionalnije od djelatnica CZSS kojima bi to trebao biti osnovni zadatak i kod kojih je usudila bi se reći izostala svaka očekivana pomoć, podrška i potpora.
 
Dodatno bi pohvalila topli i ljudski način kojim je pristupio mojoj djeci za vrijeme razgovora sa njima, što im je znatno olakšalo.
 
Poruka koju mi je svojim pristupom prenio bila je da nisam sama u toj teškoj situaciji što me je osnažilo jer se više nisam osjećala napušteno i bez izlaza iz te teške krizne situacije. Ukazao mi je i na neprihvatljive stvari koje sam trpjela a za koje više nisam ni osvještavala da nisu u redu jer čovjek jednostavno prihvati i otupi kako bi mogao dalje funkcionirati i obavljati svoje životne dužnosti i obaveze.
 
 
Ovim putem želim iskazati svoju veliku zahvalnost i poštovanje za sve što je Vaš policijski službenik učinio, za podršku, pomoć  i potporu koju mi je pružio i na čemu ću mu biti zauvijek zahvalna.
 
Lijep pozdrav
L
 
From: Emanuela
Sent: Wednesday, April 3, 2024 7:59 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA
 
Poštovani,
 
ove godine sam imala situaciju gdje mi je oštećen automobil. Pozivom policije u jutarnjim satima izašli su na teren  u rekordnom roku  II. policijska postaja gdje su napravili zapisnik o šteti te me detaljno uputili kako postupiti. S obzirom na detaljno i ljubazno objašnjenje postupka, mogla sam postupiti ispravno jer smo uspjeli pronaći otuđeni predmet. Zvanjem II. policijske postaje ( Črnomerc), kolege su u jako kratkom roku poslali kolege u civila ,te ažurno i pohvalno riješili cjelokupnu situaciju. Želim pohvaliti inspektore koji su  se jako potrudili oko cijele situacije.Takvih inspektora je jako malo, koji su toliko brzinski odradili slučaj i vratili mi vjeru u zakon i red u ovoj državi. Molim Vas da na bilo koji način jutarnjom smijeni te posebno inspektorima koji su odradili moj slučaj koji rade svoj profesionalno posao zahvalite, te podržite takve djelatnike u radu. Zahvale cijeloj policijskoj postaji, sretni smo što imamo sposobne i profesionalne inspektore kao što su dotični.
 
S poštovanjem Emanuela
 
 Šalje: Lidija
Prima: pohvale@mpu.hr; Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
u nekoliko navrata imali smo potrebu i priliku surađivati s službenicima u Remetinečkom gaju 13a vezano uz zapošljavanje stranaca i rješavanje njihovog statusa.
Surađivali smo s gospođom , koja nas je oduševila - svojom profesionalnošću, stručnošću, susretljivosti, ljubaznosti, strpljenjem za sva naša pitanja, svime onim što izuzetno puno znači svakome od nas, kako ljudima koji u policiji na šalteru rješavaju svoja egzistencijalna pitanja, a tako i poslodavcima kojima su ti strani radnici potrebni i važni.
Gospođa  je izuzetan i prekrasan primjer kako se treba odnositi prema ljudima, strankama, malim pojedincima i svima koji imaju potrebu za informacijom i podrškom. Njen pristup poslu i ljudima, nešto je što vraća vjeru i u ljude i u institucije.
 
Nadam se da postoji mogućnost da se gospođi  da priznanje za njen rad, da je se na neki način nagradi. Osim što će njoj to biti potvrda koliko to znači svima koji imaju potrebe za informacijom i rješenjem svojeg slučaja, to bi bila i snažna poruka ostalim djelatnicima koji još imaju puno za učiti kako se ophoditi s ljudima.
 
Temeljem suradnje s gospođom , naše iskustvo zapošljavanja stranaca bilo je vrlo pozitivno iskustvo.
 
U želji da u MUP-u, ali i u drugim institucijama imamo što više takvih.
Šaljem izraze poštovanja,
 
Lidija
 
Šalje: Krunoslav
Datum: 26. 03. 2024. 14:15 (GMT+01:00)
Predmet: Zahvala - Parkiranje ispred osnovne škole
 
Pozdrav,
sretan sam što vam se odmah danas mogu zahvaliti što ste uputili svoje policijske službenike da pristupe rješavanju problema.
 
U 13:05 sam došao po dijete, vaši službenici su bili tamo i upozoravali vozače parkirane na invalidskim mjestima bez invalidskih oznaka. Tada su neki drugi roditelji zamolili prometnog policajca da upozori i vozače parkirane na cesti jer ih također smeta da gledaju takvo ponašanje od početka školske godine dok oni uredno parkiraju na obilježenim mjestima.
Vaši prometni policajci su svjesni i nekih nedostatak napravljenih kod projektiranja parkirališta, kao što je nedostataka pješačkih prijelaza na odgovarajućim mjestima i staza.
 
Slobodno mogu reći da vam zahvaljujem u ime svih roditelja koji propisno koriste parkiralište. Danas je desetak roditelja izašlo iz automobila i u međusobnom razgovoru odobravalo postupanje vašeg prometnog policajca.
Nitko zapravo ne zaziva nikakvo pisanje kazni, uglavnom samo svi žele da se svi roditelji ponašaju jednako na parkiralištu uz uvažavanje drugih. Ima puno mjesta u Jastrebarskom gdje nema prostora za potpuno propisno parkiranje i rijetko kome smeta kad netko stane na upitno mjesto kad nema drugih opcija, ali ova situacija pred školom je specifična iz razloga što mjesta uvijek ima.
 
Znam da postoji puno važnijih problema koje treba rješavati u gradu, ali volja da se riješe ovakvi sitni problemi koji iz dana u dan smetaju dio građana, puno znači tim istim građanima. Zahvaljujući postupanju policije, danas im je vraćeno dostojanstvo prilikom svakodnevnog korištenja javnog prostora na koji bi svi trebali imati jednaka prava. Takva postupanja za naizgled sitne stvari koje smetaju veći broj građana znatno unaprjeđuje ugled policije u zajednici.
 
Krunoslav
 
Šalje: Amalija
Poslano: 20. ožujka 2024. 14:13
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskog službenika - prometna policija
 
Poštovani,
 
ovim putem bih željela pohvaliti policijskog službenika II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koji je  došao na uviđaj prometne nesreće u Zagrebu.
Želimo mu se zahvaliti što nam je cijeli stresni događaj prve prometne nesreće ikad koju smo imali, učinio znatno lakšom i ugodnom. Vjerujem da je svojom dobrom namjerom i brigom o nama išao i iznad svoje policijske dužnosti i sigurna sam da s tim osobinama i vedrim duhom pristupa i svakom drugom zadatku. Želimo mu puno sreće i svako dobro u poslu i u privatnom životu. 
 
Lijep pozdrav,
A. i D.A.
 
 
Šalje: Jelena
Poslano: 6. ožujka 2024. 12:23
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
 
ljubazno molim primite na znanje pohvalu za upravnu referenticu Službe za upravne poslove PU zagrebačke, Novi Zagreb, Avenija Dubrovnik 15/5 (Zagrebački velesajam - dvorana „Mljet“) radi njezine izrazite ljubaznosti, profesionalnosti, razumijevanja i općenito pristupa prema strankama.
 
Ujedno želimo naglasiti visoku razinu brzine i organiziranosti vaše ispostave na Zagrebačkom velesajmu.
 
Srdačan pozdrav,
Jelena
 
 
Šalje: Nina
Poslano: 13. ožujka 2024. 16:17
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za rad djelatnika
 
Poštovani, 
 
htjela bih uputiti pohvalu za upravnu referenticu Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, Ulica grada Vukovara 70.
 
Referentica je izuzetno profesionalna, susretljiva i jako nam je pomogla oko rješavanja dokumentacije za mog supruga koji je osoba s invaliditetom.
 
Ovim putem joj se još jednom želimo zahvaliti.
 
Srdačno,
Sabina
 
From: Mirjana
Sent: Sunday, March 10, 2024 5:40 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem bih željela pohvaliti upravne referente Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, Novi Zagreb, Avenija Dubrovnik 15/5 (Zagrebački velesajam). Toliko uslužnosti, ljubaznosti, i toplog i iskrenog ljudskog osmijeha odavno nisam vidjela. Svaka čast!
 
S poštovanjem,
Mirjana
 
From: David
Sent: Wednesday, February 28, 2024 10:31 AM
To: PUZ Služba za upravne poslove <zg.upravni.poslovi@mup.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
javljam Vam se sa potrebom sa izrazim VELIKU POHVALU za Vašu upravnu referenticu Službe za upravne poslove PU zagrebačke, Ulica grada Vukovara 70 koja se uistinu potrudila da u kompliciranoj situaciji u kakvoj se nalazim pruži vrhunsku uslugu i odgovori na sva moja pitanja i nedoumice.
 
U mnoštvu javnih djelatnika iz različitih državnih službi s kojima sam bio u kontaktu u posljednjih tjedan dana Vaša referentica kilometrima odudara i daje od sebe dodatno da pomogne riješiti moj problem. 
Kao institucija uistinu se možete ponositi s ovakvim kadrom!
 
Puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. 
 
S poštovanjem, 

David
 
 
From: Hrvoje
Sent: Wednesday, February 21, 2024 10:33 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim zahvaliti Vama kao instituciji na brzom pružanju usluga i posebno pohvaliti Vašu upravnu referenticu Službe za upravne poslove PU zagrebačke, Heinzelova 98 sa šaltera 7. iz jučerašnje popodnevne smjene. 
 
Naime, došao sam nekih 10 minuta prije kraja radnog vremena, u nadi da ću izbjeći gužve i samo se informirati vezano za proces prijave nedavnog gubitka osobne iskaznice. Upravna referentica ne samo da mi je dala sve potrebne informacije, nego me je u tom kratkom vremenu, kako i sama OI uskoro ističe, ponukala da pokrenem i obavim cijelu proceduru izdavanja nove OI, s čime smo bili gotovi taman do kraja radnog vremena.
 
Hvala još jednom! 
 
Hrvoje
 
 
From: Martina
Sent: Monday, February 19, 2024 1:50 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem bih htjela pohvaliti super ljubaznu i pristupačnu upravnu referenticu Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, Ulica grada Vukovara 70.
Za samo 15 minuta sam bila gotova sa predajom tri isprave.
 
Također, svaka pohvala na web redomatima, odlična ušteda vremena!
 
Lijep pozdrav,
Martina
 
From: Darija
Sent: Friday, February 2, 2024 8:58 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Velika zahvala!!!
 
Poštovani,
želim se iskreno zahvaliti zagrebačkoj policiji na promptnom reagiranju na svaki moj poziv koji je vezan za remećenje javnog reda i mira.
 
Naime, živim u strogom centru grada, gdje se u našoj stambenoj zgradi nalazi kafić  i klub koji radi do jutarnjih sati, te nakon zatvaranja gosti se zadržavaju na cesti, deru se i bude sve nas, koji ujutro radimo, kao i našu djecu koja ujutro moraju u školu.
 
Želim istaknuti, da kad god ja ili moji susjedi nazovemo noćnu službu policije, policijski službenici odmah kroz par minuta dođu i otjeraju te huligane koji nemaju ni osnovnu kulturu ponašanja.
Policijska službenica I. policijske postaje Zagreb (Centar) koja je radila noćnu smjenu primila je moj poziv u 4 ujutro i svaki put, s puno empatije reagirala i poslala ekipu, njoj se posebno zahvaljujem, kao i svim drugim vašim policijskim službenicima koji rade po noći i obavljaju taj težak posao!!!
 
HVALA PUNO ZAGREBAČKOJ POLICIJI NA SVEMU ŠTO ČINE ZA NAS GRAĐANE, pogotovo u centru grada!!!
Hvala puno noćnoj policijskoj službi na razumijevanju i promptnom reagiranju i pomoći!!!
Hvala vam od srca!!!
 
Želim svim djelatnicima policije puno sreće i što manje neugodnih situacija!
 
Moje veliko poštovanje i srdačan pozdrav!
 
Darija
 
 
From: Mislav
Sent: Wednesday, February 7, 2024 12:15 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala za izradu osobne iskaznice
 
Postovani,
 
želim se zahvaliti zaposlenicima policijske uprave Vukovarske 70. Na šalter sam došao nakon samo nekoliko minuta čekanja. Zaposlenica je jasno davala usmene upute kroz cijeli postupak. Imao sam problem sa očitanjem papila na kažiprstima, ali me zaposlenica umirila. Od ulaska do izlaska iz uprave trebalo mi je manje od 10 minuta.
 
Puno Vam hvala na brzom i jasnom postupku.
 
Lijep pozdrav,
Mislav.
 
 
Šalje: M.K.
Poslano: 17. siječnja 2024. 16:57
Prima: Policija
Predmet: Pohvala 
 
Poštovani, 
 
radi iznimnog profesionalizma te kvalitetnom pristupu problemu u kojem sam se našao dva puta kao žrtva kaznenih djela krađe, teške krađe te računalne prevare želim pohvaliti rad VII.  policijske postaje Zagreb (Trešnjevka), naročito policijskog službenika i policijsku službenicu koja me je zaprimila na šalteru te koncizno i profesionalno uputila kako ćemo navedeni problem riješiti te šta ja moram napraviti. 
Policijski posao nije posao represije, dapače, Vi služite nama građanima te je osobito lijepo vidjeti i čuti profesionalizam  te razumijevanje odnosno iskustvo u rješavanju navedenih problema na osobnom nivo-u. 
Tužno je doživjeti krađu, izgubiti puste sate na saniranje problema no na kraju dana svi smo mi prekomotni u Zagrebu koji slovi kao jedan od sigurnijih gradova u EU. Te ne shvaćamo što se događa dok nam se to ne dogodi. Naknadno sam saznao da su počinitelji privedeni te da je dalje na sudstvu. 
 
Iz gore navedenih razloga, zbog odličnog pristupa poslu, potpore te pozitivnom stavu pohvaljujem rad VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka). 
 
Hvala Vam
M.K.
 
From: Lara
Sent: Thursday, January 18, 2024 5:14 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem željela bih pohvaliti sve policijske službenike VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) s kojima sam, na žalost zbog potrebe, bila više puta u kontaktu.
Svako postupanje od strane policijskih službenika postaje bilo je krajnje profesionalno i ljubazno. Ja ne mogu naći riječi zahvale što su ti ljudi učinili za mene. 
Svaka vam čast pogotovo imajući u vidu s kim sve imate posla!!!
 
Lara
 
Šalje: Darko
Poslano: 16. siječnja 2024. 17:37
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
pohvalio bi Vašeg policijskog službenika iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
Počinio sam prekršaj nepostupanje sukladno prometnom znaku te sam od strane vašeg policijskog službenika zaustavljen i uručena mi je Obavijest o počinjenom prekršaju.
Mogu samo reći, da je vaš policijski službenik bio toliko profesionalan sa dozom ljubaznosti i pristupačnosti da je pravi primjer slogana sigurnost i povjerenje. 
 
Hvala i lp.
Darko
 
Šalje: Martina
Poslano: 12. siječnja 2024. 14:17
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
želim pohvaliti postupanje policijskog službenika iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) prilikom izvida prometnog prekršaja na Jankomiru.
Navedeni policajac je bio iznimno profesionalan i jasno je objasnio na sva moja pitanja. Na moje nezadovoljstvo kako zakon tretira moju ulogu u odnosu na nepropisno parkirana vozila zbog kojih sam i učinila prekršaj policajac je bio vrlo smiren, profesionalan te čak i empatičan u odnosu na moju situaciju, ali mi je jasno objasnio što zakon nalaže.
Unatoč mom nezadovoljstvu propisanom kaznom i cijelom situacijom, što se tiče policajca imam samo riječi pohvale te mu zahvaljujem na postupanju.
 
S poštovanjem,
Martina
 
From: Mladen
Sent: Friday, January 12, 2024 12:20 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani ,
ovim putem želim pohvaliti vašu policijsku službenicu iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koja je bila na izvidu prometnog prekršaja u  Španskom.
Vrlo profesionalno , odgovorno, obavila je svoj posao tako da sam jednostavno bio oduševljen našom prometnom policijom II. postaje prometne policije Zagreb.
Zaista se kao građanin osjećam sigurno i zaštićeno kada imamo ovakve policijske službenike koji svoj posao obavljaju profesionalno na dobrobit i sigurnost nas građana , sudionika u prometu.
Još jednom hvala i svima vama želim svako dobro u ovoj godini.
 
Mladen
 
 
From: Sonja
Sent: Monday, January 8, 2024 6:39 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Draga Gospodo, ovim putem želim da pohvalimo upravne referente Policijske uprave zagrebačke, Ulica grada Vukovara 70 na radu, ljubaznosti i spretnosti. Svaki moj dolazak u Policijsku upravu zagrebačku bilo u Petrinjskoj  bilo sada u Vukovarskoj je bio sa pozitivnim iskustvom, jer bez ovakvih divnih referenata nebi bili to što jesmo. Jako sam ponosna i sretna na spremnost naših ljudi.
Zahvaljujem se na divnom radu i ljubaznosti!
 
S poštovanjem,
Spomenka Grbavac
 
 
From: Tina
Sent: Wednesday, January 10, 2024 8:40 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
ovim putem bi pohvalila Vašu upravnu referenticu iz Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, u Ulici grada Vukovara 70.
Prošlog petka  bila sam u Vukovarskoj 70 kako bi svojoj kćeri produžila osobnu iskaznicu. Nakon dugo satnog čekanja u redu malo iza 19 sati dolazim na red na šalter 12 gdje me dočeka Vaša upravna referentica sa osmjehom i pozdravom Dobro večer, izvolite. Cijelu proceduru je napravila brzo i lako. Na kraju me je i savjetovala da za preuzimanje osobne iskaznice kada dobijem SMS da je gotova uzmem broj preko web redomata jer tako ću najbrže doći na red.
Napominjem da je to bilo iza 19 sati kada je već radno vrijeme sa strankama bilo gotovo, a referentica je bila nasmijana i ljubazna i niti malo mrzovoljna jer sam došla na šalter iza 19 sati.
 
Budite ponosni na ovakvu referenticu!
 
Srdačan pozdrav!
 
Tina 
 
 
From: Dario
Sent: Tuesday, December 26, 2023 12:03 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani,
u ime moje obitelji i stanara u Šestinama (kraj Šestinske škole) zahvaljujem Vam se što smo konačno doživjeli Božićnu radost bez eksplozija petardi i straha da se nešto može zapaliti neodgovornim ponašanjem maloljetnika. Ove je godine preventivno djelovanje policije u Šestinama uistinu bilo onako kako se i za Božićne blagdane očekuje - mir i dobro!
 
Svi mi ovdje pozdravljamo ovakvo preventivno djelovanje policije i po prvi puta sam doživio (nakon dugo godina) da su i roditelji s malom djecom izašli izvan kuća, na igrališta i zelene površine, i mogli smo razgovarati i zajednički proslaviti Božićnu večer.
 
Vjerujem da će policija na jednaki način preventivno djelovati i za Novogodišnje vrijeme.
 
Naša zahvala i pohvala za Vaše djelovanje.
 
S poštovanjem,
Dario
 
 
Šalje: Vinko
Poslano: 14. prosinca 2023. 12:24
Prima: Pitanja MUP
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
sve pohvale za sistem koji ste osmisli oko redomata i velike pohvale za upravnu službenicu u Službi za upravne poslove u PU zagrebačkoj, Ulica grada Vukovara 70  koja je danas radila na šalteru broj 4 u jutarnjoj smjeni, procedura je bila jako laka i brza.

Ugodan ostatak dana vam želim, lp

V.J.V.
 
 
From: Hrvoje
Sent: Wednesday, December 6, 2023 1:30 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
u žurbi svakodnevice rijetko zastanemo reći hvala.
 
Ovaj put bi se zahvalio vašim upravnim referentima, a posebno upravnoj referentici Službe za upravne poslove PU zagrebačke iz Vukovarske 70 .
 
Spomenuta je bez ikakvog traženja, dakle samoinicijativno, olakšala administriranje prijave za e osobnu teško pokretnoj starici izlaskom na ulicu u auto te na taj način olakšala ono što zna biti starim ljudima težak i stresan poduhvat.
 
Dirljivo je vidjeti empatičnost i profesionalnost pogotovo kod osoba koje rade tako stresan posao kao što je svakodnevna komunikacija sa tako velikim brojem raznolikih ljudi.
 
Za mene osobno su ovakve ljudske geste ovakvih malih-velikih ljudi - neprocjenjive.
 
Molim vas da prenesete moju iskrenu zahvalnost referentima te im naglasite da je njihov trud primijećen.
 
Puno hvala
 
Hrvoje
 
 
From: Dragica 
Sent: Monday, December 4, 2023 6:47 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani!
 
Dozvolite da vam se obratim s jednim komentarom o radu vaših (ja bih rekla naših) policijskih službenika. Naime, prije tri tjedna moj suprug je imao nezgodu u prometu i dobio vrlo teške ozljede. Kad je došla Hitna bila je pozvana i policija. Da ne duljim, policijski službenik, kontaktirao me je i pričekao moj dolazak na mjestu nezgode. Bio je toliko ljubazan i susretljiv, a istovremeno ništa manje profesionalan, da nikako ne mogu zanemariti njegovo ponašanje, a da ga javno ne pohvalim.
Do sada baš i nisam imala iskustva sa zagrebačkom policijom, ali sada mogu reći, kao stara Zagrepčanka, da su ljudi poput ovog policijskog službenika ponos zagrebačke policije.
Molim da mi ne zamjerite što nekome uzimam vrijeme čitanjem ovakvih mail-ova, ali ljudskost je postala rijetka osobina nas ljudi, pa zato policijski službenik odskače u tom sivilu.
Ja mu ne mogu drugačije uzvratiti osim javnom zahvalom.
 
S poštovanjem,
Dragica
 
 
From: Saša
Sent: Wednesday, November 29, 2023 10:49 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvale
 
Pozdrav,
 
želio bih pohvaliti rad patrolnih policajaca iz Policijske postaje Dugo Selo na vrhunskom radu, stručnosti, profesionalnosti i odnosu prema građanima koji je kako prosocijalan tako i empatičan.
Kategorije koje mora posjedovati svaki policijski službenik.
Puno dobrih želja u budućem radu i hvala vam.
Pozdrav
 
From: Danijela
Sent: Wednesday, November 15, 2023 2:57 PM
To:  PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr
Subject:  Pohvala i zahvala
 
Poštovani,
 
u stalnoj atmosferi prigovora i nezadovoljstva kako radom, tako i ponašanjem mnogih državnih službenika, željela bih istaknuti svijetli primjer i uputiti posebnu pohvalu dvojici policajaca iz I. postaje prometne policije Zagreb ( Heinzelova)  i najsrdačnije im se zahvaliti na profesionalnosti, pristupu, brizi, a prije svega humanosti i divnom osjećaju razumijevanja za ljude oko sebe i stresne situacije u kojima se nalaze.
 
Naime, sin i ja sudjelovali smo u prometnoj nesreći i svjesna sam da je to policijskim službenicima samo posao, špranca, još jedan slučaj u nizu toga napornog radnog dana, ali u tim, za nas vrlo stresnim situacijama, bili su izuzetno ljubazni i uvelike nam olakšali cijelu proceduru dok smo svi pod stresom, zabrinuti i prestrašeni.
 
Znam koliko im je posao težak, složen i s kakvim se sve mučnim i opasnim situacijama susreću svakog dana. Zato im od srca zahvaljujem na lijepim gestama ljudskosti, posebno prema djetetu, koje izlaze izvan okvira njihovih službenih dužnosti. Takvi nam policajci vraćaju vjeru u državne institucije i mogu svima biti uzor.
 
Ljubazno Vas molim da im proslijedite moju pohvalu i zahvalu i da cijenite takve policajce, u svima potičete takav pristup prema građanima jer nama to neizmjerno puno znači u ovakvim situacijama i ulažete u njihovu edukaciju te ih dostojno nagradite u svakoj prilici jer oni to zaista i zaslužuju.
 
Unaprijed hvala.
 
Lijepi pozdrav,
Danijela
 
From: Željko
Sent: Wednesday, September 27, 2023 8:34 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
 
Poštovani,
 
ovim putem  želio bih pohvaliti rad Vaše upravne referentice Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke u Vukovarskoj 70.
Upravna referentica je bila jako ljubazna, susretljiva, profesionalna i brza. 
 
U današnje vrijeme kada je sve manje ljubaznih i susretljivih oko nas trebate biti ponosni na ovakvu referenticu.
 
S poštovanjem,
 
Željko
 
 
From: Tanja
Sent: Monday, October 2, 2023 3:00 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; Policija <policija@mup.hr>
Subject: Zahvala policijskom službeniku
 
Poštovani
 
ovim putem želim uputiti pohvalu za rad policijskog službenika VII. Policijske postaje Zagreb (Trešnjevka), Nehajska 7.
 
Kao žrtvi kaznenog djela policijski službenik je posvetio svo potrebno vrijeme, detaljno me uputio u potrebne informacije te zaprimio moju prijavu. Pritom je pokazao iznimnu profesionalnost i empatiju osobito imajući u vidu težinu proživljenog te olakšavajući mi davanje iskaza.   
 
Srdačno
Tanja
 
 
From: Maja
Sent: Friday, September 22, 2023 10:19 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; IX.ppzagreb@mup.hr
Subject: Zahvala
 
Poštovani!
 
Današnjeg dana sam zvala IX. policijsku postaju Zagreb (Sesvete) jer sam imala jako veliki problem, tj najveći na svijetu. 
 
Na telefon mi se javio policijski službenik, ne čovjek nego ljudina koji je sigurno išao van svakog Vašeg protokola jer me je ljudski umirivao te nadasve zvao dva tri puta naknadno da provjeri da li je sve u redu.
 
Kakav policajac, kakav čovjek, kakva ljudina. 
 
Nevjerojatno, takvi nam policijski službenici trebaju. 
 
Puno hvala svima vama, hvala sta imate ovakvog čovjeka u svojim redovima. 
 
S velikim poštovanjem, 
 
Maja
 
 
Šalje: Ivanka
Poslano: 23. rujna 2023. 13:15
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti i izreći svu zahvalnost policijskom službeniku VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) koji je radio na porti te policijskoj službenici  s kojom sam obavila razgovor.  
Jako ljubazni, prijateljski i nadasve pristojni . Dostojni svog časnog  posla kojeg obavljaju .
 
Sve pohvale.
 
S poštovanjem,
Ivanka
 
Šalje: Nives
Poslano: 22. rujna 2023. 7:40
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem bi željela pohvaliti rad upravne referentice Službe za upravne poslove u IX. policijskoj postaji Zagreb (Sesvete).
Upravna referentica je bila jako susretljiva, profesionalna i brza.
Želim samo reći:  hvala Vam! Svaka čast i ostanite takvi!!!
 
Lijep pozdrav,
Nives  
 
 
From: Maja
Sent: Friday, September 22, 2023 10:19 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; IX.ppzagreb@mup.hr
Subject: Zahvala
 
Poštovani!
 
Današnjeg dana sam zvala IX. policijsku postaju Zagreb (Sesvete) jer sam imala jako veliki problem, tj najveći na svijetu. 
 
Na telefon mi se javio policijski službenik, ne čovjek nego ljudina koji je sigurno išao van svakog Vašeg protokola jer me je ljudski umirivao te nadasve zvao dva tri puta naknadno da provjeri da li je sve u redu.
 
Kakav policajac, kakav čovjek, kakva ljudina. 
 
Nevjerojatno, takvi nam policijski službenici trebaju. 
 
Puno hvala svima vama, hvala sta imate ovakvog čovjeka u svojim redovima. 
 
S velikim poštovanjem, 
 
Maja
 
From: MM
Sent: Friday, September 15, 2023 10:03 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala
 
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti policijske službenike Policijske uprave zagrebačke za ljubaznost i profesionalnost, te im zahvaliti što su mi danas osobno na kućnu adresu donijeli pronađenu registarsku pločicu vozila. Danas ujutro smo uočili da nedostaje prednja tablica na mom vozilu i dok sam sa svog radnog mjesta uspjela proučiti koja je procedura prijave nestanka policiji i informirati se telefonom kod prometne policije može li se takvim vozilom na putovanje izvan Hrvatske, dvoje policajaca donijelo je registarsku pločicu na moju kućnu adresu. Puno im hvala jer cijeli događaj je zbog toga bio vrlo stresan.
 
Srdačan pozdrav i veliko hvala,
 
MM
 
 
Šalje: Ana
Poslano: 5. rujna 2023. 16:13
Prima: Policija
Predmet: Sto pohvala
 
Izradila sam u zadnjih par mjeseci novu putovnicu i novu osobnu u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Ulica grada Vukovara 70. Sve je išlo toliko efikasno i bez stresa da bi bio propust ne reći pozitivnu riječ.

Redomat radi odlično, a za upravne referente - sto pohvala.

Uz toliki broj stranaka: mir, brzina, ljubaznost, nula nervoze, impresivno.
 
From: A.A.
Sent: Monday, September 4, 2023 10:00 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala i zahvala
 
Pozdrav,
 
javljam se kako bih uputila pohvalu za dva vaša policijska službenika.
Žao mi je što sam jučer imala situaciju da sam morala tražiti intervenciju policije, ali mi je iznimno drago da su na poziv došli upravo vaši policijski službenici iz VI policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb).
Situaciju koja je za mene bila izuzetno stresna i užasna, svojim nastupom, pristupom i postupcima učinili su je maksimalno lakšom i podnošljivom i na tome im i ovim putem hvala!
Postupali su profesionalno i smireno, bez predrasuda i zaključivanja na prečac. I čak više od toga.
 
Pravo je osvježenje, u današnje vrijeme, doživjeti i upoznati takve policajce, koji doista štite i služe.
 
Hvala.
 
Lijepi pozdrav
 
From: Nenad
Sent: Friday, August 25, 2023 10:52 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
danas sam došao u Policijsku upravu zagrebačku u Heinzelovu 98 zbog isteka vozačke dozvole. Kako sam imao nekoliko pitanja i nejasnoća uzeo sam broj na  redomatu za šalter vozačkih dozvola.
Na šalteru me dočekala izuzetno ljubazna upravna referentica s iznad svega visoko profesionalnim odnosom prema svom poslu kao i osjećajem za ugodnu komunikaciju i ljudski pristup. Do u detalje mi je objasnila i odgovorila na sva moja pitanja uz jedan do sada nedoživljeni pristup prema meni kao osobi s druge strane šaltera.
 
Budite ponosni na ovakve referente.
 
Srdačan pozdrav
 
 
From: Ivančica
Sent: Tuesday, August 22, 2023 9:12 AM
To: Pitanja MUP <pitanja@mup.hr>; Policija <policija@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Velika pohvala
 
Poštovani,

danas smo mama i ja bile toliko prepozitivno iznenađene postupanjem vaših djelatnika u Heinzelovoj da sam jednostavno morala i imala potrebu poslati ovaj email te se nadam da će ga netko i pročitati.
 
Naime, mama treba izraditi novu osobnu jer joj postojeća uskoro ističe plus usput radi i promjenu prebivališta. Mama inače ima 71 godinu i jako teško hoda uz pomoć štapa. Jučer, 21. kolovoza 2023. smo došli u Heinzelovoj oko 16 h i vidjeli ogromnu gužvu te više nije bilo moguće uzimanje brojeva na redomatu za osobne iskaznice. Riješila sam barem plaćanje uplatnice kad smo već bile tamo i otišle smo doma.
 
Danas, 22. kolovoza 2023. smo došle ponovno u Heinzelovoj oko 6:30, znajući da rade od 7, kako bismo bile odmah među prvima i riješile to prije gužve. Kad smo došle pred ulaz gore, zamolila sam policajca koji je bio na ulazu na šalteru ako je ikako moguće da mama ode sjesti unutra samo, iako još ne rade, jer zaista nije u mogućnosti stajati. Pustio nas je bez problema.
 
Sjedile smo tako do nepunih 7 h kada je na svoj posao dolazila jedna žena i vidjela moju mamu sa štapom kako sjedi naslonjene glave na štap i došla je do nas i pitala što trebamo te rekla neka dođemo odmah do njenog šaltera sad kad uđe i primit će nas odmah. Mama se skoro rasplakala jer nismo baš često u situaciji da se netko ponaša prema nekome dovoljno ljudski. Došle smo do šaltera, dale sve dokumente i ona je dala mami da se potpiše na sve papire koje treba, a onda joj rekla da ode sjesti i da ja slobodno ispunjavam sve formulare, budući je radila prijavu prebivališta na mojoj adresi. Također je i samoinicijativno predložila da stavimo napomenu kraj koje se mama potpisala da ja mogu podići njenu osobnu umjesto nje, kako se ona opet ne bi mučila i dolazila.
 
Nisam znala koliko i kako bih joj se zahvalila pa sam upitala za ime jer sam odlučila odmah napisati neku pohvalu za nju. Djelatnici od SRCA OGROMNO HVALA što je čovjek s velikim Č, što je mojoj mami uljepšala dan i želim da bude primjer drugima. Također veliko hvala i predivnom policajcu na ulazu što nam je omogućio da sjedimo i čekamo početak radnog vremena, čije ime nažalost ne znam.
 
Imate divne djelatnike tamo i želim samo da se to zna.
 
Hvala na čitanju i lijep pozdrav,
 
Ivančica
 
From: Marko
Sent: Thursday, August 17, 2023 5:02 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Ugodno iskustvo i pohvala
 
Poštovana/i,
želim podijeliti jedno ugodno iskustvo. Trebala sam novu osobnu iskaznicu. Pošto sam teško pokretna osoba, takvi poslovi teško mi padaju. Uz pomoć supruga (ima 76 godina) i vašeg ljubaznog osoblja sve je to odrađeno brzo, profesionalno i s puno poštovanja.

Moj suprug također želi pohvaliti profesionalni rad i primjerenu razinu empatije kod svih djelatnika Policijske postaje Sesvete.

Posebno želi pohvaliti policijsku službenicu, odnosno ističe njezinu profesionalnu i ljudsku pomoć koju nam je pružila pri preuzimanju dokumenata za novu osobnu moje supruge.
Srdačno,
V i M
 
Šalje: Anamarija
Poslano: 17. kolovoza 2023. 10:38
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
nisam sigurna da li pišem na dobru adresu, ali htjela bih posebno pohvaliti vašeg službenika, koji radi na putovnica šalteru u Vukovarska 70. Jučer sam bila sa sinom obnoviti sinovu putovnicu i zbog drugih razloga sam bila jako nervozna i stalno radila greške. Mladi gospodin je bio izuzetno strpljiv sa stresiranom ženskom, smirio me je i još jednom objasnio i pomogao kako da sve napravim. Njegova smirenost I razumijevanje je meni jako pomoglo i željela bih to proslijediti šefovima, da samo znaju kako dobri ljudi rade, pogotovo u neugodnim situacijama.
Budite ljubazni, ako možete ovo proslijediti kamo treba ići i  još jednom veliko hvala.
 
S poštovanjem,
Anamarija
 
From: Anita
Sent: Thursday, August 17, 2023 9:29 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala

Poštovani,
u srijedu 16.8.2023. u večernjim satima priveden je član obitelji. Ovim putem se želim zahvaliti i pohvaliti Vaše djelatnike Policijske postaje Velika Gorica, na maksimalno profesionalnom ponašanju, izrazitoj ljubaznosti i korektnosti i prema mom sinu i prema meni. Hvala im na toploj, ljudskoj riječi i utjesi koja nam je u tome stresnom trenutku jako puno značila. U obnašanju svoga posla pokazali su visoku razinu profesionalnosti, uljudnu komunikaciju, te predanost i odgovornost prema svome zanimanju. Od srca im se još jednom zahvaljujem i želim im svako dobro. Budite ponosni na svoje djelatnike. Hvala.                                                                  
Srdačan pozdrav
 
From: Sandra
Sent: Friday, August 11, 2023 6:02 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala V.policijskoj postaji Zagreb
 
Poštovani,
želim pohvaliti Vaše kolege V.policijske postaje Zagreb (Medveščak)na brizi, angažiranoati, ljubaznosti. 
Danas oko 17.00. ostavila sam otvorena zadnja vrata automobila na parkiralištu na putu ka Sljemenu. Vaše kolege su uočili moj propust, tražili me, zvali i spriječili neželjeno. Lijep je osjećaj da još ima ljudi koji sa ponosom, čašću, odgovornošću rade svoj posao  
Hvala Vam.
Srdačan pozdrav
Sandra
 
From: Krunoslav
Sent: Sunday, August 6, 2023 6:45 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani,
u četvrtak 03.08.2023. doživio sam manju prometnu nesreću i istu prijavio telefonom  na broj 192.
Na uviđaj su u roku cca 30 minuta stigli djelatnici PU Zagrebačka, II. postaja prometne policije.
Osjećam potrebu izraziti svoju veliku zahvalnost za pomoć, a iznad svega za visoko profesionalan odnos i ugodnu komunikaciju, te vrlo visok ljudski pristup.
 
S poštovanjem, zahvalan,
Krunoslav
 
From: Anita  
Sent: Thursday, August 3, 2023 1:28 PM
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

javljam se vezano za poslovnicu PU zagrebačke u zgradi FINA-e u Vukovarskoj ulici, odnosno vezano za zaposlenike koji se nalaze na toj lokaciji, a koje bi ovim putem htjela pohvaliti. Svjesna sam činjenice da se u današnje vrijeme češće čuje pritužba nego pohvala, ali je i ovo drugo potrebno da bi znali da idete u dobrom smjeru.

Naime, prije nekoliko dana sam podnijela zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice. Svi djelatnici koje sam imala prilike sresti ovom prigodom su bili više nego srdačni, uslužni i ljubazni te sve obavili s puno dobre volje i velikim osmjehom. Gospodin na info pultu raspolaže velikim znanjem i strpljenjem i spreman je sve pojasniti, što cijeli postupak čini jednostavnijim. Moj broj me odveo do gospođe koja je sve obavila stručno, brzo i ljubazno, a k tome i samoinicijativno napomenula kako preuzimanje gotove osobne iskaznice obaviti što jednostavnije.
Na čekanje sam se već bila pripremila, ali se to nije dogodilo jer već i prije nego sam popunila sve obrasce je moj broj bio oglašen. I vezano za obrasce sam naišla na razumijevanje.

Moglo se primijetiti i da se kolege međusobno pomažu i da su spremni uskočiti ukoliko je potrebno što daje sliku kolektiva kakav on upravo i treba biti.

Upravo ovakvi zaposlenici služe na čast takvoj ustanovi.
Vjerujem da ćete naći način svima njima prenijeti poruku da cijenimo njihovo znanje, ponašanje i uslužnost.
 
Srdačan pozdrav,
Anita
 
From: Igor
Sent: Thursday, August 3, 2023 10:40 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala
 
Poštovane/i,
 
svaka pohvala za REDOMAT prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, a osobito pohvala i zahvala upravnoj referentici na ljubaznosti i brzini (današnje iskustvo iz Heinzelove).
S poštovanjem,

Igor
 
Šalje: P.R.
Poslano: 31. srpnja 2023. 11:54
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
prijavila sam u II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec) nestanak majke(dementna).
Prije svega želim zahvaliti policijskim službenicima u patroli koji su majku nesebično tražili od petka navečer do subote  ujutro.
U traženju su bila uključena dvoja patrolna kola. Pretraživali su šire područje Grada Zagreba.
Ne znam kako se policijski službenici zovu,  ali za nas su oni pravi JUNACI.
Zahvaljujem i policijskim službenicima u II. policijskoj postaji Zagreb na Črnomercu.
Majka je nađena živa i zdrava.
 
Još jednom zahvaljujem na pomoći!!!
 
Uz Vas se osjećamo sigurno!
 
Lp
 
From: Vesna
Sent: Tuesday, July 11, 2023 11:34 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
danas sam bila u Policijskoj postaji Velika Gorica kako bih aktivirala e-osobnu u svrhu prijave u sustav e-komunikacije.
 
Pri aktivaciji mi je pomogao jako ljubazni i stručni student koji mi je u svega 10ak minuta ne samo aktivirao e-osobnu nego i pomogao prijaviti i obaviti potrebne suglasnosti u sustav e-komunikacije.
 
Neizmjerno sam zahvalna na ovoj Vašoj inicijativi da izađete u susret pri ovakvom tipu registracije jer bi meni taj postupak samostalno sigurno oduzeo pola radnog dana ako ne više.
 
Svake pohvale još jednom. Srdačan pozdrav, 
 
Vesna
 
From: Marijana
Sent: Wednesday, July 12, 2023 2:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
 
Poštovani,
ovim putem želim istaknuti odličnu organizaciju vašeg Odjela za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke u Ulici grada Vukovara 70, posebno profesionalnost i ljubaznost upravnih referentica na poslovima putovnica.
 
Marijana
 
From: Dubravka
Sent: Thursday, June 29, 2023 6:28 PM
To: PU zagrebačka
Subject: Zahvala
 
Poštovani, 
imam potrebu da duboko zahvalim dvojici vaših policijskih službenika iz I. policijske postaje Zagreb (Centar) koji su izašli na teren na moj poziv. Osim što su došli unutar nekoliko minuta, moram reći da je njihova profesionalnost, znanje, zalaganje, stručnost, ali i inteligencija, poznavanje psihologije kao i posvećenost poslu na vrhunskoj razini. 
Radi se o očito visoko educiranima i sposobnima koje, oprostite ako sam nametljiva, treba itekako javno pohvaliti.  
Još jednom, zahvaljujem, naravno, čitavoj I. policijskoj postaji Zagreb (Centar), a posebice dvojici policijskih službenika s kojima se uistinu trebamo podičiti.
 
S poštovanjem, 
Dubravka
 
From: Danijela
Sent: Monday, June 26, 2023 10:45 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
 
javljam vam se kako bih pohvalila vašu upravnu referenticu iz Službe za državljanstvo i statusna pitanja stranaca Policijske uprave zagrebačke. Naime, bila sam u pratnji osobe koja je regulirala svoj status u RH te sam osobno svjedočila, promatrajući fluktuaciju stranaka, neizmjernoj ljubaznosti, profesionalnosti i izuzetnim organizacijskim vještinama upravne referentice, koja je, uz onakav brojčani pritisak stranaka, (koje uglavnom ne govore hrvatski jezik, a engleski jedva), decidirana, dosljedna, razložna i vedra.
 
Srdačan pozdrav!
Danijela
 
 
From: M.D.
Sent:Tuesday, June 6, 2023 2:34 PM
To: PU zagrebacka
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
danas smo kćer i ja bile u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Heinzelova 98, obje radi zamjene osobne iskaznice. Budući smo obje osobe s tjelesnim oštećenjem i teško nam je čekati u redu obratile smo se za pomoć budući je bila gužva. Odmah smo bile primljene te stoga ovim putem želim pohvaliti upravnu referenticu na šalteru br. 12 koja nas je pozvala, brzo obavila potrebni postupak i dala nam precizne upute za dalje uz izraženu ljubaznost i empatiju.
 
S poštovanjem,
M.D. i S.B.
 
From: Ante
Sent: Tuesday, June 20, 2023 12:17 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala

Poštovani,  
ovim bih putem htio iskazati zadovoljstvo jer su policijski službenici I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova) napravili izvanredan posao, bili su profesionalni, točni i efikasni. Nakon što je nepoznata osoba oštetila moje vozilo, te pobjegla s mjesta nesreće, u rekordnom roku su napravili uviđaj i pronašli počinitelja. 
Svaka pohvala. 

S poštovanjem,
Ante
 
From: D.S.
Sent: Sunday, June 4, 2023 10:47 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
Poštovani/na 
želio bih pohvaliti policijske službenike VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) koji su danas prolazeći pored parka Stara Trešnjevka uočili gospodina kako se u parku sunča bez majice i pije pivo te izvršili intervenciju dostojnu policije zemlje u EU.
Policijski službenici su bili na suprotnoj strani ceste kada su uočili gospodina, vratili su se i obavili, kako se iz moje perspektive činio, jedan vrlo uljudan razgovor bez podizanja tenzija.
 
Šalje: Tomislav
Poslano: 1. lipnja 2023. 12:59
Prima: Policija
Predmet: Pohvala na sustav online redomata
 
Pozdrav,
samo bi htio pohvaliti sustav online redomata koji ste uveli.
U zadnjih mjesec dana, morao sam nekoliko puta ići u PU zagrebačku u Heinzelovu 98 zbog promjene dokumenata i niti jednom nisam čekao dulje od 5 minuta.
Svaka čast na dobroj organizaciji i na dobro postavljenom sustavu.
 
Lp,
Tomislav
 
 
Pošiljatelj: K. T
Poslano: 23. svibnja 2023. 17:12
Primatelj: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Predmet: Pohvala policijskom službeniku
 
Poštovani,
 
ovim putem bih želio pohvaliti policijskog službenika koji je dana 5. svibnja 2023. oko 14.40 sati na križanju Radničke i Heinzelove ulice bio u službenom vozilu policije. On je naime učinio nešto što vjerujem sam ne smatra toliko velikim ni bitnim činom, ali mojoj supruzi, meni i našoj maloj djevojčici, tada još u trbuhu, učinio je nešto na čemu ćemo mu zaista biti zahvalni. On se ponio poput pravog heroja u vozilu i uz upaljene rotirke doveo nas u rekordnom vremenu do Vinogradske bolnice gdje je supruga u nepunih 20 minuta nakon toga bila porođena. Svaka sekunda je bila bitna, beba je u vozilu krenula van! U toj silnoj frci nisam mu se stigao zahvaliti. Najmanje što sada možemo učiniti jeste javno ga pohvaliti što vjerujem da će i njegovi nadređeni prepoznati i adekvatno ga nagraditi. Takvi ljudi to zaslužuju!
 
Ja bih se također želio osobno zahvaliti stoga Vam ostavljam svoje kontakt podatke (5 minuta razgovora i čvrsti stisak ruke kao znak zahvale biti će mi dovoljni).
 
 
Uz želju da što više ovakvih LJUDI imamo na cesti srdačno Vas pozdravljam,
 
K.T.
 
Pošiljatelj: B.T.
Poslano: 26. travnja 2023. 13:22
Primatelj: Policija <policija@mup.hr>; Press MUP <press@mup.hr>
Predmet: Zahvalnost policiji
 
Poštovani,
 
ovim putem želimo se zahvaliti na savjesnom i poštenom radu vašeg policijskog službenika Postaje aerodromske policije Pleso.

Supruga i ja smo starije osobe te nakon dugog puta i umorni, pri ulazu u taxi za povratak u Zagreb, uz sve prtljage, moja je supruga zaboravila svoju torbu sa svim stvarima i dokumentima na aerodromskim kolicima.
Već prije dolaska u stan u Zagrebu, sjetila se da joj torba nije pri ruci.

Nazvali smo Informaciju na Plesu i službenica nam je obećala da će dežurna policija potražiti. U roku od 5 minuta nam je odgovoreno da je torba pronađena i da se javimo dežurnom policijskom službeniku.

Policijski službenik nas je primio kod Informacije i uz redovne provjere dokumenata kao i upita o tome što se u torbi nalazi, sa veoma prijatnim ponašanjem i postupkom predao je torbu mojoj supruzi uz pozdrav i želje za sretan povratak u domovinu.
 
Ovim putem još jedanput hvala policiji.
 
B.T.
 
 
From: Helena
Sent: Friday, April 7, 2023 1:35 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem bi se htjela zahvaliti policijskim službenicima iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko). U današnje vrijeme, kada se cijeli svijet preokrenuo naglavačke, lijepo je vidjeti ljude u dužnosti koji sa srcem obavljaju svoj posao. Osim profesionalnog, humani pristup policijskih službenika može biti na čast i ponos hrvatskoj policiji.
 
Još jednom hvala i nastavite u tom tonu!
 
Lijep pozdrav,
Helena
 
 
Šalje: Zahvalna građanka
Poslano: 2. travnja 2023. 20:08
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
javljam Vam se jer ovim putem želim iskazati pohvalu nadasve profesionalnom, uljudnom i ljubaznom inspektoru iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). 
 
Naime došla sam u II. policijsku postaju Zagreb (Črnomerec) kako bih prijavila uznemiravanje, a moj je slučaj zaprimio policijski službenik koji je od samog početka prema meni, kao žrtvi i čovjeku, postupao s puno poštovanja, razumijevanja i strpljenja, što mi je uvelike olakšalo cijeli proces kroz koji sam morala proći. Sa strpljenjem je sa mnom prošao kroz sva moja prava i opcije te se potrudio što detaljnije odgovoriti na moja pitanja. Pri sastavljanju prijave pažljivo je pratio sve što sam govorila i trudio se da mi na što adekvatniji način pomogne. Ovakav način postupanja policije svakako žrtvi ulijeva nadu i osjećaj sigurnost, koji su u ovakvim trenucima prijeko potrebni. Mogu reći da sam se, s obzirom na postupanje inspektora, osjećala sigurno, uvaženo i smireno. No, ono što je najvažnije, drago mi je vidjeti da i dalje postoje policijski službenici koji su predani svom poslu i uz koje će se žrtve kaznenih djela osjećati sigurno. Iako sam morala proći kroz cijelo ovo traumatično iskustvo, lijepo je bilo doživjeti ovakvu profesionalnu potporu i emocionalnu toplinu te razumijevanje od strane  inspektora, koji bi trebao služiti kao primjer drugima koji obavljaju taj posao.
 
Smatram da se svi mi trebamo ponositi policijskim službenicima koji građanima ulijevaju osjećaj sigurnosti i povjerenja. 
 
Uz nadu da mi više neće biti potrebna pomoć policije, šaljem Vam puno pozdrava i zahvalnosti,
 
Zahvalna građanka
 
Šalje: E.S.V.
Poslano: 31. ožujka 2023. 13:51
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad I. policijske postaje Zagreb (Centar).
Naime, zbog vrlo neugodnog iskustva krađe/nestanka novčanika  pristupila sam u prostorije predmetne postaje. Tamo me je primila policijska službenica, koja je vrlo mirnim i profesionalnim postupkom smirila, uzela moje podatke i dala mi jasne upute za daljnje postupanje. Opisano se odvijalo  usprkos činjenici da je u tom trenutku u postaji bilo puno posla. Po njezinoj upiti ponovo sam pristupila u I. policijsku postaju Zagreb kada me je primila druga policijska službenica te nakon informacije zašto sam došla na moje ugodno iznenađuje ukazala da ima informaciju vezan za nestanak mojeg novčanika i dokumenta. To je sve radila usprkos činjenici da je bilo vrlo dinamično u samoj postaji. Nakon vrlo kratko vremena pozvala me druga policijska službenica koja je bila u civilu. Njezino ophođenje je bilo vrlo profesionalno s posebnim naglaskom da je bila vrlo empatična te sam se kao građanka osjećala kao osoba s punim poštovanjem. Sve to je radila u maloj prostoriji, u vrlo otežanim uvjetima  rada i da ni u jednom trenutku nije se vidjela nervoza  ili bilo osjećaja frustracije od strane policijskih službenica. On što također moram istaknuti u tom kratkom vremenu u čekaonici, svaki policijski službenik koji je prolazio me pozdravio,a neki su pitali  je li treba pomoć. Treba reći da je  bilo ugodno vidjeti da se radi o  mladim službenicima s visokim stupnjem profesionalnosti.
Dugo nisam bila tako ugodno iznenađena.
 
Lijepi pozdrava
E.S.V.
 
 
From: Maja
Sent: Friday, March 24, 2023 11:33 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA
 
Poštovani,
 
danas sam išla predati dokumentaciju za izradu nove osobne iskaznice za sina koji ima 8 godina i sebe.
Prethodno sam preko mobitela uzela broj na online MUP-ovom redomatu https://redomat.mup.hr/
Željela bih pohvaliti ideju za redomat koji radi besprijekorno, dakle odabrala sam željeni datum i sat/minutu predavanja dokumentacije za osobne iskaznice, došla par minuta prije na 1. kat u Petrinjsku i točno u 9:45 kada mi je aplikacija i izdala vrijeme - bila prozvana.
Nema čekanja!!!
Također, upravna referentica na šalteru je bila toliko ljubazna i susretljiva, da sam se baš super osjećala 😊
Sve sam predala i obavila u 5 minuta, a novost je da osobnu za maloljetno dijete može podići isti roditelj koji je zahtjev predao (a ne drugi, kao do sada), što je super i puno olakšava stvari.
 
Dakle sve vam pohvale 😊 Digitalizirali ste i ubrzali sve procese i to je donijelo velike olakšice u poslovanju vjerujem i MUP-u, a pogotovo nama strankama!
 
Veliki pozdrav
Maja
 
 
From: Stjepan
Sent: Thursday, March 2, 2023 5:28 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovane/i,
 
ovim dopisom želio bih se zahvaliti svima Vama, a napose policijskom službeniku II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) koji je na moju adresu donio "etui" u kojem su se nalazili svi moji dokumenti, a koji sam izgubio u trgovačkom centru.
 
Ovim putem još jednom veliko hvala vašem savjesnom policijskom službeniku i cijeloj vašoj službi!
 
Srdačan pozdrav,
Stjepan
 
 
From: goga
Sent: Monday, February 20, 2023 12:31 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
danas sam bila u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Heinzelova 98 predati zahtjev za produljenjem osobne iskaznice prethodno naručena na web redomatu.
Pozvana sam na vrijeme, a upravna referentica na šalteru je bila vrlo ljubazna i susretljiva.
 
Sve u svemu ugodno iskustvo.
 
 
From: Marija
Sent: Thursday, February 16, 2023 10:10 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala i zahvala policijskim službenicama

Poštovani,

želim pohvaliti rad policijskih službenica VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje). 
Iako sam bila poprilično iznenađena prekršajem koji sam napravila, zbog vlastitog previda, a zbog kojeg su me vaše policijske službenice zaustavile, želim istaknuti njihovu profesionalnost, ljubaznost i strpljivost, te im se ovim putem na tome zahvaljujem. 

Hvala i lijep pozdrav!

Marija
 
From: Karlo
Sent: Tuesday, February 7, 2023 8:21 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
obraćam Vam se vezano uz postupanje policije jučer na Samoborskoj ulici u Zagrebu.
Zaustavljeni smo radi kontrole prometa.
Htio bih ovom prilikom pohvaliti rad policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke.
Vani je bilo jako hladno, a posao koji radi je odgovoran i nezahvalan.
On je, unatoč tome, bio vrlo kulturan i profesionalan.
Bilo mi je zadovoljstvo vidjeti tako mladu i civiliziranu osobu koja brine o sigurnosti prometa i zajednice općenito.
Njemu i policiji najiskrenije čestitke.
 
S poštovanjem,

Karlo
 
 
Šalje: Ankica
Poslano: 1. veljače 2023. 9:25
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti upravne referente na prijemu zahtjeva za izradu dokumenata u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Heinzelova 98.
Bila sam u Vašoj službi i svi su izrazito ljubazni i ažurni. Kćer i ja smo za izradu 3 dokumenta bile gotove za manje od 30 minuta. Svaka Vam čast na brzini.
Pohvala vrijedi za sve upravne referente u postupku .
 
Nastavite tako i hvala Vam na svemu.
 
S poštovanjem

Ankica
 
 
From: Ljiljana
Sent: Tuesday, January 31, 2023 2:32 PM
To: PUZ Služba za upravne poslove <zg.upravni.poslovi@mup.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

ovim bih putem željela izraziti zadovoljstvo pozitivnim iskustvom prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Petrinjska 30.
Redomat je izuzetno korisna i savršeno napravljena aplikacija. Oduševljena sam načinom na  koji radi. Bravo.
Ujedno bih željela izraziti zadovoljstvo brzinom i ljubaznošću upravne referentice na šalteru broj 9.
 
Ukratko, izuzetno pozitivno iskustvo.
 
Uz poštovanje

Ljiljana
 
 
From: Zdravko Vladanović
Sent: Friday, January 20, 2023 1:43 AM
To: PUZ Služba za upravne poslove <zg.upravni.poslovi@mup.hr>
Subject: POHVALA DJELATNICIMA POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE

Poštovane djelatnice i djelatnici Policijske uprave zagrebačke,  

teško mi je u nekoliko rečenica opisati ugodno raspoloženje u dvorani za izdavanje putnih isprava Policijske uprave zagrebačke, pa ću sasvim kratko u ovom tekstu naznačiti da sam u nešto više od tri sata 
čekanja reda toga 4. siječnja ove godine u poslijepodnevnim satima svjedočio građanskom strpljenju i fantastičnoj operativnosti djelatnika Policijske uprave zagrebačke. Iako nas je u dvorani  bilo blizu stotinjak i dugo se čekalo, nitko 
nije negodovao i svi su strpljivo čekali red upravo onako kako treba. Bilo je i jako šaljivih trenutaka koje nije lako opisati, pa je za to najbolje upitati jako ugodne i profesionalno uslužne upravne referente, a koji su radili na radnim mjestima Putovnice - šalter oko broja 10. Iako sam se te večeri načekao, nije mi žao jer sam svjedočio jednom lijepom primjeru građanskog strpljenja i profesionalne uslužnosti upravnih referenta. I nije ovo usamljeni slučaj, već samo jedan u nizu sjajnih primjera dobre prakse o kojima bi mogao nadugo i naširoko pisati i koji potvrđuje da se u Policijskoj upravi zagrebačkoj jako vodi računa kako bi građani dobili uslugu onako kako treba.

To me veseli jer se time ispunjavaju moja osobna očekivanja još iz vremena dok sam tijekom Domovinskog rata na bojištima branio ustavno - pravni poredak i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske priželjkujući hrvatsku slobodu i hrvatsku institucionalnu uređenost na dobrobit hrvatskih građana. 

 S osobitim poštovanjem!

Zdravko Vladanović, dipl. pravnik
 
 
From: K.P.
Sent: Wednesday, January 18, 2023 4:27 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; iipp.zagreb@mup.hr
Subject: POHVALA I ZAHVALA POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA II PP ČRNOMEREC
 
 
Poštovani,
 
ovim bih putem željela izraziti zadovoljstvo zbog asistencije koju su mi pružili policijski službenici nadležne II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec).
 
Oba policijska službenika su bili vrlo pristojni, profesionalni, korektni i po  neverbalnoj i verbalnoj komunikaciji je bilo vidljivo da znaju raditi svoj posao, a najviše izuzetno dobro komunicirati s građaninom u potrebi u vrlo stresnoj situaciji.
 
Moram istaknuti da je prilikom postupanja policijski službenik na vrlo profesionalan, ljubazan i ljudski način primirio situaciju, kao i mene i oca koji je nastavio razgovor s drugim policijskim službenikom. To ukazuje i na dobro poznavanje psihologije ljudi, mjesta, situacije te konkretnog vladanja na terenu u svojoj profesiji.
 
Policijski službenik potrudio se da se dalje ne šteti mom ugledu i časti, a time je iskazao veliko poštovanje prema mom ocu i meni, a također nam je i dao sigurnost da će se i dalje pokušati spriječiti bilo kakva daljnja takva neprimjerena radnja koju su oba službenika zatekli na javnom mjestu.
 
Ovim se putem također zahvaljujem i pohvaljujem II. policijsku postaju Zagreb (Črnomerec) koji su tako dobro i brzo reagirali na poziv i slučaj, a posebno sam zahvalna na ljudskosti koja nam je iskazana u toj situaciji od strane policijskih službenika.
 
Iako sam svjesna da je policijski poziv vrlo stresan, složen i opasan te da policijski službenici riskiraju za građane svojim životom, pogotovo temeljna policija koja je 24 sata na usluzi građanima, svakako obojci navedenih policijskih službenika kao i Sektoru temeljne policije II PP Črnomerec želim  puno uspjeha u daljnjem radu, a prije svega da uvijek imaju na umu da je ljudskost i uvažavanje  ključ svake dobre suradnje.
 
Također bih istaknula da se u daljnjem svom profesionalnom radu i svom profesionalnom pozivu povode za izrekom iz Talmuda, citiram: ''Onaj koji spasi jedan život, spasio je cijeli svijet!''
 
S poštovanjem,
K.P.
 
 
Šalje: Andreja
Poslano: 16. siječnja 2023. 21:18
Prima: Policija
Predmet: pohvala

Poštovani,  
ovim putem želim izraziti svoje oduševljenje i sve pohvale za aplikaciju redomat.
Zaista funkcionira besprijekorno. Koristila sam je za izdavanje putovnice u Petrinjskoj,  kod predaje zahtjeva i danas kod preuzimanja iste, sve je bilo točno u minutu, bez stresa, dugotrajnih čekanja u redovima uz nadasve ljubazne državne službenice Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, Petrinjska 30.
Ovakav način rada odnosno izdavanja potrebnih dokumenata uvelike olakšava funkcioniranje  naših svakodnevnih obaveza, a vjerujem i vašim djelatnicima.

Zato, velika, velika pohvala još jednom. Bravo, izvrsno! 
Srdačan pozdrav,
Andreja
 
 
From: Jasna
Sent: Wednesday, December 21, 2022 4:38 PM
Subject: FW: Pohvala djelatnicama PU Novi Zagreb
 
Postovani,
 
želim pohvaliti djelatnice koje rade na izdavanju osobnih iskaznica i putovnica  u PU Novi Zagreb-Remetinec za njihovu efikasnost; brzinu I nadasve ljubaznost .
S tavkiim djelatnicama citava atmosfera je vrlo ugodna, a zahtjevi korektno i brzo obavljeni.
 
Nadam se da cete to znati cijeniti i objaviti ovu pohvalu od dolje potpisane korisnice usluga ( zahtjev za produljenje osobne iskaznice i putovnice u 11 i 12 mj2022.).
 
Srdačno
Jasna
 
 
From: Miroslav
Sent: Monday, December 19, 2022 1:26 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala 
Poštovani, 
ovim putem želim pohvaliti rad vaših policijskih službenika I. policijske postaje Zagreb (Centar).
Imao sam potrebu za intervencijom policije. Sada iz vlastitog iskustva mogu reći da je rad policije vrlo profesionalan i kvalitetan, a mislim da je tu ogroman doprinos kvalitetnog osoblja. Obzirom da nisam znao kojoj policijskoj postaji pripada navedena adresa prvo sam zvao II. policijsku postaju Zagreb (Črnomerec). Oni su me vrlo ljubazno i precizno uputili te dali broj telefona I. policijske postaje Zagreb (Centar) koja je zadužena za tu lokaciju. Za policajce koji su izašli na teren imam samo riječi pohvale. Profesionalni su i smireni, vrlo dobro razumiju svoje ovlasti i svoju ulogu u postupanju. Iako je situacija bila takva da se gospodin zbog kojeg sam zvao na intervenciju prema njima ponašao, da se ne izrazim sada grublje, nepristojno i provokatorski.
 Nakon što su oni završili s intervencijom ja sam uspio u pregovorima doći do građanskog i pristojnog rješenja (iako je potrajalo skoro dva sata). Ali ne mogu se oteti dojmu da je i profesionalno ponašanje vaših policijskih službenika doprinijelo tome. Ne zbog toga što su policija nego zbog toga što su normalni i razumni ljudi kao što je i velika većina od nas. Pa se time otklanja prostor pojedincima među nama koji će reći ništa nije normalno pa je to meni izgovor da se ne ponašam normalno. 
Sve u svemu pohvaljujem rad vaših policijskih službenika te vam svima u PU Zagrebačka želim Sretan Božić i sve najbolje u Novoj godini. 
Pozdrav,
Miroslav
 
From: D.M.
Sent: Wednesday, December 14, 2022 10:04 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala

 Poštovani,

ovim putem želim uputiti pohvalu i zahvalu policijskom službeniku i službenici iz VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) koji su izašli na intervenciju po mom pozivu. 

Iako je bilo rubno je li situacija zbog koje sam vas zvao uopće policijski posao, ipak sam uputio poziv jer sam bio u bezizlaznoj situaciji zbog probijanja vode iz stana iznad, zbog čega mi je prijetila velika šteta. 

Policijski službenik i službenica su pokazali najvišu razinu profesionalnosti, staloženosti, organizacijskih vještina te su mi pomogli u najvećoj mogućoj mjeri. I više nego što se od njih očekivalo. 

Takvim postupanjem su pokazali kvalitetu i vrline koje posjeduju kao službenici hrvatske policije te su, u moru negativnih komentara, bar jednom pojedincu spasili stan, olakšali noć i vratili vjeru u institucije. 

Hvala im još jednom. 

Srdačan pozdrav

D.M.
 
From: N.A.
Sent: Monday, December 5, 2022 10:25 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
prije nekoliko dana pristupio sam u Policijsku postaju Velika Gorica, zajedno s majkom, radi produženja njenog boravka u statusu stranca u RH.
 
Kako smo zbog opravdanih zdravstvenih razloga određeno vrijeme zakasnili s obvezom produženja bili smo malo zabrinuti, posebno moja majka.
Obzirom na različita iskustva koja svi možemo imati u doticaju sa policijom bili smo više nego ugodno iznenađeni pristupom policijskog službenika.
 
Osjećam stoga potrebu pohvaliti ga, i to iz razloga što je  svima nama kao ljudima nekada potrebno tako malo - ljudski pristup i lijepa riječ, uz onaj obvezni službeni dio, nekada znače tako puno, a pogotovo ljudima koji su, kao moja majka, ostali bez svoga doma.
 
Iz Policijske postaje Velika Gorica moja majka i ja otišli smo dirnuti i sretni činjenicom da ima takvih ljudi. 
Profesionalni, ali istovremeno ljudski i humani pristup policijskog službenika može biti na čast i ponos našoj policiji.
 
Sa zadovoljstvom i poštovanjem,
 
N.A.
 
From: Ana
Sent: Tuesday, November 22, 2022 10:36 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala

Poštovani,

samo bih htjela izraziti zadovoljstvo, odnosno sve pohvale policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke koji su danas dočekali gospodina iz autobusa brze linije 330 (Glavni kolodvor-Velika Gorica) koji je bio u alkoholiziranom stanju te remetio red i mir u liniji koja je ionako krcata.

S poštovanjem,
Ana
 
 
From: Petar
Sent: Wednesday, November 23, 2022 9:21 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA

Poštovani, 

ovim putem bih želio POHVALITI Vašeg policijskog službenika II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko). 
Naime, zadnjih nekoliko dana je u Hrvatskoj u sklopu turnira gostovala strana reprezentacija, koji su po dolasku imali pratnju i čuvanje od strane Vaših službenika, a ujedno i ja kao vozač autobusa u službi reprezentacije sam imao pratnju. 

Posebna mi je čast i ponos što sam dva dana imao pratnju policijskog službenika II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
 
Ne mogu se oteti dojma da je čovjek tako stručno, profesionalno, odvažno, savjesno obavljao posao i iznimna mi je čast bila voziti s njim. Malo je ustvari riječi hvale s kojima bi mogao njega opisati jer nisu dovoljne. 
Nisu ovo isprazne riječi jer u svojoj dosadašnjoj karijeri nebrojeno vožnji smo obavili, ali ovo je bilo svemirski, filigranski točno, profesionalno i zbilja mi je ponos i čast bila voziti iza policijskog službenika, a i sami članovi reprezentacije i njihovog sigurnog teama su oduševljeni. 
 
Srdačan pozdrav od vozača autobusa.
Hvala. 
Lp,
Petar
 
 
From: Kristina
Sent: Wednesday, November 9, 2022 11:14 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
suprug i ja bili smo na razgovoru kod policijskog službenika VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) i osjećam potrebu da mu javno zahvalim jer je vrlo, vrlo, vrlo profesionalan, objektivan, osobno ne involviran, ali zainteresiran saznati sve detalje, saslušati s punom pažnjom i strpljivo cijeli kontekst, uputiti stranku u mogućnosti koje joj preostaju na raspolaganju, obzirom na ograničenja policije koja nam je izložio i koja razumijemo.
 
Nije nam bio u mogućnosti pomoći iz razloga koji više nisu bitni i koje već rješavamo na sudu te je za nas prijavljeni slučaj riješen, ali smo izašli iz VII  PP s osjećajem da je policija u našem slučaju poduzela sve što je mogla i da smo razgovarali s profesionalcem i časnim čovjekom.
 
Hvala VII PP na postupanju,
 
s poštovanjem,
 
Kristina
 
 
From: K.K.
Sent: Wednesday, November 9, 2022 16:27
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
zahvaljujem policijskom službeniku iz V. policijske postaje Zagreb ( Medveščak) na vođenju kaznene prijave vezane uz imovinsku prevaru.
Temeljito je i u cijelosti obradio prijavu, proučio opsežnu dokumentaciju iz arhiva Grada, informirao se o nekad važećim propisima iz domene legalizacije i provedbe
etažnih elaborata, ukazao na tadašnje nelogičnosti koje su danas srećom po nove kupce stanova ispravljene.
Vrlo je jasan u komunikaciji, argumentiran i evidentno predan poslu kojeg pošteno i nepristrano obavlja.
Nastojao je pomoći koliko može savjetom.
 
S poštovanjem,
K.K.
 
 
From: Zoran
Sent: Monday, November 7, 2022 11:59 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Humano lice policijskih službenika
 
Poštovani,
 
u ime ožalošćene obitelji koristim ovu priliku opisati događaj u kojem smo doživjeli rijetko viđeni profesionalni pristup dežurne ekipe MUP-a, policijskih službenika II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec), koji su senzibilno i uz puno razumijevanja vodili i okončali postupak utvrđivanja smrti.
Takvi događaji vraćaju vjeru u ljude i  postupanja što provodi MUP te nas podsjećaju na činjenicu da ste Vi tu zbog  nas! 
 
S posebnim zahvalama. 
Zoran
 
 
From: Vjera
Sent: Monday, October 24, 2022 10:42 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Ovim putem želim pohvaliti policijske službenik I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova).
Imala sam manju prometnu nesreću na parkiralištu u Zagrebu.
Na sreću sudar nije bio jak i nije bilo ozlijeđenih osoba, ali za nas sudionike bila je to stresna situacija.
Policijski službenici bili su izrazito ljubazni, pristupačni i profesionalni te su nam svojim pristupom olakšali ovu situaciju i umirili nas.
Njihovo postupanje bilo je visoko profesionalno i bez zamjerke.
Smatram da njihovi nadređeni trebaju znati da su policijski službenici odlično odradili cijeli postupak.
 
Lijep pozdrav,
Vjera
 
 
From: Jasmina
Sent: Sunday, October 2, 2022 11:17 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA
 
Poštovani,
 
ovim putem šaljem VELIKU POHVALU Vašem policijskom službeniku II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
Naime u Zagrebu me je zaustavio Vaš policijski službenik.
Kad vam nije dan i idete s posla, pa vas povrh svega zaustavi Hrvatska policija, možete zaista reći puno toga samome sebi, ali eto Vi imate odlične policijske službenike.
Nije bitno jesam li dobila kaznu ili ne, nego sam pristup, njegova profesionalnost, te ljubaznost je tada neprocjenjiva te VELIKO HVALA na takvim ljudima.
 
Još jednom VELIKA POHVALA  i svaka čast na radu.
 
S poštovanjem 
Srdačan pozdrav
 
Jasmina
 
 
From: Vlatka
Sent: Monday, September 19, 2022 9:42 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 

željela bih pohvaliti rad policijskog službenika I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova). Policijski službenik je jučer došao s kolegom na mjesto prometne nezgode i bio je vrhunski profesionalac i prije svega čovjek! Lijepo je s nama postupao, sve nam sa strpljenjem objasnio.....baš sam mu i rekla da ću ga svakako pohvaliti jer je vrhunski odradio svoj posao, smirio nas (sudionike prometne nezgode) i sve nam lijepo, jasno i smireno protumačio. 

Evo, neka ova pohvala dođe do njegovih nadređenih da prime povratnu informaciju o izvrsno odrađenom poslu i zalaganju svog djelatnika.
I da bude i primjer ostalima.... 

Lijep pozdrav i svako dobro,

Vlatka
 
 
Šalje: M.J.
Poslano: 2. kolovoza 2022. 17:45
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policiji
 
Poštovani,
kao sudionik u prometu bila sam napadnuta bez imalo krivnje, izložena prijetnjama iako ni na koji način nisam omela vožnju, oduzela prednost ili počinila bilo koji prekršaj čime bi ugrozila druge sudionike u prometu.

Uplašena zatražila sam pomoć policije.

Ovim Vam se obraćam iz razloga što želim pohvaliti policijske službenike Policijske postaje Velika Gorica koji su postupali u ovom događaju od dojave do pronalaska vozača.

Kulturan i profesionalan odnos policijskih službenika želim da bude pohvaljen i da se zna da služe na čast i ponos službi te da građani pored ovakve policije mogu biti sigurni da će nasilnici i drugi kršitelji zakona efikasno biti maknuti sa prometnica i drugih javnih mjesta. Posebno bih istaknula policijskog službenika koji me u ovom nemilom događaju uvjerilo da imamo pravu policiju, a koja treba za svoj trud i rad biti nagrađena i pohvaljena.

S poštovanjem,
M.J.
 
Šalje: Mirjana
Poslano: 10. srpnja 2022. 20:57
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani !
 
U subota na autobusnom kolodvoru  u Zagrebu ukradena mi je torbica , a u njoj se nalazio novčanik s novcem, dokumenti , bankovne kartice , mobitel … 
Zahvaljujem se na profesionalnosti i ažurnosti policijskom službeniku VIII. Policijske postaje Zagreb (Trnje).
Kratko poslije krađe uspješno je pronašao torbicu  i mobitel.. dalje po njegovom naputku pronašli smo novčanik s dokumentima u kanti za smeće.
Još jednom zahvaljujem policijskom službeniku na ljubaznosti , ljudskosti, nadasve profesionalnosti u ovakvoj teškoj situaciji u kojoj sam se našla!
 
Mirjana
 
 
From: Zahvalni građanin
Sent: Tuesday, June 21, 2022 8:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala 
Danas sam došao u obilazak bolesnog prijatelja u Prečkom, pa kako mi se nije javljao na mobitel, u više navrata sam zvonio na vratima stana, ali se imenovani nije odazivao niti na zvono niti na usmene pozive ispred vrata stana. Prvo sam pomislio na moguću nezgodu, pa sam nazvao VII. policijsku postaju Zagreb (Trešnjevka) i zamolio da pošalju patrolu.
Odmah po dolasku vaših policijskih službenika, ponovno smo pokušali zvoniti na vratima stana, ali se nitko nije javljao, pa je vaš policijski službenik hitno pozvao vatrogasce, da dođu i da se u stan pokuša ući kroz balkon, čime je izbjegnuto razbijanje ulaznih vrata stana i izbjegnut veliki trošak popravka istih.
Čim su vatrogasci stigli vaš se policijski službenik hitno popeo na balkon i vidjevši prijatelja da leži na podu u dnevnom boravku stana, odmah je nazvao Hitnu medicinsku službu i zatražio od iste da hitno i bez odgode pošalju medicinsko osoblje da pruže pomoć unesrećenome. 
Takvom brzom intervencijom i postupkom vaših policijskih službenika, spašen je jedan ljudski život, jer da se nije odmah reagiralo, ishod bi bio siguran gubitak jednog života, jednog inače dobroćudnog čovjeka.
U svakom slučaju veliko HVALA vašim policijskim službenicima na brzoj, stručnoj i odgovarajućoj intervenciji,  jer zaista zaslužuju svaku pohvalu za svaki svoj postupak i radnju koju su poduzeli.     
U nadi da se ovakve situacije što manje dešavaju u našem Gradu i da vaši policajci ne moraju raditi takve stresne intervencije, još jedno veliko hvala.      
Uz osobito poštovanje!                                                              
 
 
Šalje: Miljenko
Poslano: 29. lipnja 2022. 9:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala  
Slušali smo svakakve priče o sporosti rada Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, Petrinjska 30, za primanje zahtjeva za osobne iskaznice.  
Danas smo supruga i ja došli po brojeve na redomatu u 8,09. Dobili brojeve koji su u tom momentu bili za više od 30 od onih koji su se rješavali.  
No, u 8,50 smo izašli iz zgrade u Petrinjskoj 30, obavljenog posla. 
Upravne referentice savršeno rade posao zaprimanja zahtjeva za izdavanje/obnovu osobnih iskaznica.

Za svaku pohvalu.
Miljenko i Snježana
 
 
 
From: Nela
Sent: Thursday, June 16, 2022 11:36 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala

Poštovani!
 
Pokušat ću pisati na hrvatskom, jer sam iz Slovenije.
Posebnu zahvalnost od srca želim izraziti policijskom službeniku Policijske postaje Dugo Selo, za svu ljubaznost na kontaktu, jer su pronašli naš mobitel koji smo izgubili na putu od mora do Slovenije.
Policijski službenik me zvao u Sloveniju i mogu reći da je malo tako ljubaznih i iskrenih ljudi. Hvala vam puno na trudu, želim vam sve najbolje i svaka vam čast PU DUGO SELO .... BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!
  
S ovako dobrodušnim ljudima svijet je ljepši, puno vam hvala!!!!!!!!!!!!
 
Nela
 
 
From: Ljerka
Sent: Wednesday, June 8, 2022 10:08 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; Policija <policija@mup.hr>; Pitanja MUP <pitanja@mup.hr>
Subject: POHVALA I ZAHVALNOST
 
Poštovani,
koristim ovaj način, izuzetno pohvaliti i iskreno se zahvaliti policijskim službenicima VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje).
 
Policijski službenici koji su se javljali na telefonske pozive i policijski službenici ophodnje iskazali su razumijevanje, susretljivost i ljubaznost pri pomaganju u rješavanju problema s bukom u susjedstvu.
Veliko im hvala na svemu učinjenom (vratili su mi život u normalu).
 
S poštovanjem,
Ljerka
 
 
Šalje: Antun
Poslano: 8. lipnja 2022. 20:00
Prima: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,
ovim putem se želim zahvaliti i pogotovo pohvaliti našu hrvatsku Policiju na pokazanom trudu i vremenu za našu problematiku vezano za promet.
 
Moram istaknuti policijske službenike iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) i Službe prometne policije PU zagrebačke, koji su stvarno dali sve od sebe zajedno sa svojim timovima i idejama da se ovdje promet smiri. Stvarno im velika hvala i jako smo ponosni na prometnu Policiju!
 
Stvarno sve pohvale našoj Policiji na trudu! Ne znam riječi kojima bi vam se još zahvalio u ime svih stanara!
 
Ovdje je stvarno svaki dan nešto skoro i nadamo se da ćemo to 'skoro' zajedno ukloniti i više ne strepiti.
 
Još jednom veliko hvala našoj Policiji.
 
 
From: Dario
Sent: Wednesday, June 1, 2022 11:36 AM
To: IX PP Zagreb <pp.sesvete@mup.hr>
Cc: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani,
 
javljam Vam se vezano uz događaj provale te bih želio ovim putem pohvaliti i izraziti zahvalu policijskim službenicima Policijske postaje Sesvete, koji su bili prvi na mjestu događaja nakon što smo isti prijavili i to vrlo brzo nakon prijave tako da su počinitelji odmah uspješno uhvaćeni i privedeni. S obzirom da su bili s nama cijelo vrijeme do dolaska policijskih službenika  krim policije, mogu reći da su nam svojim profesionalnim pristupom i smirenošću prilikom objašnjavanja i vođenja kroz cijeli postupak uvelike olakšali iznimno stresnu situaciju.
 
Također, nešto malo manje vremena smo proveli s policijskim službenicima krim policije, te bi se i njima zahvalio na angažiranosti oko prikupljanja dokaza i brzom organiziranju prepoznavanja i vraćanja predmeta koji su pronađeni kod počinitelja.
 
Srdačan pozdrav
Dario
 
 
From: Zdenko
Sent: Tuesday, May 3, 2022 8:28 AM
Subject: Pohvala
 
Poštovani svi, dobro jutro, meni osobno jest.
 
Kao što sam se javio za pomoć tako se moram  i javiti da je nepoznata osoba sinoć privedena kako su me obavijestili.
Vidjet ćemo što će što će sustav države napraviti da se toj osobi pomogne jer prije svega toj osobi treba pomoć.
 
Sinoć smo šetajući Ivanečkom ulicom na Trešnjevci i uočili tu osobu u dvorištu kuće br. 39. Kada smo počeli vikati na njega ostavio je bicikl i ispao mu je mobitel na što smo pozvali policiju.
Moram napomenuti da je iz iste kuće kasnije izašla malodobna osoba koju je očito gledao kroz prozor kuće.
 
Na poziv su se odazvala dva mlada policijska službenika koji su jako profesionalno pristupili cijelomu slučaju i koji su imali vremena saslušati cijeli događaj.
 
Podijelio sam sa njima sve već ranije dostavljene informacije o toj osobi kao i to gdje se možda nalazi da bi nakon dva sata dobio poziv da je navedena osoba privedena.
 
 
 
Veliko hvala policijskim službenicima radi njih sam mirno spavao noćas !
 
Bravo dečki, svaka vam čast i veliko hvala na trudu i zalaganju.
 
 
 
From: Dražen
Sent: Monday, May 2, 2022 4:56 PM
Subject: pohvala
 
Poštovani,
 
jučer 01.05.2022. ozlijedio sam prst desne ruke ( odrezao komad palca ) prilikom rada na
cirkularu. Supruga me vozila hitno u traumatološku bolnicu. Kad smo došli na raskrižje
Mesničke i Ilice, stajali su kolege iz autopatrole koje sam zamolio da nas najkraćim putem dovedu do Draškovićeve jer sam jako krvario, što su i učinili.
Iako sam im se telefonskim putem zahvalio, ovim putem vas molim da ih javno pohvalite jer
se takvim profesionalnim ponašanjem stječe ugled policije.
 
Hvala još jednom!!!
Dražen
 
 
Šalje: Adaniceva
Poslano: 25. travnja 2022. 11:24
Prima: Policija; I PP Zagreb
Predmet: Pohvala djelatnicima I. policijske postaje Zagreb
 
Poštovani,
 
ovim putem imam potrebu pohvaliti rad vaša dva djelatnika policije iz Prve policijske postaje Zagrebačke koji su jučer (24.04.2022.) bili na dužnosti oko 10:30 ujutro na Trgu Republike Hrvatske (HNK).
 
Oko 10:10 sati suprug i ja smo zvali policiju radi dva psa koji su bili zaključani u autu, stranih registarskih oznaka, od kojih je jedan bijesno lajao, a drugi je ležao na prednjem sjedištu, neprestano se tresao u polusvjesnom stanju i po našoj procjeni ugibao (imamo velikih iskustava sa psima).
 
Djelatnici su nam transparentno rekli koje su mjere već poduzeli (budući da mi nismo prvi koji smo zvali radi iste situacije) i koje će mjere poduzeti ukoliko se situacija ne otkloni do određenog roka.
Vjerujemo da u moru svih poziva koje dobivate, ovaj je bio na ljestvici vrlo nisko, no, policija je došla u roku od deset minuta, a profesionalnost vaša dva djelatnika, njihov pristup i pristojnost je nešto što bi svaki građanin Zagreba očekivao od djelatnika Policije.
 
Ovim putem gospodu želimo pohvaliti, a vama zahvaliti što je ovo bio dokaz da se mi građani zaista možemo osjećati sigurno zahvaljujući vašem predanom radu i ljudskosti koju pokazujete.
 
Lijepi pozdrav,
Andrea i Vanja
 
 
 
Šalje: Borislav
Poslano: 19. travnja 2022. 3:06
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovana gospodo nadam se da vam neću oduzeti mnogi vremena, ali smatram da ovo ne treba proći neopaženo. Naime ja sam državljanin Srbije (vozač kamiona),  te u noći između 18 i 19. 4.2022. godine na Graničnom prijelazu Bregana  na pasoškoj kontroli radio je policajac kojeg pohvaljujem. 

Ovo je već drugi ili treći put da nailazim u njegovoj smeni.  Policijski službenik je uvek jako prijatan, uvek najljubaznije poželi dobro jutro i pita kako smo i naravno ako treba neka pomoć tu je.

Zaista mislim da njegovo ponašanje i njegova ljubaznost zaslužuje sve pohvale. Drago mi je da postoje takvi ljudi i voleo bih da je više ljudi kao što je on. Prelazim jako puno granica i ovaj policajac je zaista primer kakvi ljudi trebamo biti.
 
Borislav
 
 
From: T.P.
Sent: Wednesday, April 13, 2022 6:44 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
s obzirom da sam u prošlosti prijavljivao neprimjereno postupanje policijskih službenika, u skladu sa stavom da loše ponašanje treba prijaviti i ispraviti, a dobro pohvaliti, MORAM istaknuti izvrstan primjer postupanja policijske službenice iz Policijske postaje Dugo Selo.
 
Bez obzira na to kakvo rješenje o mom konkretnom predmetu donijela, osjećam moralnu dužnost istaknuti da je ponašanje, profesionalan i ljudski pristup policijske službenice pravi primjer zbog kojeg će građani Republike Hrvatske imati više povjerenja u rad i postupanje policijskih službenika.
 
Stil komunikacije, ažurnost, sistematičnost, sposobnost stavljanja u moju situaciju i kvalitetan savjet policijske službenice bi po mom mišljenju trebala biti nit vodilja svakog policijskog službenika koji služi građanima Republike Hrvatske, a zbog čega građani porezima (nažalost, nedovoljnom preraspodjelom iz Proračuna RH) financiraju rad Policije Republike Hrvatske.
 
Srdačan pozdrav i čestit i blagoslovljen Uskrs svima koji ga slave,
 
T.P.
 
Poštovana,

danas sam bio u Heinzelovoj radi nove vozačke dozvole i doista sam bio ugodno iznenađen radom i ponašanjem vaših djelatnica: prvo one koja prodaje tiskanice ali i daje osnovne korisne informacije (i fotografira) a potom službenice na šalteru br. 3 koja je bila izuzetno ljubazna i susretljiva.
Ljubazna, susretljiva i draga (molim da ovo „draga“ ne protumačite krivo) do te mjere da čovjeku bude donekle žao što je posao na šalteru završen…
Pričam poslije na kavi prijateljima o tome, gledaju me s nevjericom (očito dugo nisu mijenjali vozačke dozvole) i postajemo svjesni kako je ovakav pristup strankama rijedak.
Stoga smatram da ovakvo ponašanje prema strankama treba pohvaliti te to sa zadovoljstvom činim.
Mi hrvati znamo prigovarati i kuditi, hvalimo vrlo rijetko. Činim iznimku.
Pišem vam ovo da Vi i vaše djelatnice (nadam se da ćete im pohvalu prenijeti) znate da netko vidi i cijeni njihovi trud, zalaganje, ponašanje i ophođenje.
 
S poštovanjem,
    Josip Siuc
 
 
From: Elizabeta
Sent: Tuesday, March 22, 2022 1:48 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani/a,
 
ovim bih se putem htjela najtoplije zahvaliti upravnim referenticama Službe za državljanstvo i statusna pitanja stranaca  u Petrinjskoj 30.
 
Naime, bila mi je potrebna pomoć oko pribavljanja potrebne dokumentacije u svezi mijenjanja datuma rođenja, a pošto nisam znala pravu adresu na koju bih se mogla obratiti, poslala sam mailove na više elektronskih adresa i nadala se čudu, tj. nadala sam se da će netko i odgovoriti na moj upit.
 
Ugodno sam se iznenadila kada sam odmah sutradan dobila odgovor na moj upit s jedne od adresa na koju sam uputila svoj upit.

Upravna referentica  koja je odgovorila na moj email ljubazno me obavijestila da je mogu kontaktirati na broj telefona i da će mi dati sve potrebne informacije.

Tijekom razgovora me je uputila u sve potrebne korake, ljubazno i profesionalno mi objasnila koja  mi je sva dokumentacija potrebna i dala smjernice gdje se mogu javiti kada ih nabavim.
 
Danas sam bila u sobi 207 u  Petrinjskoj 30 i trebalo mi je ne više od 15 minuta da završim sve potrebne radnje oko potpisivanja i predaje potrebne dokumentacije.
Malo je reći da sam bila više nego ugodno iznenađena i obradovana profesionalnošću, ljubaznošću i spremnnošću da mi izađe u susret i olakša uvijek stresan kontakt koji imamo mi klijenti sa referentima državnih i javnih ustanova.
 
Stoga bih i ovim putem htjela javno pohvaliti takvu jednu iznimnu referenticu koja služi na čast svom poslodavcu i koju bi trebalo pohvaliti i nagraditi za taj trud i nastojanje da nama strankama izađe u susret koliko je to moguće.
 
Srdačan pozdrav,
Elizabeta
 
From: vladimir
Sent: Monday, February 14, 2022 8:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala i zahvalnost
 
Poštovani,
 
nedavno sam ostavio torbu ispred trgovačkog centra. Slučaj sam prijavio policiji koji su odmah izašli na mjesto događaja i kao profesionalci obavili svoj posao. Poslije svega pet dana su me obavijestili iz Policijske postaje Dugo Selo da je pronađena moja torba i da ju mogu preuzeti.
 
Ovom prilikom, želim se zahvaliti policijskim službenicima iz Policijske postaje Dugo Selo i Policijske postaje Velika Gorica, na velikoj profesionalnosti, operativnosti i ekspeditivnosti.
 
Zaista za svaku pohvalu i još jednom veliko hvala.
 
Posebnu zahvalnost policajcu iz Policijske postaje Dugo Selo, sa kojim sam bio u kontaktu. Zaista veliki profesionalac, svaka mu čast.
 
S poštovanjem,
Vladimir
 
 
Šalje: Martina
Poslano: 14. veljače 2022. 9:54
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem željela bih zahvaliti i pohvaliti vaše policijske službenike iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
 
Demonstrirali su izuzetnu brigu i hrabrost. Zbog njihove promptne reakcije prilikom sudara koji mi se dogodio mogu reci da sam se  osjećala sigurno i zaštićeno u naizgled bezizlaznoj situaciji.
 
Naime, dogodio mi se manji sudar te je sve trebalo biti vrlo jednostavno i brzo riješeno sa drugim vozačem. No, ispalo je da drugi vozač nema osigurano, ni registrirano vozilo, da nema osobne dokumente, da je pod utjecajem alkohola te je bila potrebna intervencija policije. Kako pozvana policija nije dolazila, vozač je pobjegao sa mjesta nesreće. Srećom vise navedeni policajci bili su u redovnoj patroli, zaustavili se i pomogli - uspjeli vratiti odbjeglog vozača na mjesto sudara.
 
(Srećom) Nemam iskustva sa policijom te sam iznimno zadovoljna, ponosna i sretna sto sam se susrela sa tako prijaznim, punim razumijevanja, odvažnim, profesionalnim mladim policajcima. Upravo je to ono sto se od policije očekuje.
 
Lijep pozdrav,
Martina
 
 
From: Neda
Sent: Saturday, February 12, 2022 11:57 PM
To: PU zagrebačka
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ustanovila sam da mi nedostaje kartica tekućeg računa. Kontaktirala sam banku i rečeno mi je da je nepoznata osoba digla novac s računa, te  da o tome obavijestim policiju. Odmah sam otišla u I. policijsku postaju Zagreb (Centar).
 
Želim pohvaliti  vašu policijsku službenicu koja mi je ljubazno i stručno dala odgovor na sva moja pitanja i uputila me što trebam dalje učiniti da bi se mogao otkriti kradljivac kartice mog tekućeg računa.
 
S poštovanjem,
Neda
 
 
Šalje: B.J.
Poslano: 14. veljače 2022. 17:11
Prima: Policija
Predmet: Pohvala i zahvala
 
Poštovani,

obraćam vam se kako bih uputila pohvalu i zahvalu policijskom službeniku iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec).

Naime, bila sam žrtva fizičkog napada, pokušaja krađe mobitela te lažne prijave policiji od strane kolegice. Iako se ta osoba već godinama, što na radnom mjestu, što u javnosti, služi raznim provokacijama drugih kolegica i mene - uvredama, klevetama, uhođenjem, lažnim prijavama - zbog čega živim u stalnom stresu i iščekivanju neke nove incidentne situacije, ovaj događaj me bio šokirao te sam doživjela istinsku traumu.

To mi je bilo i prvo iskustvo s pozivanjem policijskih službenika te davanjem iskaza. Na uviđaj je došao policijski službenik iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Uz njegov iznimno profesionalni pristup sam se uspjela malo smiriti i dati iskaz. Postupanje je bilo iznimno objektivno i odlučno te sam uspjela vratiti osjećaj sigurnosti nakon prvobitno doživljenog šoka i traume.

Zahvaljujući postupanju utvrđen je stvarni tijek događaja.  

Zaključno, želim izraziti zahvalnost te uputiti pohvalu za njegovo profesionalno postupanje. Moram dodati da se nakon tog događaja i iskustva uvijek veselim kada na ulici vidim osobe u svijetloplavim majicama.

S poštovanjem,
B.J.
 
 
From: dinka
Sent: Tuesday, February 8, 2022 5:06 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA
 
Poštovani,
 
želim pohvaliti upravne referentice Službe za upravne poslove, Odjel za prijavništvo i osobne isprave, Petrinjska 30.
Na šalteru za žurno izdavanje osobnih iskaznica takva susretljivost i ljubaznost rijetko se viđa i hvala im.
 
Još jednom sve pohvale cjenjenim referenticama.
 
 
 
From: Anamarija
Sent: Tuesday, January 25, 2022 11:04 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala i pohvala policijskim službenicima Policijske postaje Kruge
 
Poštovani, 

ovim putem bih se htjela zahvaliti svim policijskim službenicima VIII. policijske postaje Zagreb - Trnje za sav trud, pomoć, brižnost, ljubaznost i prije svega, humanost. 

Naime, jučer mi je provaljeno u osobni automobil ispred Konzuma, i policajac u civilu koji nije bio na dužnosti, odmah je reagirao i krenuo u potjeru počinitelja. Policijski službenici su u jako kratkom roku od mog poziva došli na mjesto počinjenja, brzo su napravili zapisnik te uza sve to, smirivali mene koja sam bila, šokirana i uznemirena. 

Ovim putem bih se posebno htjela zahvaliti policijskom službeniku u civilu, koji je odmah reagirao, trčao i pobrinuo se da moje osobne stvari budu vraćene. Zaista mi je žao što se nisam stigla odmah zahvaliti, ali se nadam da će ova pohvala i neizmjerna zahvala stići do Vas.
Također, policijskom službeniku koji je radio zapisnik, vratio mi stvari, i pokušavao me smiriti i oraspoložiti.
Policijskom službeniku, koji se slučajno vidio potjeru za počiniteljem i odmah reagirao te svim ostalim policijskim službenicima koji su jučer dali sve od sebe da mi se ukradene osobne stvari vrate 

Zaista, nemam riječi kojima bih iskazala svoju zahvalnost i pohvalu policijskim službenicima, VIII. policijske postaje Zagreb
Veliko hvala na svemu i zaista ste ponos Hrvatske!

S poštovanjem, 
A. 
 
 
Šalje: Ivona
Poslano: 20. siječnja 2022. 13:05
Prima: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,
 
ovim putem željela bih iskazati zahvalnost te pohvaliti policijske službenike iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) za sav trud i pomoć koju su pružili meni i mojoj obitelji. 
Ovi službenici su pravi primjer da postoje ljudi koji svoj posao predano rade i kojima je stalo do toga što rade, te da se imamo kome obratiti za pomoć i od koga potražiti zaštitu.
Policija može biti ponosna što ima policijske službenike poput njih.
 
Hvala Vam na svemu
 
Ivona
 
From: Ivan
Sent: Wednesday, January 5, 2022 1:55 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

obraćam Vam se iz razloga što bih htio pohvaliti vaše policijske službenike iz I. policijske postaje Zagreb ( Centar) koji su dežurali na području glavnog kolodvora gdje sam se našao bez dokumenata i novca nakon čaga su me utješili, nahranili i napojili. Zahvaljujem i policijskoj službenici koja mi je nađene dokumente i novac donijela direktno u bolnicu. 
Navedenima se neizmjerno zahvaljujem.
Nisam se nadao da takvi dobri ljudi i policijski službenici postoje.
Uz srdačan pozdrav
 
Ivan
 
 
Šalje: R.H.
Poslano: 3. siječnja 2022. 3:04
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Pohvala policijskom službeniku iz III. policijske postaje Zagreb (Dubrava)  na profesionalnom radu, pristupu, ljubaznosti i iznad svega procjeni situacije i reakcije na najvišem nivou. Policijski službenik je samim svojim dolaskom na intervenciju imao autoritet, poštovanje te smirio bez agresivnosti građane prilikom narušavanja javnog reda i mira.
Svaka čast na brizi i zaštiti nas građana .
 
 
Šalje: H.J.
Poslano: 12. prosinca 2021. 17:24
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

 Poštovani,  

zahvaljujući Vašoj stručnoj ekipi, uspješno se rješava ružan problem.
Stoga želim pohvaliti Vaše policijske službenike koji su meni i mojoj obitelji u tome pomogli. 
Kako je situacija eskalirala, bila mi je potrebna zaštita za supruga teškog invalida pa sam se obratila II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec). Zahvalna sam i policijskoj službenici na prijemnom šalteru i njenom kolegi koji je radio smjenu iza nje. Usmjeravali su me i vodili, počevši od telefonskog kontakta, pa do razgovora s inspektorom. 
Moram istaknuti i inspektora, koji je ekspertno i efikasno odradio ogroman posao. Usprkos zahtjevnosti posla, poklanja strankama i empatiju i toplinu i smiruje nas kad treba. 
Vaši ljudi su propisno obučeni, brzi i djelotvorni, s puno ljudskosti.
A ekipa koju sam ja susrela u II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec), zaslužuje i pohvale i promaknuća. (Ne miješam Vam se u posao, nego izjavljujem od srca.) 
I zato - svima, a osobito inspektoru -  veliko HVALA !  
Srdačan pozdrav!
H.J.
 
 
From: A.K.
Sent: Thursday, December 2, 2021 12:14 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala

Poštovani,
obraćam Vam se ovim putem kako bih pohvalila policijskog službenika II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
Naime, imala sam prometnu nezgodu kojom prilikom je na intervenciju izašao policijski službenik koji se od prvog trena svog postupanja ponašao nadasve profesionalno, ali isto tako i vrlo ljubazno i pristojno. Tijekom svog postupanja policijski službenik nije iskazao neprofesionalnost, već je svojim postupcima pokazao maksimalnu profesionalnost  bez obzira na moju krivicu, jer sam ja počinila nezgodu. Ljubazno i strpljivo mi je objasnio sve što se ticalo događaja, mojih odgovornosti i prava. Bez obzira što mi je naplatio kaznu (zasluženu naravno), u današnje vrijeme teško je susresti se s državnim službenikom koji niti u jedno trenutku ne ignorira ili pokazuje nezainteresiranost.
Bez obzira na nesretni događaj, drago mi je što sam u tom događaju susrela policajca koji se ponio maksimalno profesionalno, ali i maksimalno čovječno.
Zato ga želim pohvaliti radi njegove stvarne profesionalnosti, ali još više ljudskosti i ljubaznosti.
 
Srdačan pozdrav,
A.K.
 
 
Šalje: ‪Kristina
Poslano: 20. studenog 2021. 22:58
Prima: Policija
Predmet: Pohvala  
Dobra večer,   
ovim putem želim pohvaliti policijskog službenika I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova) koji je bio na uviđaju prometne nesreće. 
Izuzetno ljubazan, smiren, strpljiv i profesionalan, i sa nadasve savršenim smislom za humor.  
Pohvale i policijskim službenicima Ekipe za očevid.  
Hvala im svima na pokazanom razumijevanju.  
Hvala još jednom na svemu. 
Kristina
 
 
 From: Josip
Sent: Monday, November 8, 2021 11:59 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
želim pohvaliti ponašanje policijskog službenika iz Policijske postaje Zaprešić koji me zaustavio u ophodnji u Prigorju Brdovečkom.  Bio sam ponosan na hrvatsku policiju i njihov odgoj - sve profesionalno i na nivo,  s uvažavanjem, ali dovoljno ljudski, toplo. Molim vas prenesite mu pohvalu i ohrabrite ga da samo tako nastavi. Ima dovoljno ljudi koji to vide i cijene.Znam da je vaš posao vrlo težak i zahtjeva puno strpljenja i živaca. Ima nas svakakvih... 
Oni su naš ponos i naša budućnost. Čini mi se da su me i kaznili, da bih i dalje imao pohvalu za policijskog službenika koji me zaustavio.

 Svako dobro cijeloj hrvatskoj policiji.

Lijepi pozdrav
Josip
 
 
Šalje: matija
Poslano: 9. studenog 2021. 18:20
Prima: Policija
Predmet: Pohvala 
Poštovani, 
javljam se kako bih uputio pohvalu za rad policijske službenice iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak). 
Policijska službenica bila je izuzetno smirena i susretljiva te mi je maksimalno olakšala situaciju u kojoj sam se našao.  
Stoga, joj ovim putem želim iskreno zahvaliti na zaista velikoj pomoći. Ne samo da je kvalitetna i profesionalna, nego i velik čovjek.
Želim joj zahvaliti na predanosti, stručnosti, angažmanu i trudu, kao i na pomoći, podršci i ljubaznosti prema meni. 
Zaista na najbolji način predstavlja Hrvatsku policiju i definitivno je na ponos instituciji u kojoj radi. Stvarno svaka pohvala. 
Lijep pozdrav,
Matija
 
 
From: Branimir
Sent: Friday, October 22, 2021 12:29 PM
To:
Subject: Pohvala

Poštovani,
ovim putem kao, ponosni otac dva maloljetna sina, aktivna sportaša-rukometaša, starosti 15 i 12 godina, sportski djelatnik-predsjednik rukometnog kluba, želim pohvaliti hrvatskog interventnog policajca, sportaša i bodybuildera, za njegov edukativan i poticajan čin, lijep primjer mladim sportašima.

Naime, kako sam već rekao otac sam dva maloljetna sportaša, od kojih se ovaj stariji, upravo nalazi u pubertetu, posebno osjetljivoj i rekao bih formativnoj fazi života kada se sve korisne  životne navike usvajaju, ili ne usvajaju. Pa tako moj sin, osim što aktivno trenira rukomet pet puta  tjedno, zbog svoje fizičke konstitucije koja to podržava (naime visok je 201 cm i težak 88 kg), nađe i malo slobodnog vremena  za istraživanje i prve korake po teretani.

Tako je on, bez znanja roditelja, kao i sva današnja djeca putem Instagrama postavio pitanje interventnom policajcu - sportašu, čiji je veliki  obožavatelj, u smislu „što bi bio tvoj savjet, kako uspjeti u onome što voliš i radiš?“.

Nakon nekoliko dana, u obliku kratkog video klipa stigao je i  odgovor, što je izazvalo malo je reći erupciju oduševljenja i sreće. Zagrebački je interventni policajac, u svom stilu, malom sportašu cijelu životnu istinu sažeo u par rečenica. Rekao mu je kako treba biti uporan, kako treba izabrati svoje ciljeve, naporno raditi i nikada ne odustajati, bez obzira na sve. Bolji savjet ne bi dobio niti od vlastitog oca. Ne moram posebno spominjati kako se „mali“ pohvalio ovim videom, pa ga je pogledalo pola škole, cijela rukometna ekipa, i što se dečko zatvorio u teretanu i evo već danima ne izlazi.

Stoga, ovim putem želim iskreno zahvaliti policajcu Interventne jedinice policije Policijske uprave zagrebačke, što je odvojio nešto svog vremena, na ovako duboko pedagoškoj, poticajnoj i edukativnoj gesti, prema jednom dječaku, koji tek ulazi u svijet odraslih, i kojem je u ovom osjetljivom razdoblju, poticaj, impuls u pravom smjeru neopisivo važan.

Također bi, kao građanin, izrazio zahvalnost Ministarstvu unutarnjih poslova što prepoznaje takve kadrove kao što je kolega iz Policijske uprave zagrebačke, što ih vjerujem potiče u radu i bavljenju profesionalnim sportom, pa to evo dobrog primjera, ima i nešto veću društvenu korist od one na prvi pogled vidljive. Takvi ljudi policajci, a siguran sam kako ih unutar sustava MUP-a ima još, (znam za neke triatlonce, ironman trkače, recimo) mogu i više pružiti zajednici, klincima, samo treba osmisliti kvalitetne edukativne programe. 

Lijep pozdrav,
Branimir
 
 
From: Vesna
Sent: Saturday, October 16, 2021 4:35 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala i pohvala
 
Poštovani,
 
vraćajući se noćas kući spazila sam da gori kontejner za papir. Na svu sreću, policijski službenik Postaje aerodromske policije Pleso našao se na mjestu požara pa bih mu ovom prilikom željela zahvaliti na brzoj reakciji i pohvaliti njegovo postupanje. Naime udaljio je dva preostala kontejnera, čime je spriječio širenje požara na parkirane automobile, među kojima je bio i moj, koji je bio parkiran do kontejnera te mu je na svu sreću nagorio jedino retrovizor. Uvjerena sam da bi moj automobil, a vrlo vjerojatno i automobili do mog, potpuno izgorjeli, da navedeni nije postupio na takav način. Također pravovremeno je udaljio slučajne prolaznike s mjesta požara,  čime ih je zaštitio od mogućih ozljeda te je odmah pozvao policiju i vatrogasce. Takvim njegovim postupkom spriječen je nastanak velike materijalne štete i, ono što je najvažnije, izbjegnuta je i potencijalno veća tragedija. Za svaku pohvalu!
 
Lijep pozdrav,
Vesna
 
Šalje: T.Č.
Poslano: 13. listopada 2021. 16:06
Prima: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,
ovim putem zahvaljujem policijskom službeniku II. policijske postaje Zagreb ( Črnomerec) koji je brzo, ažurno, kvalitetno i učinkovito djelovao.
Naime, prošli tjedan je u moj stan upao prevarant koji je prevario moju majku i opljačkao vrijedne uspomene.
To nam je izazvalo veliku neugodnost i stres.
Zahvaljujući brzoj i učinkovitoj reakciji policijskog službenika i njegovih kolega isti je pronađen i priveden.
 
Srdačan pozdrav,
T.Č.
 
 
From: V.T.
Sent: Monday, September 27, 2021 4:22 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Prijavila sam internet financijsku prijevaru u IV. policijskoj postaji Zagreb (Maksimir).
 
Iako mi je bilo jako neugodno i sram zbog toga što sam nasjela na prevaru, policijski službenik je bio prema meni izrazito ljubazan i pružio mi je potporu te mi je svojim pristupom i načinom komuniciranja pomogao da svladam nelagodu.
 
U idućih 14 dana uložio je veliki trud kako bi pronašao osobu koja me je prevarila i kako bi istražio dokaze koje sam predala prilikom prijave. Svojim zalaganjem, upornošću i trudom koji su zaista iznimno veliki omogućio je da se osumnjičenik pronađe i privede, a zaista nije bilo lako otkriti pravi identitet te osobe.
Ja sam često mislila da će biti nemoguće otkriti pravi identitet, ali on je bio uporan i nije odustajao.
U tom periodu istrage komunicirali smo u više navrata i svaki put je bio ne samo ljubazan, nego me je i hrabrio i davao podršku u tom za mene izrazito stresnom razdoblju. Njegov pristup je daleko nadišao okvire njegovog posla i zahvaljujući njemu nisam se osjećala glupo zbog toga što sam nasjela na prevaru.
Policijski službenik nije samo kvalitetan i profesionalan službenik, nego i velik čovjek.
Želim pohvaliti njega i njegove kolege na predanosti, stručnosti, angažmanu i trudu, što su omogućili da se okrivljenik pronađe i privede, ali i na podršci i ljubaznosti prema meni.
 
V.T.
 
 
From: L.J.
Sent: Saturday, September 25, 2021 9:56 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
želim se ovim putem zahvaliti za ranojutarnju intervenciju na moju dojavu na 192 za remećenje javnog reda i mira.
 
Odgađali smo ovakav poziv u nekoliko prilika jer smatramo da imate ozbiljnijeg posla no, ophodnja je došla unutar 15 minuta od dojave i riješila problem s preglasnim mladim susjedima koji već više vikenda vrlo glasnom muzikom i vrlo glasnim pjevanjem krše kućni red i uznemiruju cjelokupno susjedstvo u stambenoj zgradi i okolini nje. 
 
Hvala Vam na profesionalnosti i efikasnosti.
 
S poštovanjem,
L.J.
 
From: A.B.
Sent: Tuesday, September 21, 2021 11:57 AM
To: I PP Zagreb <i.pp.zagreb@mup.hr>
Subject: Zahvala
 
Dobar dan,
želio bih zahvaliti policijskim službenicima iz I. policijske postaje Zagreb (Centar) i I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova), a vezano za Marijansku procesiju od Kamenitih vrata do Bazilike u Palmotićevoj.
Policijskim službenicima koji su me jako ljubazno primili kad sam prijavljivao javno okupljanje i policijskim službenicima koji su nas osiguravali za vrijeme procesije. Bilo je kao da nas je netko na rukama proveo kroz grad i na tome vam od srca hvala.
Zahvaljujem u svoje ime, u ime udruge Hrvatska za život i u ime svih sudionika procesije.
Veliko vam hvala i Bog vas blagoslovio i čuvao!
 
Srdačan pozdrav
A.B.
 
From: Marica
Sent: Monday, September 20, 2021 3:09 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala i pohvala
 
Poštovani,
šaljem vam ovaj mail da bih izrazila sve pohvale radu vaših kolega, policijskih službenika iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak).
Trebala sam ovaj mail napisati i ranije, ali vrijeme “proletilo”. Da vrijeme “proletilo”, ali lijepo mišljenje i izrazito pozitivno iskustvo u kontaktu s policijskim službenicima ostaju trajno.
Naime, meni je prošle godine prilikom šetnje u ranim poslijepodnevnim satima u Zagrebu otvoren ruksak i ukraden novčanik. U novčaniku sam pored novca imala i bankovne kartice pa mi je računalnom prijevarom na bankomatima otuđen i novac s bankovnog računa.
Taj događaj istog dana prijavila sam u V. policijsku  postaju Zagreb u Bauerovoj ulici. Primio me je policijski službenik koji je bio profesionalan, ozbiljan i nadasve pristojan.
Od tada su on i njegov kolega predano radili te otkrili počinitelje.
Lijep je osjećaj znati da se  takvi obrazovani mladi  ljudi brinu  o našoj sigurnosti i predano se bore protiv kriminala.
 
Navedeni policijski službenici doista na najbolji način predstavljaju Hrvatsku državu, Hrvatsku policiju i na ponos su instituciji u kojoj rade.
 
S poštovanjem,
Marica
 
 
From: Marija
Sent: Friday, September 10, 2021 12:25 PM
To: I PP Zagreb
Subject: POHVALA
 
Poštovani,
prijavila sam oštećenje fasade zgrade s groznim /moguće i vulgarnim / grafitima.

Već nakon 10 minuta, došao  je Vaš policijski službenik iz I. policijske postaje Zagreb (Centar).
Zaista moram pohvaliti policijskog službenika.

Izuzetno ljubazan, pristojan, susretljiv, poduzetan i stručan. U ova ružna vremena, kada svi samo kritiziraju, mislim da je u redu pohvaliti ljude koji svoj zahtjevan posao odrađuju na vrhunski način.
 
S poštovanjem,

Marija
 
Šalje: Sandra
Poslano: 22. kolovoza 2021. 21:02
Prima: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,
14.8.u Vlaškoj ulici u Zagrebu ,u popodnevnim satima ukraden mi je bicikl. Istog trena sam pozvala policiju u Bauerovoj ulici kako bih prijavila krađu .
Želim samo pohvaliti ljude koji tamo rade jer su istog trena reagirali i poslali ophodnju .Bila sam u stanju šoka ,ali policajac koji me primio je bio vise nego susretljiv .Takav tretman nisam iskreno očekivala jer nažalost bicikli se kradu svaki dan ,i mislila sam da nitko neće biti posebno zainteresiran .Prevarila sam se ,usluga koja mi je vratila vjeru u sustav i u nasu policiju .
Posebno bi voljela pohvaliti policijskog službenika koji me smirivao i detaljno uzimao izjavu .Stvarno se potrudio ,kao da su mi auto ukrali .
Čovjek je bio strpljiv ,ugodan ,pristojan i veliko mu hvala .
Hvala još jednom policijskoj postaji u Bauerovoj ulici ,cijeloj ekipi koja je bila dežurna tu subotu.
Svako dobro u daljnjem radu .
 
Lp.
Sandra
 
From: Ljudevit
Sent: Wednesday, August 18, 2021 9:15 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala djelatnici Petrinjska MUP
 
Poštovani,
 
Ovim putem htio bih POHVALITI RAD djelatnika na zaprimanju zahtjeva za izradu osobne iskaznice u MUP PU Zagrebačka Petrinjska ulica dana 18.08.2021. cca 07.00-07.20 sati.
 
Djelatnica na šalteru je bila izrazito ljubazna, profesionalna, efikasna (dok sam čekao svoj red vrlo brzo je obrađivala druge zahtjeve), nasmiješena i kooperativna.
 
Stoga još jednom upućujem pohvalu za rad djelatnice.
 
Ljudevit
 
Šalje: Boris
Poslano: 13. kolovoza 2021. 11:40
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

ovim putem pohvaljujem policijsku službenicu iz policijske postaje Velika Gorica koja je 13.08.2021. u 10:00 radila na prijavnici/porti policijske postaje i šefa smjene također iz iste prostorije. Zahvaljujem se na stručnosti, ljubaznosti i spremnosti da se pomogne.

Lijep pozdrav, 

Boris
 
Sent: Friday, August 6, 2021 5:53 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Tete na šalterima
 
Poštovani,
 
nakon dva dana kampiranja u Petrinjskoj (predaja papira i podizanje osobne) imam veliku potrebu pohvaliti sve vaše zaposlenice na šalterima. Toliko strpljenja, brižnosti i živaca za svakojake bezobrazluke i nugodnosti ja vec dugo nisam vidjela. A nagledala sam se u ova dva dana.
 
Uglavnom, treba im svima spomenike dić, sjajne su, objašnjavaju do u nedogled, pomažu, odgovaraju na pitanja (poput "gdje je wc" i "ali nema više brojeva na redomatu") i još se stignu i nasmiješiti. Fenomenalne su, sve redom, i na prvom, i na drugom katu. Svaka im čast!!! 
 
Srdacan pozdrav, 
 
Iva
 
From: Goga
Sent: Wednesday, July 21, 2021 8:45 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani,
 
htjela sam zahvaliti što je mojoj teti danas bila omogućena prednost kao osobi s invaliditetom, prilikom izrade osobne karte u II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec). Teta je 1929. godište i jako teško se kreće što je bilo i vidljivo.
Hvala svim upravnim referentima Službe za upravne poslove, a posebno bih zahvalila pomoćniku načelnika za kriminalističku policiju II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec), koji me je uputio na koji način da to obavim.
 
Svako dobro vam želim
Gordana
 
From: Zvijezdana F.
Sent: Friday, July 9, 2021 1:35 PM
To: PU zagrebacka
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
odlučila sam se javiti kako bih izrazila zahvalnost upravnim referenticama koje nisam, niti ću ih vrlo vjerojatno ikada i vidjeti uživo zato što mislim i odlučno tvrdim da su oni primjer profesionalnosti koja nadmašuje okvire pukoga obavljanja njihova posla i ljudskosti koja u današnje doba daleko nadmašuje običnu čovječnost. I mislim da se upravo o takvim ljudima treba govoriti i da se za njih mora čuti!
 
Pohvaljujem posebice tajnicu VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) te upravne referentice Odjela za upravne poslove, na poslovima izdavanja osobnih iskaznica iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) i Policijske uprave zagrebačke, Petrinjska 30.
Pomogle su mi da preuzmem osobnu iskaznicu, a one čak nisu ni znale da pomažu jednom 100%-nom invalidu u kolicima. Takav, za invalide obično ponižavajući, poticaj da se potrude oko mojeg upita nije im očito bio potreban!
 
Još jedanput, veliki pozdrav i iskreno hvala, u nadi da će malo po malo, s vremenom, takvi službenici postati pravilo, a ne izuzetak kako se to i prečesto tvrdi.
 
Zvijezdana F.
 
Šalje: Ivana
Poslano: 6. srpnja 2021. 13:13
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim posebno pohvaliti rad i trud upravne referentice Policijske uprave zagrebačke, Petrinjska 30 iz Službe za državljanstvo i statusna pitanja stranaca. Poslala sam joj email jučer poslijepodne i već danas ujutro dobila odgovor vezano za moj zahtjev. Toliko se potrudila kako bi mi pomogla da sam bila šokirana, jer takvo što još nisam doživjela. Takav pristup zaista iziskuje svaku pohvala i za primjer je mnogim kolegama.
 
Želim Vam ugodan dan i što više takvih radnih kolega.
 
S poštovanjem,
Ivana
 
 
 
From: A.V.
Sent: Sunday, July 4, 2021 10:22 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
po našem pozivu policije došao je jedan Vaš policijski službenik koji se toliko potrudio i zalagao da se problem riješi i njemu svakako hvala i svaka čast. Da je više takvih policajaca svima nama bi bilo puno bolje.
A.V. 
Lp. 
 
 
From: Milivoj
Sent: Friday, June 25, 2021 8:02 PM
To: I PP Zagreb
Subject: Zahvala
 
Cijenjeni gospodine načelniče,
 
želimo izraziti veliku zahvalnost policijskim službenicima I. policijske postaje Zagreb (Centar).

Naime, na naših preko 30 prijava oni su intervenirali brzo, pokazavši visoku profesionalnost, mirnoću, sabranost i odlučnost, uz postupanje s distancom i s neophodnom primjerenom dozom autoritativnosti.

Time su svi pridonijeli našem osjećaju sigurnosti i zaštićenosti.

Naše izraze zahvalnosti zaslužuju i dežurni policijski službenici, koji su na naše telefonske pozive redovito reagirali pristojno, ljubazno i umirujuće, kao i šefovima koji su odobravali intervencije.

Imajući u vidu neprikladne i skučene uvjete rada I. policijske postaje Zagreb (zbog potresa), trud policijskih službenika zaslužuje još veću pohvalu.

Konačno, šteta da zakonodavac nije policiji dao šire ovlasti, što bi sigurno pridonijelo većem redu i poštivanju zakona.
 
S poštovanjem,

Stanari
 
Šalje: Gordana
Poslano: 25. svibnja 2021. 22:46
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
ovim putem želim se zahvaliti i molim da javno pohvalite dvije upravne referentice Službe za upravne poslove, Odjel za prijavništvo i osobne isprave na lokaciji u II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec) koje su radile dana 25.5.2021. Majka sam djeteta invalida te mu je trebalo izraditi osobnu iskaznicu. Način na koji su upravne referentice postupile prema nama roditeljima i našem djetetu su nas ostavili bez riječi u pozitivnom smislu. U ovom vremenu kada su ljudi bez osjećaja upravne referentice su primjer kako se odnosi prema svim ljudima bez obzira na sve, nije im teško bilo izaći na parkiralište do vozila gdje je dijete sjedilo u vozilu, jer ne hoda, te su nam sa toliko razumijevanja i senzibiliteta pristupile da im zahvaljujemo do svemira. Ove dvije referentice su dokaz da LJUBAV STANUJE NA VAŠEM ŠALTERU ZA OSOBNE ISKAZNICE, a sigurno i u cijeloj PP. Molim da im se javno zahvali i svakako pohvali, a veliko HVALA od nas roditelja. Ponosna na Vaše referentice i našu policiju. Hvala Vam od srca sto imate divne profesionalne a prije svega referentice pune ljudskosti i razumijevanja.
S poštovanjem,

Najljepša hvala Gordana
 
From: Kristina
Sent: Saturday, May 1, 2021 9:06 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem bi htjela pohvaliti policijskog službenika iz Policijske postaje Zaprešić, koji je, nakon sto sam na bankomatu u Zaprešiću zaboravila uzeti novac, isti pronašao i dostavio u policijsku postaju te sam na kraju dobila svoj novac natrag. 
 
Još jednom pohvale policijskom službeniku, što je unatoč ovim teškim vremenima pokazao izniman karakter te može služiti na ponos MUP-u i poslu koji obavlja. 
 
S poštovanjem, 
Kristina
 
 
Šalje: mirjana
Poslano: 4. ožujka 2021. 17:28
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
imala sam prometnu nesreću u Sesvetama te želim pohvaliti dvojicu policijskih službenika Mobilne jedinice prometne policije koji su se vratili na mjesto prometne nesreće i uvelike mi pomogli jer sam bila u stanju šoka. Oni su također zvali Policiju i Hitnu pomoć i usmjeravali zaustavljeni promet. Također su održavali komunikaciju sa mnom da me drže pri svijesti. Molim Vas da ih pohvalite jer su mi u tom trenutku bili sve i pokazali svoju ljudsku veličinu.
 
Isto tako želim pohvaliti policajca iz Policijske postaje Sesvete, koji je također bio predobar prema meni, pun razumijevanja i brižnosti.

Mirjana
 
 
Šalje: Ivan
Poslano: 5. ožujka 2021. 15:05
Prima: Policija
Predmet: pohvala policijskim službenicima
 
Poštovani,

supruga i ja želimo ovim putem izraziti najdublju zahvalnost  policijskim službenicima II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec), koji su u veljači ove godine izišli na intervenciju, prilikom tužnog događaja, kada je iznenada preminuo moj brat.

Ljudskim i profesionalnim pristupom uistinu su olakšali supruzi i meni te strašne trenutke.

Hvala im od srca.

Srdačan pozdrav,
Ivan
 
 
From: Jelena
Sent: Monday, February 22, 2021 12:19 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
htjela bih se zahvaliti Vašem policijskom službeniku Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, koji je pronašao moj novčanik i vratio mi ga neoštećenog i s cijelim sadržajem. On ne samo da se potrudio pronaći me, nego nije htio primiti nikakvu nagradu za svoje dobro djelo. Ne mogu Vam opisati kolikih me je briga spasio.
 
Stoga mi ne preostaje ništa drugo nego obratiti Vam se i ovim putem naglasiti koliko je lijepo i pohvalno što postoje ovakvi ljudi. Hvala mu još jednom!
 
Srdačan pozdrav,
 
Jelena
 
 
From: Robert
Sent: Wednesday, February 17, 2021 3:13 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani,
 
ovim putem  iskreno se zahvaljujem u svoje osobno, ime roditelja i susjeda, policijskim službenicima Policijske postaje Sesvete i Policijskoj upravi zagrebačkoj što su profesionalno i žurno postupili po mojoj prijavi te doprinijeli rješavanju problema na prometnici.
 
S poštovanjem,
Robert
 
 
From: H.
Sent: Friday, February 5, 2021 3:18 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala na predanu radu
 
Poštovani policijski službenici  Odjela za potrage Policijske uprave zagrebačke i svi ostali koji ste nam pomogli, za nama su najteži dani života iako je pred nama još teških milja. 

Prije nego što nastavimo dalje, osjećamo potrebu zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u potrazi za našom kćeri te tako bili uz nas, ali i uz nju. 

Na čelu ste ponajprije bili vi, policijski službenici Odjela za potrage Policijske uprave zagrebačke, svaki pojedinac s kojim smo došli u kontakt proteklih dana. 

Neizmjerno smo vam zahvalni na predanosti, trudu, upornosti, stručnosti i pravovremenu djelovanju, a ponajprije na ljudskosti koju ste prema nama iskazali od prvog kontakta do posljednjeg susreta. 

Još jednom, hvala vam. 
 
H. s obitelji
 
Šalje: Vesna
Poslano: 6. veljače 2021. 18:55
Kopija: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,
 
zahvaljujem  se policijskom službeniku iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) na profesionalnom i brzom rješavanju moje prijave uznemirujućeg lažnog e-maila.

Svojim profesionalnim nastupom me odmah u početku smirio i  zadobio moje povjerenje što mi je dalo vjere, nade i mira. Kroz razgovor i e-mailove uspjeli smo u sat i pol ustanoviti jednu nelogičnost koja nas je u daljnjim postupcima dovela i do rješenja  problema.

Drago mi je što sam u ovako složenoj situaciji došla upravo do navedenog policijskog službenika, jer on je pravi primjer inspektora i čovjeka kakav bi trebao biti u  policiji.

Još jednom hvala na svemu i želim mu još mnogo riješenih slučajeva na dobrobit nas građana.

S poštovanjem,
Vesna
 
 
From: Spomenka
Sent: Wednesday, February 3, 2021 5:25 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala!
 
Poštovani!                                                     
 
danas sam u Samoboru doživjela lakšu prometnu nesreću. Obratila sam se Policijskoj postaji Samobor i policijski službenici stigli su u rekordno kratkom vremenu.
Ovim putem želim im zahvaliti na njihovoj profesionalnosti, ljubaznosti, izuzetnoj susretljivosti i savjesno i puno detalja obavljeni uviđaj. Vrlo brzo, pronađen je vozač koji je udario u moj auto i uputili me što sada trebam poduzeti. S obzirom da sam teško bolesna i ova lakša nesreća za mene je bila izuzetno stresna.
Stoga me oduševio rad ovih mladih policijskih službenika. Svojim ponašanjem, savjesnim odrađivanjem radnog zadatka, vratili su mi povjerenje u našu policiju.
Stoga im ovim putem želim reći VELIKO, VELIKO HVALA! Hvala, veliko hvala i svima onima koji su ih osposobili za ovaj nimalo lak posao! 
 
Spomenka
 
 
Šalje: B.
Poslano: 3. veljače 2021. 22:50
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
željela bi pohvaliti cjelokupno dežurstvo  VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) i isto tako pohvala patroli koja je pružila zatraženu intervenciju. Želim naglasiti da su policijski službenici postupili na dojavu promptno te su isti bili izuzetno ljubazni i profesionalni u radu, sve pohvale još jednom.
S poštovanjem
B.
 
 
From: Branimir
Sent: Friday, January 29, 2021 6:25 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Pozdrav,
 
želio bi se zahvaliti na izuzetnoj ljubaznosti upravnih referenata  u Službi za upravne poslove, Odjel za prijavništvo i osobne isprave u Heinzelovoj 98 i pohvaliti organizaciju u postaji.
 
Bio sam tamo jučer, cijeli je postupak bio ugodno iskustvo, a posebno je dobar posao odradila upravna referentica na šalteru 15 gdje sam došao obaviti prijavu prebivališta, pristojna, dosljedna i ljubazna.
 
Vrijedno svake pohvale.
 
Samo tako dalje,
 
Branimir
 
Šalje: Marko
Poslano: 25. siječnja 2021. 23:37
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

Poštovani,
ovim putem želio bih pohvaliti policijske službenike iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Naime u nedjelju su policijski službenici bili na intervenciji vezano uz prijavu za "nasilničko" ponašanje u prometu. 
Takva smirenost, ljubaznost, profesionalnost i prije svega čovječnost se danas rijetko viđa, a ja sam je tada vidio od tih dvoje policijskih službenika. Prije svega se želim tim policajcima zahvaliti na profesionalnosti, ljudskosti i ljubaznosti, jer takvo ponašanje vraća povjerenje i sigurnost  u policiju, a svi smo svjedoci u kakvom ludom i stresnom vremenu živimo.  

Srdačan pozdrav 
Marko
 
 
Šalje: Vesna >
Poslano: 20. siječnja 2021. 20:41
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

želim javno pohvaliti  policijske službenike VI. policijske postaje Zagreb, radi  pružanja pomoći osobama koje su jako  lošeg zdravlja, bolje rečeno invalidi, koje su slučajno zatekli tijekom obavljanja redovnih zadaća, te im pružili pomoć.

Naime, obavljajući svoje službene zadaće na terenu u napuštenim barakama  policijski službenici  zatekli su supružnike, naime suprugu  koja je pala ispred barake (teško pokretna), vraćajući se sa pretraga. Suprug ju nije mogao dići sam, jer je i on imao  moždani udar.  Sretna okolnost je što su baš  tada naišli policijski službenici koji su na rukama unijeli gospođu u baraku. Ušavši u baraku saznali su da supružnici žive bez struje i vode u teškim uvjetima. Na žalost ponestalo im je i plina, a i drva za grijanje.  Nakon što je policijski službenik vidio situaciju, drugi dan dovozi supružnicima drva za grijanje, te o svemu obavještava humanitarnu udrugu koja se odmah odazvala na poziv.

Gospođa  je  neizmjerno zahvalna policajcima kako kaže da bi ostala tamo ležati jer ju ne bi imao tko podići i unijeti  u baraku.  Ovom prilikom u njeno ime, ime njenog supruga kao  i moje osobno želim da se  policajci pohvale poradi humanitarnog rada. 

S poštovanjem,

Vesna
 
 
Šalje: Dragan
Poslano: 13. siječnja 2021. 13:20
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
u petak se u Zagrebu dogodila prometna nesreća s manjom materijalnom štetom. Suučesnik prometne nesreće  su dvoje mlađih vozača od kojih je jedna i moja kćerka.
Stres i neiskustvo, kćerku je navelo da se odmah obrati policiji, a i ja stigao na mjesto nesreće.
Razlog mog obraćanja je nastup i ponašanje tih mladih policajaca iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
 
Policijski službenik čim je izašao iz automobila, pitao je ima li povrijeđenih. Kada je utvrdio da nema provjerio je gdje su vozila i da li ugrožavaju odvijanje prometa. Nakon tog neophodnog uvoda krenuo je dio komunikacije koji me je u najmanju ruku ODUŠEVIO !
 
Vidjevši da su oba vozača mladi, isprepadani, uplašeni...policajac im je pristupio blago, pokroviteljski, smirujući, a istovremeno autoritativno!
(U međuvremenu, primijetio je i mene da stojim desetak metara dalje te me vrlo pristojno upitao tko sam, a kada je saznao da sam otac vozačice te da sam došao na njen poziv, pozvao me je da priđem i budem uz kćerku.)
 
Policijski je službenik nakon smirivanja vozača, kao u školi, objasnio moguće opcije zaključenja prometne nezgode odnosno njegove policijske intervencije.
 
Uz riječi utjehe da se svakom može dogoditi trenutak nepažnje i pada koncentracije pa da se dogodi prometna nezgoda uz naglašavanje da je najbitnije da nitko nije ozlijeđen, pozdravom se oprostio i s kolegom (kome je kako sam shvatio mentor) otišao na novu intervenciju.
 
Ne samo kao otac djevojke koja je bila učesnik u prometnoj nezgodi, nego kao branitelj i građanin RH osjećao sam ponos na moju, na našu policiju!
Nedostaju mi riječi kojima bih opisao vrhunsko ljudsko i profesionalno ponašanje tog našeg mladog policajca! Još jednom - veliko mu hvala!
Hvala i sustavu koji bira, odgaja i osposobljava policajce kao što je navedeni policijski službenik.
 
Želeći vam mir i svako dobro,
 
S poštovanjem
Dragan
 
 
From: Vesna
Sent: Tuesday, January 12, 2021 9:08 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
 
Poštovani,

noćas sam imala vrlo stresan incident. U noći me nazvala tete da hitno dođem jer je pala. Ali ona je zaključala vrata i ostavila ključ u bravi.
Nazvala sam II. policijsku postaju Zagreb (Črnomerec) i policijski službenici  su bili jako ljubazni, objasnili mi proceduru i da će sve sami napraviti. Zvali su vatrogasce da otvore vrata i hitnu da pregleda tetu. S obzirom da je bila sredina noći nakon što je tetu hitna odvezla pomogli su mi osposobiti ulazna vrata da ih mogu zatvoriti jer sam bravara mogla zvati tek ujutro. Zaista pristojni, susretljivi i dragi policajci za svaku pohvalu i ponos našoj policiji  jer je to tako lijepo kad si u šoku i onda ti priskoči neko tako susretljiv.
 
Zaista mi je drago da imamo takve policajce.
Vesna
 
 
Šalje: D
Poslano: 6. siječnja 2021. 13:06
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
iz Klinike za Infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" zatražena je pomoć policije zbog neprikladnog ponašanja i verbalnog uznemiravanja jednog od građana nakon čega su u najkraćem roku pristigla dva policijska službenika.
 
Ovim putem se želim zahvaliti policijskim službenicima iz V. policijske postaje "Medveščak" na vrlo brzoj intervenciji i jako profesionalno odrađenom poslu.
 
Zahvaljujem se na suradnji s MUP-om i želim vam svako dobro i uspjeh u daljnjem poslu.
 
D
Srdačan pozdrav!
 
 
From: Daniela
Sent: Sunday, December 27, 2020 7:24 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
u nedjelju vraćajući se s blagdanskog odmora zaustavili su nas policijski službenici iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koje bih željela pohvaliti. Naime, na temperaturi od - 2'C i vjerojatno nakon cijelog dana dežuranja na prometnici, zatraživši propusnice, uz osmijeh, čestitanje Božićnih blagdana takvu profesionalnost, uglađenost i ljubaznosti uistinu nisam dugo doživjela.
Željela bih još jednom zahvaliti policajcima, javno ih pohvaliti i reći da sam bila ponosna što upravo Oni nose uniformu s hrvatskim grbom! Bravo dečki!
 
S poštovanjem,
Daniela
 
 
From: Siniša
Sent: Thursday, December 24, 2020 4:09 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
želim ovim putem zahvaliti na ljubaznosti i brzini vaših policijskih službenika iz VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka)
 
Ukraden mi je bicikl te je isti dan vraćen od strane vaših policijskih službenika.
 
Volio bih da ovu zahvalu proslijedite i njihovim nadređenima jer su za svaku pohvalu.
 
Također koristim ovu priliku da vam zaželim sve najbolje za nadolazeće blagdane.
 
Hvala!
 
Siniša
 
 
Šalje: Katica
Poslano: 18. prosinca 2020. 11:50
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
želim pohvaliti rad policije u VIII. policijskoj postaji Zagreb (Trnje) koji su nakon provale u 2 stana brzo stigli na adresu i pronašli počinitelje koji su provaljivali u zgradu.
Također su nam dali dobre sugestije za vrata, a ljubaznost i stručnost policijskog službenika je za svaku pohvalu.
Ponosna sam na našu policiju i želim im u ovim teškim danima korone sve najbolje - Sretan Božić i Novu godinu.
 
Lijep pozdrav,
Katica
 
 
From: V.
Sent: Monday, December 21, 2020 10:01 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala
 
Poštovani,
 
ovime bih želio zahvaliti Vašim policijskim službenicima iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak) na trudu i zalaganje, te ih i pohvaliti za njihov rad.
Naime, prošli utorak, zatražio sam intervenciju zbog problema sa susjedom u zgradi koja već dulje vrijeme ugrožava zdravlje svih stanara ne samo zgrade, nego i ostalih građana, pa je trebalo hitno reagirati.
 
Policajci koji su došli na uredovanje su sve provjerili, promptno reagirali i nakon uvida u situaciju zvali hitnu pomoć, da bi nakon toga nekoliko sati čekali njihov dolazak. Tek nakon što je pomoć stigla i nakon što su se uvjerili da je problem riješen otišli su sa lica mjesta.
 
Smatram da je opisano obavljanje posla za svaku pohvalu!
 
Unaprijed se zahvaljujem,
V.
 
 
Šalje: Duska
Poslano: 16. prosinca 2020. 9:50
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
i ovim putem želim zahvaliti policijskim službenicima I. policijske postaje Zagreb (Centar) koji su svojim žurnim i profesionalnim pristupom pomogli da se kao žrtva kaznenog djela ponovno osjetim sigurnijom u toj groznoj situaciji.
Posebna zahvala policijskom službeniku koji se prvi pojavio na mjestu događaja. Izuzetno mirno i bez dodatnog stresa, svojim izraženim komunikacijskim vještinama osnažio me za daljnji postupak.

S osobitim poštovanjem želim svima daljnji uspjeh u ovom zahtjevnom i izrazito odgovornom, a često podcijenjenom pozivu.
 
I još jednom od srca svima hvala i svako dobro.
 
S poštovanjem,
Duška
 
 
From: Nataša
Sent: Thursday, December 3, 2020 6:58 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala djelatnicima Policijske uprave zagrebačke
 
Poštovani,
 
slobodna sam se ovim putem zahvaliti na pomoći i razumijevanju policijskom službeniku iz I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova) s kojim sam danas telefonski razgovarala netom nakon prometne nezgode koja se dogodila u Zagrebu.
 
Slobodna sam se nadalje još više zahvaliti kako djelatnicima redarstvene službe tako i policijskim službenicima iz I. postaje prometne policije Zagreb koji su vrlo brzo stigli na uviđaj te proveli isti iznimno profesionalno i za svaku pohvalu.
 
Za svojih sam, već prilično godina, živjela u nekoliko EU država i proputovala  ih još puno više, ali se nigdje nisam osjećala sigurnije, u svakom pogledu, nego u svojoj Domovini, u velikom dijelu i iz razloga kao što su više navedeni.
 
Zahvaljujem još jednom policajcima iz Policijske uprave zagrebačke i želim svim djelatnicima hrvatske policije svako dobro.
 
S poštovanjem,
 
Nataša
 
 
From: GT
Sent: Monday, December 7, 2020 1:22 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala terenskim timovima
 
Poštovani,
 
slobodan sam obratiti Vam se, te osobito pohvaliti i zahvaliti se Vašem policijskom službeniku iz I. policijske postaje Zagreb (Centar).
 
Kako sam ja djelatnik hitne stomatološke službe, u centru Zagreba, gore navedeni policajac kada god je u službi, te prolazi, uvijek se javi nama djelatnicima, provjeri ima li kakvih zbivanja, problema ili bilo sto slično. 
 
Osoba izuzetne profesionalnosti, miran, pristojan, uvijek na raspolaganju. Mi djelatnici se osjećamo sigurno uz njega, kao i uz njegove kolege koji ponekad zatraže našu stručnu pomoć,  jednako kako i mi ponekad zatražimo Vašu. 
 
Posebno je to što imate puno mladih policijskih službenika, obrazovanih, s kojima je zaista zadovoljstvo i čast surađivati, te biti na usluzi našim građanima, kao i gostima grada Zagreba, koji osobito borave u centru. 
 
Uz zdrave želje, ostajem uz izraze poštovanja. 
 
Srdačan pozdrav,
 
G.T.
 
 
 From: Jadranka
Sent: Thursday, November 26, 2020 11:19 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 Poštovana gospodo,
posebna, posebna zahvala policijskom službeniku iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) koji je imao najteži dio posla, a koji je odradio suvereno, profesionalno, uljudno, nepristrano, zakonito i dosljedno. 
Izuzetno smo sretni moja obitelj i ja da smo zahvaljujući svima vama odblokirani te nam nitko ne priječi prolaz u/iz našeg dvorišta te se slobodno možemo kretati i obavljati svoje poslove.
Zahvaljujem prometnom policijskom službeniku iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koji je danas došao, profesionalno snimio problem i obećao se javiti kroz nekoliko dana s prijedlogom rješenja kako se ovakva ili slična situacija ne bi više ponovila. Policijski službenik me naknadno kontaktirao te profesionalno, uljudno i nepristrano ponudio zakonito rješenje na čemu mu najtoplije zahvaljujem. 
Hvala svima još jednom na pomoći sa željom NE PONOVILO SE !!     
Ostajem s poštovanjem. 
Jadranka
 
 
 From: Antonija
Sent: Sunday, November 29, 2020 10:38 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala 
Poštovani, 
oštećeno mi je vozilo od strane poznatog počinitelja tijekom noćnih sati i policijski službenici II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) su bili na intervenciji te mi ostavili obavijest ispod brisača. 
Poruka mi je uljepšala dan i ovim putem pohvaljujem svoje bivše kolege ma koji god da jesu, ovim primjerom su pokazali kako policijski službenici nisu roboti, neznalice, ili sirovine, kakvim ih društvo obično smatra. 
Svaka čast na stvaranju pozitivnog imidža policije! 
Lp
Antonija
 
 
From: Ivan
Sent: Monday, November 16, 2020 7:29 PM
To: Pitanja MUP <pitanja@mup.hr>
Cc: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad voditeljice Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke (Petrinjska 30), koja izvrsno i profesionalno obavlja svoj posao te mi je bila od velike pomoći u šumi propisa koju sam morao proći zbog administrativnih grešaka u jednom mom dokumentu.
Voditeljica je državni službenik kakvog svi želimo i na koju se svi upravni referenti ne trebaju, nego moraju ugledati.
Sve pohvale i veliko - Hvala!
 
Lijep pozdrav
Ivan                
 
From: Šeila
Sent: Monday, November 16, 2020 3:48 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; Policija <policija@mup.hr>;
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
moj djed je pao u svom stanu unutar obiteljske kuće. Obzirom da nismo imali ključeve od njegovog stana zvala sam 112 kako bih kontaktirala policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. Gospodin koji se javio na telefon mi je ljubazno rekao da će poslati policiju na adresu te da će ostalo obaviti policija (pozvati vatrogasce i hitnu) kad dođu na adresu i utvrde stanje.
 
U vrlo kratkom roku došli su policijski službenici iz IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir). Utvrdili su stanje, pozvali vatrogasce i hitnu pomoć. 
Čim su došli vatrogasci, policajcu su uz naš prijedlog (koja vrata je najlakše obiti) organizirali obijanje vrata i vrlo brzo smo došli do mog djeda.
Dok smo čekali hitnu pomoć, policajci su bili uz nas i mog djeda, pokušali su pomoći koliko su mogli, bili su vrlo susretljivi i velika podrška. Kad je hitna došla također su se trudili pomoći.
 
Ovim putem želim pohvaliti policijske službenike jer njihovo ponašanje i ljudskost u današnja vremena je jako rijetko te zbog navedenih, slogan policije "SIGURNOST I POVJERENJE" je točan.
 
Hvala im od srca na svemu.
 
S poštovanjem
Šeila
 
 
Šalje: Miljenko
Poslano: 14. studenog 2020. 11:22
Prima: Policija
Predmet: Zahvala i pohvala

Poštovani,
naj, najljepše zahvaljujem Vašem policijskom službeniku iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb). On je bio jedina svijetla točka jučerašnjeg dana (koji je za mene bio zaista crni petak 13.) kada sam bio žrtva kaznenog djela. Policijski službenik je za vrijeme zapisnika svojom ljubaznošću, otvorenošću i diskretnim humorom postigao da se iz stresa i potištenosti nakon nemilog događaja smirim i nakon odlaska iz policijske postaje što normalnije krenem dalje.

Najljepše zahvaljujem i zapisničarki.

Srdačan pozdrav!
Miljenko
 
 
From: Vlado
Sent: Tuesday, November 10, 2020 10:54 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

molim Vas pohvalite policijskog službenika i službenicu iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) zbog iznimne ljudskosti i požrtvovnosti koju smo mogli večeras vidjeti na intervenciji.
 
Prekrasni su policajci i nadasve plemeniti ljudi.
Hvala Vam što brinete o nama.
 
Lijepi pozdrav,

Vlado
 
Šalje: Cecilija
Poslano: 11. studenog 2020. 10:29
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
Poštovani,
 
bila sam u vašoj Policijskoj upravi u Heinzelovoj 98 i na šalteru broj 15 me prozvala vaša upravna referentica koja radi u Službi za upravne poslove, Odjel za prijavništvo i osobne isprave, a koja je  jedna od najljubaznijih i susretljivijih osoba koju sam imala priliku susresti u državnim službama. Upravna referentica mi je na svako moje pitanje vrlo ljubazno odgovorila i strpljivo pojasnila, iako mi nije mogla riješiti zahtjev već sam morala u Policijsku postaju Velika Gorica, ali je pogledala  papire koje sam pripremila da vidi da li imam sve što mi treba i da li je pravilno popunjeno te je provjerila da li je slika koju sada imam na osobnoj iskaznici upotrebljiva za novu osobnu iskaznicu.
 
Željela bih pohvaliti navedenu upravnu referenticu jer zaista me mogla samo otpraviti da se javim u drugu policijsku postaju no to nije učinila već je u dvije minute sve jasno objasnila i pomogla.
Ovakav rad i pristup je zbilja za svaku pohvalu pogotovo u današnje vrijeme kada su zbog situacije  ljudi malo nervozniji i osmijeh i pomoć je postala rijetkost.
Da ima više ovakvih ljudi promijenilo bi se mišljenje o „tetama“ koje rade na šalterima :)
 
Lijep pozdrav,

Cecilija
 
Šalje: Vesna
Poslano: 6. studenog 2020. 19:14
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
 Poštovani,

 ovim putem želim pohvaliti policijskog službenika iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak) na profesionalnom i ljudskom ponašanju  prema meni kao oštećenoj strani.

Na parkiralištu Zagrebačkog krematorija oštećeno mi je staklo na autu i otuđena je muška torbica s novcem i dokumentima.

Vaš policijski službenik je bio izuzetno susretljiv, profesionalan i operativan čime me ugodno iznenadio i umirio, jer sam bila u stanju šoka, te mi je tim svojim  profesionalnim nastupom uljepšao  dan i zato ga ovim putem želim pohvaliti jer je to ponašanje pravog hrvatskog policajca.
 
 Lp
 Vesna
 
From: Davor
Sent: Friday, October 30, 2020 12:24 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala

Poštovani,    
javljam se da pohvalim šefa smjene prijavništva u Policijskoj upravi zagrebačkoj (Petrinjska 30) zbog izrazitog i nesebičnog stava da ljubazno, susretljivo i nadasve profesionalno obavlja svoj posao .!!

U ovoj napetoj situaciji stanja u društvu ugodno je s druge strane susresti osobu koja odgovorno radi svoj posao te sam smatrao da je potrebno iste i ovako barem pohvaliti !

Davor
 
Šalje: Alisa
Poslano: 25. listopada 2020. 23:08
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovanje,

želim pohvaliti policijskog službenika iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) za posao koji odrađuje i kojemu je predan.

Na intervenciji uspio me smiriti te dao sve od sebe da mi pomogne.
 
 
Šalje: Renato
Poslano: 14. listopada 2020. 11:38
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želi iskazati prvenstveno zahvalnost, a onda pohvaliti rad policije RH.
Također želim pohvaliti rad mlađe policijske službenice i policijskog službenika iz VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) koji su 9. listopada 2020. na autobusnom kolodvoru u Zagrebu oko 15:30 sati provjeravali vozače koji koriste znak pristupačnosti, odnosno provjeravali nalazi li se osoba na koju znak glasi u vozilu.
Kao osoba s invaliditetom svakodnevno uviđam zloupotrebu znakova pristupačnosti koje ljudi besramno koriste očito ne razumjevši kome i čemu ti znakovi koriste.
 
Još jednom želim iskazati veliku zahvalnost i poštovanje policiji RH, te posebno Vašim policajcima koji su mi ne samo uljepšali dan i cijeli vikend, nego i dali veliku nadu da će se problematika oko zloupotrebe ZP-ova pokušati suzbiti na minimum.
 
Srdačan pozdrav te svako dobro u životu i radu   
Renato  
 
 
Šalje: Jasna
Poslano: 14. listopada 2020. 11:16
Prima: PU zagrebačka
Predmet: Pohvala
Poštovani, 
ovim putem željela bih zahvaliti upravnom referentu na poslovima stranaca u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Služba za državljanstvo i statusna pitanja stranaca (Petrinjska 30) jer je navedeni predanošću, angažmanom, susretljivošću i kooperativnosti pomogao mi riješiti problem!  
U svakom slučaju to je osoba zbog koje sam promijenila rečenicu koju sam izgovarala: ' Tamo nitko ništa ne radi i nitko ne odgovara na mailove!', jer u svakom slučaju on nije jedan od tih. 
Pozdrav
Jasna
 
 
Šalje: Danijel
Poslano: 12. listopada 2020. 8:40
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
želio bih pohvaliti policijske službenike iz Protueksplozijske službe Policijske uprave zagrebačke koji su uz svoj posao koji su obavljali prilikom vožnje cestom odlučili pomoći čovjeku kojem se zapalio radni stroj tj. meni. Brzom reakcijom i s aparatom za gašenje pomogli su ugasiti radni stroj i spriječili veću materijalnu štetu.
Puno sam zahvalan policijskim službenicima, a treba i spomenuti i policijske službenike koje su kasnije izašli na očevid, naravno i vatrogasce koji su sve završili.
Jako mi je drago da postoje takvi policajci uz koje se osjećam sigurnije. Hvala vam još jednom.
 
Danijel
Lp. 
 
 
From: Marijana
Sent: Friday, October 9, 2020 1:38 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

ovim putem bih željela pohvaliti policijskog službenika I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova) za izuzetnu profesionalnost, ljubaznost i smirenost prilikom jučerašnjeg uviđaja prometne nesreće na Slavonskoj aveniji. Takav pristup jednostavno mora biti vidno pohvaljen. Mene je, u najmanju ruku, ostavio bez teksta.
Hvala Vam još jednom na profesionalizmu i nevjerojatnoj dozi ljudskosti. Predivno!!
 
Srdačan pozdrav,

Marijana
 
Šalje: Hrvoje
Poslano: 9. listopada 2020. 11:18
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
htio bih pohvaliti voditeljicu na poslovima prekršajnog postupka u Policijskoj postaji Velika Gorica na izuzetno profesionalnom odnosu i promptnim odgovorima na moje upite.
Jednom sam i uživo došao kod navedene voditeljice kako bih pregledao sliku prekršaja za koji me se teretilo, te sam i tamo bio ugodno iznenađen odnosom i ljubaznošću voditeljice.
 
Zahvaljujem na pažnji i želim Vam srdačan pozdrav,

Hrvoje
 
 
Šalje: Branko
Poslano: 8. listopada 2020. 21:58
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

Poštovani,

želio bih pohvaliti upravnu referenticu na poslovima stranaca u Policijskoj postaji Samobor. Izuzetno je ljubazna, susretljiva i nadasve profesionalna. Budući da zapošljavamo veći broj stranih državljana, često dolazim u navedenu policijsku postaju pa sam često u kontaktu s navedenom referenticom i o njoj pod punom odgovornošću mogu reći sve najbolje i poželjeti čim više takvih referenata u državnim službama. 

Srdačan pozdrav!

Branislav
 
 
Šalje: A.Z.
Poslano: 21. rujna 2020. 22:34
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
iskoristio bih ovu priliku da pohvalim rad policijske službenice iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec).
 
Policijska službenica mi je zaista puno i nesebično pomogla savjetima i ispravnim usmjerenjima prilikom rješavanja dokumentacije za radnu dozvolu, a kasnije i za izmjenu adrese prebivališta.
 
Zahvaljujući tome uštedio sam dosta vremena, kako samom sebi tako i ostalim kolegama iz MUP-a, te sam prikupio svu dokumentaciju na vrijeme.
 
Vrlo prijatna, ljubazna, susretljiva, obrazovana, profesionalna i osoba kojih definitivno trebamo znatno više, uz dužno poštovanje svim ostalim kolegama iz MUP-a.
 
A.Z.
 
From: Mirjana
Sent: Monday, October 5, 2020 1:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala VIII. policijskoj postaji Zagreb 
Poštovani,
pokradena sam u tramvaju broj 5, na relaciji od Držićeve do Dvorane Vatroslava Lisinskog. Kad sam sišla iz tramvaja opazila sam da mi je ruksak otvoren i da sam pokradena.  Iz ruksaka mi je ukraden posve nov mobitel i ključevi.  Pozvala sam policiju i iskaz sam dala u VIII. policijskoj postaji Zagreb (Trnje). Policijski službenik bio je profesionalan i korektan.
Mladi policajci koji su me prevezli do ulaza u moju zgradu bili su i više nego korektni te vidjevši me duboko potresenu, nazvali su dežurnog bravara kako bi mi omogućio ulaz u stan. Ovime želim izraziti svoju zahvalnost i predložiti ih za pohvalu jer je njihov postupak bio i ljudski brižan i topao. 
Hvala Vam na razumijevanju i susretljivosti.
S osobitim poštovanjem
Mirjana
 
From: Marijan
Sent: Wednesday, September 30, 2020 3:30 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA I ZAHVALNOST POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA!
 
 Poštovani, 
 
želim izraziti duboku zahvalnost i poštovanje policijskim službenicima  V. policijske postaje Zagreb ( Medveščak.) na izuzetnoj profesionalnosti i efikasnosti u obavljanju svojih zadaća.
 
Naime, danas sam hodao smjerom Martićeva - Jurišićeva noseći torbu na leđima kada mi je pristupio gospodin u civilu, predstavio se kao policajac i upitao me imam li novčanik u torbi. Na moje zaprepaštenje torba je bila otvorena, a novčanika nema!  Ja pak nisam nikoga sumnjivog vidio niti sam išta osjetio! 
 
Brzom akcijom policijskih službenika počinitelji krađe su prepoznati i uhićeni praktički na djelu. 
 
Zahvaljujući uzornom zalaganju na poslu poštovanih policijskih službenika vraćen mi je i novac i svi dokumenti!
 
 Svima od srca velika HVALA i primite izraze mojeg najdubljeg  poštovanja!
 
 Marijan
 
Šalje: Enida
Poslano: 22. rujna 2020. 15:14
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani ,
ovim putem bi se javno zahvalila i pohvalila upravne referentice Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj.
Naime prije par dana sam došla podnijet zahtjev za osobnu , čekala sam na šalteru 17 i 18 . Vaše referentice na ta dva šaltera su bile iznimno ljubazne i srdačne unatoč negodovanju građana koji su čekali. Svima je teško čekat u ovim vremenima s maskama, međutim one također rade u takvim uvjetima i unatoč neprestanom negodovanju građana bile su nasmijane, uslužne i profesionalne.
Molim Vas da ih pohvalite.
 
S poštovanjem
Enida
 
 
From: Marko
Sent: Tuesday, September 22, 2020 5:31 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
želio bih pohvaliti Vašu policijsku službenicu Policijske uprave zagrebačke koja je vršila prometnu kontrolu u subotu 19.9.2020 na autobusnom ugibalištu iza kazališta Trešnja. Svojim pristupom poslu, nama kao ‘zaustavljenim’ osobama i osmjehom koji se vidio i van maske uljepšala je dan meni i mojoj obitelji.
Ljubaznost je sitnica koju mnogi previde, a Vaša policijska službenica je ima na pretek.
 
S štovanjem
Marko             
 
 
Šalje: Ivana
Poslano: 20. rujna 2020. 8:39
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
U subotu, 19 rujna, sam bila sudionica prometne nesreće i željela bih pohvaliti policijske službenike Policijske postaje Velika Gorica koji su izašli na uviđaj prometne nesreće.
 
Došli su brzo, bili su smireni, pozitivni i profesionalni. 
 
Voljela bih da pohvala dođe do njih kako bi znali da zaista dobro rade svoj posao i da se to cijeni s druge strane, te da im to barem još malo doprinese motivaciji u daljnjem radu. 
 
Srdačan pozdrav, 
Ivana
 
 
From: Nika
Sent: Tuesday, September 15, 2020 8:12 PM
To: II PPrP Zagreb
Subject: Zahvala i srdačan pozdrav
 Poštovani,
javljam se pismeno da se od srca zahvalim policijskim službenicima iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) na ljudskosti i profesionalnosti, te pomoći i podršci  pruženoj mom ocu, te dodatno kroz ostvarenu telefonsku suradnju.
Otac je dobro, kako je mogao proći, jer srećom nisu bili potrebni operativni zahvati i doma se oporavlja. Hvala svima u policiji.
Samo hrabro, uzorito i plemenito dalje, te glava gore i srdačan pozdrav svim kolegama i zahvale u ime moje obitelji.
 Nika
 
 
From: M
Sent: Tuesday, September 01, 2020 3:24 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Cc:
Subject: Hvala
 
Poštovani,
 
jučer u večernjim satima, na adresi prebivališta moga maloljetnog sina i mene, došlo je do potrebe intervencije nadležnih policijskih službenika II. Policijske postaje (Črnomerec).
Ne ulazeći u prirodu događaja koji je zahtijevao intervenciju, ovim bih putem iskazala iskrenu zahvalu i pohvalu za izuzetno profesionalno, odnosno stručno postupanje policijskog službenika.
 
Samo osoba koja razumije i voli posao koji radi, a takvim se upravo učinio on i to u svakom segmentu svoga jučerašnjeg postupanja mogao je učiniti sve što je on sinoć učinio za nas. Posebno bih naglasila njegov suptilan ali profesionalan odnos prema djetetu ali i meni osobno. Nadu i radost budi svijest o tome da su takve osobe dio sustava koji štiti najvrjednije što imamo.  Našu djecu, sve nas, naše zdravlje, našu sigurnost, naše dostojanstvo, naše domove i sve drugo što je svakome od nas vrijedno.
 
Hvala policijskom službeniku II. policijske postaje  s Črnomerca i hvala svima vama koji ste ustrajni u stvaranju takvog kadra i koji zajedno brinete o svima nama.
 
 
S poštovanjem,
M.
 
Šalje: S.
Poslano: 11. kolovoza 2020. 9:16
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskim službenicima II. postaje prometne policije
 
Poštovani,
 
u ime sumještana i moje osobno, želim Vam se zahvaliti na poduzetim radnjama po mojoj prijavi i obavješćujem Vas o sljedećem: Od podnošenja moje prijave nisam vidio da bi netko parkirao automobil na pješačkoj stazi u ulici Laskočica (a prije se to događalo skoro svakodnevno), ni da bi netko ostavljao otpad na istoj pješačkoj stazi
 
Osim toga, jučer sam vidio pred kućama suvlasnika zemljišta ispred kojeg su bili postavljeni stupići na javnoj površini službeno vozilo policije i jednog policijskog službenika kako razgovara sa suvlasnicom. Po tome sam zaključio da ste i dalje uključeni u rješavanje, iako ste prijavu proslijedili komunalnom redarstvu na nadležno rješavanje.
 
Danas sam se prošetao do mjesta gdje su bili stupići i ugodno se iznenadio kad sam vidio da ih više nema.
 
Još jednom se u ime sumještana i moje osobno, najljepše zahvaljujem policijskim službenicima II. postaje prometne policije na poduzetim radnjama, koje su rezultirale rješenjem problema i nadam se da će takvo stanje ostati trajno,                                  
 
S poštovanjem
 
Šalje:
Poslano: 5. kolovoza 2020. 18:23
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskih službenica (II. PU Črnomerec)
 
Poštovani,
 
moje dijete i ja prolazimo kroz vrlo teško razdoblje u životu. Žrtve smo obiteljskog nasilja. Pokrenula sam postupak razvoda braka, a svog supruga prijavila policiji. U II. PU (Črnomerec) sam došla zajedno sa svojim djetetom na saslušanje koje su vodile policijske službenice inspektorice, želim pohvaliti njihovu profesionalnost, korektnost ali prije svega ljudskost, suosjećajnost i brižnost.
 
Zahvaljujući inspektoricama, moje dijete i ja se osjećamo sigurno i na tome im VELIKO HVALA od srca!
 
Sa zahvalnošću i poštovanjem!
 
Šalje:
Poslano: 1. kolovoza 2020. 16:39
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
u veljači ove godine sam se nasla u teškoj životnoj situaciji, život u malenom stanu sa dvoje djece i bivšim suprugom alkoholičarem je bio dovoljno težak i bez njegovih prijetnji smrću. 
Godinama smo trpjeli njegova omalovažavanja, uvrede, psihičko i fizičko zlostavljanje. 
 
Policijski službenici su kod svakog dolaska na nasu adresu bili profesionalni, vrlo ljubazni i pokusali bi nam tu izuzetno neugodnu i stresnu situaciju učiniti podnošljivijom. 
Za svako postupanje vaših službenika tijekom privođenja, imam samo rijeci hvale, kao i za svako daljnje postupanje. 
 
U toj, pogotovo za djecu, zastrašujućoj situaciji, policijski službenici su se, prema nama žrtvama nasilja, ponašali bitno humanije od sudaca pred koje je doveden moj bivši suprug, prethodnih godina kada je od njih tražena zabrana prilaska, bezuspješno, te humanije cak i od socijalnih radnika koji su cak meni kao jedinom roditelju koji s ljubavlju skrbi o svojoj djeci, prijetili tužbom jer sam živjela sa djecom u kućanstvu u kojem živi i alkoholičar. 
 
Vasi su se djelatnici pokazali najučinkovitijim i najhumanijim dijelom sustava, na čemu im moja djeca, kao i ja, najiskrenije zahvaljujemo. 
 
Hvala im, 
Srdačan pozdrav, M.
 
 
 From: h.
Sent: Tuesday, July 21, 2020 5:01 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
prije svega, zahvaljujem vam na odgovoru, a dopustite mi da posebno pohvalim i zahvalim se rukovoditelju II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko), na iznimno brzoj i transparentnoj komunikaciji sa mnom. 
 
Također sve zahvale vašem policijskom službeniku koji je također u najkraćem mogućem roku došao k meni napraviti zapisnik. 
 
Vaši policijski službenici su me doista ugodno iznenadili svojim izuzetno brzim reakcijama i zato sve pohvale za  intervenciju nakon koje stanovnici Voltinog naselja mogu opet mirno spavati.  
 
S poštovanjem i zahvalnošću,
primite moje srdačne pozdrave!
 
Šalje: Matko
Poslano: 2. srpnja 2020. 12:41
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,

Ovim putem bi želio pohvaliti krim-tim policijske postaje Črnomerec i inspektora na odlično obavljenom poslu pronalaska ukradenog mi bicikla prije 10-ak dana.

Posao su obavili brzo i efikasno i iako mi je bilo sugerirano da je šansa za pronalaskom bicikla jako mala, očito se upornost i kvalitetan rad na kraju isplatio.

Velika hvala još jednom

Lijepi pozdrav,
Matko
 
 
From: L.
Sent: Wednesday, June 24, 2020 12:13 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
željela bih pohvaliti policijskog službenika koji radi u IV. policijskoj postaji Zagreb (Maksimir). Policijski službenik je stigao u pratnji kolega te riješio situaciju na najprofesionalniji mogući način.
Zbog njega ponovno mogu mirno spavati, da nije bilo njega tko zna kako bi završila situacija sa stanodavcima.
Ovim putem želim prenijeti svoju sreću što ima tako divnih policajaca.
Hvala Vam na čitanju.
 
Srdačno i s poštovanjem,
L.
 
From: Darko
Sent: Thursday, June 25, 2020 10:56 AM
To: Policija <policija@mup.hr>
Cc: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
ovim putem želim pohvaliti profesionalan, korektan i ljudski postupak vaših policijskih službenika iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) koji su bili na izvidu zbog provale u moj stan u Zagrebu.
Naša policija mora biti ponosna na takve policijske službenike.
 
Pozdrav,
Darko
 
From: Dražen
Sent: Thursday, June 18, 2020 1:00 PM
To: PU zagrebacka
Subject: ZAHVALA
 
Ovim putem htio bih se zahvaliti dvojici policijskih službenika Policijske postaje Zaprešić.

Naime, svojom intervencijom omogućili su mi neometani prolaz od Velikog Vrha do Hitne ambulante Doma zdravlja Zaprešić, te na taj način omogućili mojom mami da primi potrebnu medicinsku pomoć na vrijeme.

Još jednom im se zahvaljujem!
 
Dražen


 
From: v.
To: "zagrebacka@policija.hr" <zagrebacka@policija.hr>
Sent: Friday, May 29, 2020, 10:05:20 AM GMT+2
Subject: pohvala - dostavlja se
 
Poštovani,
Vaši policijski službenici iz VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) bili su na intervenciji u jednom stanu u zgradi budući da nije nitko otvarao vrata, a pukla je cijev od vode.
 
Kada smo ušli u stan (sve po proceduri) zatekli smo bolesnu žensku osobu, vlasnicu stana, koja je ležala u kuhinji na cca 2 m2 .
Samo upornošću, empatijom i pregovaračkom sposobnošću Vaš policijski službenik, jedan od policajaca koji je bio na intervenciji, nagovorio je vlasnicu stana da nazove sina i da se makne iz dijela kuhinje kako bi mogao majstor pogledati cijevi koje su pukle.
 
Dakle, ne može se sve izreći ovako pisanim putem, ali još jedanput ponavljam da u svoje ime i ime stanara koji su direktno ugroženi situacijom u predmetnom stanu pohvaljujem djelovanje policijskog službenika.
Nadam se da pred njim stoji svijetla budućnost obzirom na njegove karakteristike - upornost i samo upornost, a napose izvanredne pregovaračke sposobnosti.
Hvala mu. Zaslužio je svaku pohvalu.
 
S poštovanjem,
V.
 
 
From: Jasna
Sent: Friday, June 5, 2020 2:05 PM
To: zagrebacka@policija.hr
Subject: Pohvala
 
Poštovani svi,
 
sve pohvale noćnom timu Policijske postaje Zaprešić na izuzetno profesionalnom postupanju u rješavanju problema s mojom kćeri.
Zbog zabrinutosti za njezinu sigurnost obratila sam se Policijskoj postaji Zaprešić za pomoć.
Ne znam ime  mlade policajke niti policajca, ali sve pohvale za njihovo postupanje. Naročito ističem izuzetno strpljenje i  komunikacijske vještine policijske službenice.
U posljednjih 15 godina ovo je četvrta intervencija, a policijski službenici su svaki puta postupali korektno.
 
S poštovanjem,                               
Jasna
 
 
From: D.
Sent: Tuesday, May 26, 2020 8:58 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala djelatnika PU ZG
 
Poštovani,
koristim ovu priliku za pohvalu dvoje policijskih službenika iz IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir).
 
Za vikend, putem 112, pozvao sam policijsku pomoć i prijavio fizički napad na sebe od strane vidno alkoholizirane osobe.
Spomenuti policijski službenici stigli su vrlo brzo i izuzetno korektno i profesionalno  ponijeli se prema meni - ali, moram reći i gospodinu koji me je napao, a prema kojem su zbog drskosti i pijanstva imali povoda postupiti, možda i drugačije. Policijski službenik je sastavio korektan zapisnik i još se pobrinuo da me telefonom podsjeti  da sam danas, budući da se bližio kraj njegove smjene, obećao doći potpisati zapisnik.
Sve smo obavili na vrijeme i u izrazito profesionalnom i građanima prijateljskom ozračju.  
 
Ukratko - velika pohvala!  
Srdačno
 
D.
 
 
Šalje: Kata
Poslano: 22. svibnja 2020. 16:55
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
U svoje ime i veliku većinu ljudi koji su danas čekali pred VI. policijskom postajom Zagreb (Novi Zagreb)  želim reći veliko. Redovi za izdavanje osobnih dokumenata  su zaista dugački i velike su gužve. Čeka se po par sati i uvjeti u kojima upravne referentice rade zaista su otežani. Mi smo danas došli u 12 sati i bilo je valjda pedeset ljudi ispred nas. Obzirom da je radno vrijeme do 14 sati red se smanjivao ali je došao kraj I radnog vremena.
Upravne referentice su izišle vani i rekle ,znamo da dugo čekate kao što i vi znate da je nama radno vrijeme završilo. Ostat ćemo odraditi ovo do kraja.
Ostale su sat duže na poslu, a nisu morale.
Imena im ne znam ali za mene se zovu VRIJEDNE I POŽRTVOVANE DRŽAVNE SLUŽBENICE.
VELIKO HVALA I divno je susresti takve ljude I znati da postoje.
Uz pozdrav!
 
Kata
 
 
Šalje: Marko
Poslano: 22. svibnja 2020. 19:36
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za djelatnike policijske postaje Velika Gorica
 
Poštovani,
 
ovim putem izrazio bih veliku zahvalnost policijskim službenicima Policijske postaje Velika Gorica. Danas blizu policijske postaje krivo sam stao i zarotiralo mi se koljeno te sam bespomoćno ležao na pločniku. Četiri policijska službenika iz ureda su me vidjeli i dotrčali do mene i svih 25 minuta su uz mene čekali da dođe hitna pomoć.
Pružili su mi podršku i pomoć i zato im velika hvala.
 
Molim Vas prenesite im moju zahvalu.
Marko
 
From: R.
Sent: Tuesday, May 19, 2020 1:28 PM
To: Policija <policija@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: zahvala i pohvala
Poštovani,
Želim se u svoje ime i ime susjeda zahvaliti na policijskoj intervenciji koje je bila izuzetno proaktivna i profesionalna. Nije do kraja riješena ali je strateški ipak znamo koje mogućnosti imamo.
 
Želim pohvaliti policijske službenike iz IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir) koji su nakon poziva policiji u pomoć, kroz ovih par mjeseci  sustavnog maltertiranja , pokazali veliko razumijevanje, empatiju i volju da nam pomognu te nam dali povratne informacije. Tako smo sretni da nas je netko čuo i želi pomoći da je to za nas najljepši poklon nakon mjeseci straha te patnje od maltretiranja.
 
Sigurna sam da znate koliko su kvalitetni ti Vaši policijski službenici. Pohvalite te divne mlade ljude jer su visokomotivirani i morate i Vi kao šefovi biti sretni  i ponosni da imate takve  odgovorne policijske službenike.
 
Hvala Vam od srca na pomoći i zaštiti jer mi smo se doista već svi razboljeli, a osjećali smo se bespomoćno.
Hvala na razumijevanju.
 
Lijepi pozdrav i želim Vam svako dobro
R.
 
Šalje: Sladjana
Poslano: 17. svibnja 2020. 7:11
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za policajca
 
Poštovani,
 
Pronašla sam ovu email adresu kako bi pohvalila rad i zahvalila se Vašem policijskom službeniku Postaje granične policije Bregana. 
Rad s ljudima je izuzetno težak, a posebno u ovo doba pandemije koja je napravila pometnju u čitavom svijetu. Svako večer smo aplaudirali medicinskim radnicima, isto tako taj aplauz je trebao da bude upućen i policajcima koji su izloženi svemu i svačemu. Vaš policijski službenik koji zaslužuje sve pohvale za svoj profesionalan pristup, spremnost da pronađe rješenje za nastali problem te koji je svojom susretljivošću pomogao da dođem do sina. 
 
Neizmjerno sam zahvalna.
 
Pohvale i za MUP Republike Hrvatske jer Vaš policijski službenik je Vaše ogledalo.
 
Srdačan pozdrav!
Sladjana
 
 
From: Ljiljana
Sent: Tuesday, May 12, 2020 9:27 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
meni su na parkingu u Zagrebu razbili auto i procijenjena je totalna šteta, počinitelj je pobjegao i nitko ga navodno nije ni vidio.
Policijskim službenicima iz I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova)  koji su u travnju na adresi Radnička cesta  riješili prometnu nesreću u kratkom roku,  javno se zahvaljujem. 
 
Molim Vas da im se u moje ime zahvalite i poručite im neka časno i dalje obavljaju svoju dužnost. 
 
 
S poštovanjem,
Ljiljana
 
 
From: M.
Sent: Wednesday, May 6, 2020 9:28 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

ovim putem željeli bismo pohvaliti dvojicu policijskih službenika iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) na brzom djelovanju i pronalasku naših ukradenih stvari. Prilikom noćašnje provale u Stenjevcu otuđeno je više stvari. Prilikom prijave II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec) da su nam stvari otuđene na mjesto događaja izašli su policijski službenici. Nakon napravljenog zapisnika kod nas i susjeda, radeći najbolje što mogu, u roku pola sata pronašli su dio naših otuđenih stvari odbačenih u šumi. 

Bravo za policijske službenike i svaka pohvala na ažurnosti Vaših policajaca. 
 
Želimo im sve najbolje u daljnjem poslu i da ga jednako dobro obavljaju kao i do sada. 

Zahvaljujemo se Vama sto imate dobre policijske službenike koji se brinu o nama, našoj stečevini i sigurnosti te što ova prijava nije ostala samo na papiru.

Želimo Vam sve najbolje.
 
Lijepi pozdrav
 
From: A.
Sent: Thursday, April 30, 2020 2:17 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
 
Hvala Vam lijepa, da ste poduzeli mjere i da ste nam javili. 
 
Htjela bih napomenuti da sam u zadnjih mjesec dana nekoliko puta kontaktirala policiju putem e-maila i jako sam zadovoljna kako sve lijepo i na vrijeme obavljate. Još jednom Vam se zahvaljujem.
 
Lijepi pozdrav, 

A.
 
 
Šalje: N.
Poslano: 28. travnja 2020. 19:25
Prima: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,

Ovim putem se želim zahvaliti na pomoći koju su mi pružili policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nakon prijave a vezano za nepropisno korištenje parkirnog mjesta. Mislim da su kolege iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak).

Ostala sam iznenađena brzinom reakcije i rješavanjem problema u roku 30 min od prijave...
Problem zapravo banalan i rezultat nedostatka osnovnih normi ponašanja, a Vaši policijski službenici sjajni.
Hvala.
Pozdrav,
N.
 
 
From: V.
Sent: Tuesday, April 21, 2020 5:48 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
puno Vam hvala na Vašem brižnom odgovoru i na svemu što ste poduzeli u vezi s mojom molbom i apelom vezanim uz brzo prometovanje Ulicom Medveščak na Vas i na policijske službenike iz I. postaje prometne policije Zagreb u Heinzelovoj ulici. 
Neizmjerno sam Vam zahvalna, kao i susjedi iz naše ulice koji imamo iste brige.
Upravo ste me ganuli Vašom brigom i susretljivošću u uvjetima u kojima ste svi Vi u policiji preopterećeni i bez prestanka izloženi dodatnim pritiscima u izuzetno teškim i neprirodnim uvjetima. Hvala i Vama i dečkima na svemu!
 
Srdačan pozdrav i sve dobro,
V.
 
 
From: Z.
Sent: Wednesday, April 22, 2020 2:03 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

zahvaljujem na odgovoru, te ujedno koristim prigodu da Vam prenesem sve pohvale za upravne djelatnike Odjela za prijavništvo i osobne isprave u Heinzelovoj 98, a posebno upravnoj referentici na šalteru broj  15.
Rijetkost je susresti tako ljubaznu, susretljivu i nadasve osobu koja s osmjehom profesionalno obavlja svoj posao. 
Još jedanput bravo i hvala.
 
Z.
 
 
From: A.
Sent: Saturday, April 18, 2020 7:47 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani, 
ovim putem Vam se zahvaljujemo na promptnosti, angažmanu i ljubaznosti Vaših policijskih službenika II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec-Susedgrad). Naime, nedavno smo doživjeli pokušaj pljačke na okretištu Črnomerca i zahvaljujući Vašim policijskim službenicima pljačka je stopirana, a i roba koju su dotični bili otuđili je brzo pronađena i nama vraćena. 
Obzirom na trenutne velike gubitke u poslovanju izazvane korona virusom moramo naglasiti da  da je ta krađa izvršena,  primorala bi nas da zatvorimo, ne samo tu poslovnicu nego moguće i neke druge obzirom da se isplate osiguravajućih kuća čekaju mjesecima. 

Stoga, još jedanput veliko hvala u ime svih djelatnika firme. 
 
Lp! 
 
A.
 
From: D.
Sent: Thursday, April 16, 2020 9:27 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala i zahvala

Poštovani,
danas sam dobila policijski izvještaj o prometnoj nesreći koja se dogodila u veljači ove godine u Maksimirskoj  ulici u Zagrebu.

Policijski službenik koji je bio na mjestu događaja i odradio uviđaj te profesionalno pustio da se ja i dotični gosp. koji je skrivio nesreću dogovorimo i izbjegnemo sudove.
Naivno sam pristala i da ne duljim ostala izigrana, no zahvaljujući policijskim službenicima iz I. postaje prometne policije Zagreb u rekordnom vremenu dolazim do policijskog izvještaja koji je bitan u ovom slučaju da pravda bude zadovoljena .

Ja znam da su građani na neki način kad službe odrade svoj posao profesionalno i sinhronizirano u većini slučajeva - nezahvalni, no ja ne želim biti dio te statistike.

Pohvaljujem rad i predanost policijskih službenika te svih ostalih u ovom predmetu.

Ja ne znam na koji način svoje djelatnike stimulirate da ovako pomognu običnom građaninu koji ne zna od kud krenuti da riješi svoje probleme, ali nakon ovog čovjek se osjeća sigurno i misija policije je potpuno izvršena- pomoć i empatija svom građaninu da riješi svoj problem.

Ja Vas lijepo molim da policijske službenike na neki način pohvalite i u ovom teškom, ludom vremenu s nama možda ne baš uvijek ugodnim građanima - Vaši djelatnici odrađuju svoj posao toliko profesionalno, brzo, etično.....da stvarno zaslužuju svaku pohvalu.

 Hvala Vam što nas čuvate i što ste tu.

 Srdačan pozdrav

D.
 
From: Milena
Sent: 26. ožujka 2020 14:16
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Iskreno i veliko hvala zagrebačkim policajcima u koje se, unatoč svih nedaća koje su nas zadesile, kao i golemog pritiska koji u ovoj situaciji moraju ponijeti, uvijek možemo pouzdati.

 
 
From: ljubica
Sent: Saturday, March 7, 2020 10:54 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala MUP Sesvete
 
Želim se ovim putem zahvaliti cijeloj policijskoj postaji Sesvete. Ja radim u prehrambenoj trgovini u Sesvetama i dosta imam problema s ljudima koji prose i onda se kupci meni žale pa slušam sve i svašta od njih ,a moje je jedino zvati policiju. Toliko puta ih zovem i oni uvijek dođu nikad se nije desilo da nisu došli i ako imaju nešto hitnije ,dođu kad stignu. Bilo što da se dešava dal' krađa, nesporazum oni su uvijek tu za nas. Kad oni kažu Sesvete policija ja kažem Sesvete dućan već znaju. Ti vas policajci i nasmiju i uvijek su tu kad ih trebaš kad sam imala privatnih problema oni su bili tu. Večeras smo imali veliki nesporazum u dućanu ,sat vremena smo to rješavali i uspješno smo riješili uz njihov i moj osmijeh na licu. Velika pohvala i kapa do poda Policijskoj postaji Sesvete.
 
 
From: K.D.
Sent: Wednesday, January 29, 2020 11:14 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Za svaku pohvalu
 
Poštovani,
 
Postupak policije i njezinih policijskih službenika u rješavanju slučaja jučer uginule ili ubijene srne u park šumi Kraljevac zaista zaslužuje pohvale na brzom rješavanju. Vaši policijski službenici iz policijske postaje u centru su kasno navečer i po mraku došli u šumu i poduzeli potrebne radnje u rješavanju problema.
U ovu park šumu dolaze svi iz Zelengaja i Kraljevca sa svojim psima i nikako ne bi bilo dobro da dolaze u dodir s tom srnom jer je mogući i kontakt tih pasa s djecom.
Zahvaljujem na  brzom i hitnom postupku.
 
S poštovanjem,
K.D.
 
Šalje: D.
Poslano: 2. ožujka 2020. 11:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

želim pohvaliti policijske službenike iz VIII. policijske postaje Zagreb ( Trnje )  koji su me s pažnjom saslušali i odmah reagirali.

Nazvala sam u subotu 29. veljače 2020. dežurnog policijskog službenika koji me je pažljivo saslušao i odmah poslao policijske službenike.

Ovim putem želim iskazati svoju zahvalnost na ljubaznosti i susretljivosti svih troje jer sam uistinu osjećala i povjerenje i sigurnost.

Srdačan pozdrav,

D.
 
 
From: I.
Sent: Sunday, March 1, 2020 7:05 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
sve pohvale policijskom službeniku iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) na ljubaznosti, strpljenju i pristojnosti. Sretni smo svi skupa što imamo takve policijske službenike u policijskim redovima. Želim mu ovim putem svu sreću u daljnjem radu. 
Lijepi pozdrav!
 
Šalje: V.
Poslano: 20. veljače 2020. 11:34
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Ovim putem htjela bih se zahvaliti i odati poštovanje da ima pravednih i časnih policijskih službenika koji dostojno obavljaju svoj posao. Krajem siječnja uhićen je muškarac koji je bio pod tjeralicom, zahvaljujem se što ste nakon upućenog apela za pomoć reagirali i obavili zakonsku obvezu, a posebno priznanje dajem policijskim službenicima koji su ga uhitili jer mnogi građani napokon mirno spavaju. Također bi htjela pohvaliti inspektore Policijske uprave zagrebačke na profesionalnosti i objektivnosti svog posla a posebno na pravednost i odnosu prema žrtvi ..Koristim priliku da vam uputim na ovaj način posebnu zahvalu i svaku pohvalu na rad.
     
Hvala i svako dobro Vam želim!
V.                    
 
From: D.
Sent: Tuesday, February 18, 2020 1:07 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
ovim putem želio bih zahvaliti policijskim službenicima iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) u rješavanju problema buke, kao i povremenog neprimjernog ponašanja gostiju u kući za odmor.
 
U susjedstvu se iznajmljuje  kuća za odmor te gosti ponekad, iako ne bi smjeli, koriste razglas, glazbene sastave ili su preglasni u večernjim i noćnim satima.
 
Nakon mnogobrojnih intervencija zbog buke tijekom 2018, 2019,  početkom ove godine smo čak 2 puta u toku jedne noći molili pomoć policije u rješavanju problema.
Tada me osobno zvao policijski službenik iz VI. policijske postaje Zagreb, koji je kontaktirao vlasnike navedenog objekta i ukazao im na problem onih koji tamo stalno žive. Nakon toga nismo imali  gore navedenih problema.
 
Ovim putem  želim zahvaliti policiji, policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb na profesionalnosti i brzini kojom se rješavaju i ovakvi problemi, a koji utječu na naš normalni život.
 
S poštovanjem,
D.
 
Šalje: A.
Poslano: 13. veljače 2020. 14:38
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
već neko vrijeme namjeravam dati pohvalu policijskim službenicima iz VI. Policijske postaje u Remetincu i sad sam uhvatila vremena da navedeno učinim. 
Navedeni policajci pomogli su mi u situaciji kada je nestala moja sestra  i zbog čijeg nestanka sam trebala njihovu pomoć.
Ljubaznost, stručnost, strpljivo i kulturno ophođenje navedenih policajaca sa mnom i s mojom sestrom kada je pronađena, trebala bi biti primjer svakome, neovisno o tome je li u javnoj službi ili nije.
Priznat ću i da u trenutku kada sam išla prijaviti nestanak sestre nisam uopće očekivala da će mi policija zaista pokušati pomoći. Ipak, već osoba koja je zaprimila prijavu nestanka i policajac koji je preuzeo predmet su srećom ljudi kojima je iskreno stalo da dobro obave svoj posao i da pomognu ljudima i to maksimalno ažurno. 
Nikakve riječi ne mogu dočarati moju veliku zahvalnost i divljenje koje imam prema navedenim osobama koji rade na tako odgovornim funkcijama, a koji, usprkos tome što su izloženi stresnim i opasnim situacijama iz dana i dan, uspiju sačuvati zadivljujuću dozu ljudskosti.  
Podrška koju su mi iskazali tijekom traženja moje sestre i stručan pristup i savjeti dani mojoj sestri kada je nađena, a iz kojih je bilo razvidno da se policajac na svaki način prilagodio situaciji i pružio mojoj sestri i psihološku potporu, zaista mi je značila mnogo kao i cijeloj mojoj obitelji.
 
 
S osobitim poštovanjem,
A.
 
 
From: V.
Sent: Tuesday, February 11, 2020 2:23 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: prijava od 6.2.2020.
 
Poštovani,
 
U veljači 2020. godine poslala sam vam prijavu u vezi uznemiravanja moje majke od strane njene susjede.
 
Želim vam se zahvaliti na profesionalnom odnosu koji ste pokazali nakon zaprimanja moje prijave i, ponajviše, razumijevanju za problem u kojem se našla moja majka bez ikakve svoje krivice. Naime, jučer me nazvao policajac  iz Samobora i obavijestio me da su ga kolege iz Zagreba zamolile da sa mnom obavi razgovor povodom prijave. Danas sam bila u policijskoj postaji, razgovarala s vašim kolegom koji je bio odličan, pažljivo me saslušao i pokazao maksimalno razumijevanje.
 
Vaš kolega mi je sugerirao kako se ubuduće ponašati, uputio me da se s punim povjerenjem i ubuduće o svemu obratim policiji.

Još jednom, zahvaljujem vam se na promptnosti i profesionalnosti.
 
V.
 
Šalje: D
Poslano: 9. veljače 2020. 14:21
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskih službenika
 
Poštovani,
 
Ovime želim posebno pohvaliti i zahvaliti se policijskim službenicima iz VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) prilikom njihove intervencije u ulici Unska u Zagrebu.
 
Tom su prilikom mimo vrhunskog profesionalizma pokazali i izuzetne ljudske kvalitete!
 
Želim im uspjeha u njihovom daljnjem radu u Policiji.
 
S poštovanjem,
D
 
From: Z.T.
Sent: Thursday, January 30, 2020 10:04 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: zahvala i pohvala
 
Poštovani,
imali smo prometnu nesreću 28. siječnja 2020. godine u Zagrebu.
Na uviđaju je bio policijski službenik iz I. postaje prometne policije Zagreb.
Želio bih prenijeti pohvalu njegovom taktu i prijaznosti s kojom je obrađivao uviđaj.
Puno znači pozitivni odnos u takvom razgovoru, kada je sugovornik dosta uzdrman, i osjećam potrebu i ovako zahvaliti.
 
Srdačan pozdrav.
Z.T.
 
 
From: Filip
Sent: Friday, January 17, 2020 4:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
 
Ponukan profesionalnošću i susretljivošću policajca V. policijske postaje Zagreb ( Medveščak), želio bih zahvaliti dvojici zagrebačkih policajaca  koji su mi pomogli pronaći  i vratiti mobitel i to na staru godinu 31.12.2019.  
Promptnom reakcijom vaših policijskih službenika ustrajni policajci pronašli  su izgubljen mobitel.
Pohvalio bih i zahvalio na njihovom ljubaznom, kulturnom, stručnom i strpljivom ophođenju.
Dugo nisam sreo nekog službenike u državnoj instituciji kojem je iskreno stalo da dobro i brzo obave svoj posao, koliko god mali i beznačajan slučaj bio. 
 
Hvala im!!!
 
S poštovanjem,
Filip
 
 
Šalje: ivica
Poslano: 29. prosinca 2019. 18:41
Prima: Policija
Predmet: Pohvala.
 
Poštovani! Želim pohvaliti mlade policijske službenike Policijske postaje Velika Gorica koji su u nedjelju 29.12.2019.g intervenirali u Gradićima kod moje majke. Došlo je do nesporazuma i zamjene skupih naočala, a navedeni policijski službenici su vrlo profesionalno riješili nesporazum i ostavili krasan dojam. HVALA!
 
 

From: Marija
Sent: Monday, December 30, 2019 3:17 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Podizanje dokumenata
 
Poštovani,
 
Samo pohvala za stručnost, brzinu i ljubaznost Vaših djelatnika na šalterima u Prizemlju Petrinjske, pogotovo gospođa na šalteru br. 10 kod koje sam podignula putovnicu. Iako je danas bila strašna gužva i bilo je preko 50 brojeva ispred mene, uspjela sam sve obaviti kroz 30 ak minuta. Radili su svi šalteri i djelatnici su bili brzi i učinkoviti. 

Zaslužuju priznanje svojih nadređenih.

Smatram da Vaši djelatnici i trebaju biti javno pohvaljeni jer iskreno nikada nisam ni imala loše iskustvo, nego sam svaki put dobila uslužnost i ljubaznost. Jučer je bila prestrašna gužva, pa iako obično ne šaljem ovakve mailove, s obzirom da zaista nisam čekala dugo, a pripremila sam se na barem 2 sata, bila sam preugodno iznenađena. 
 
Sretna i uspješna Nova godina svima.
 
Srdačan pozdrav,
 
Marija
 
From: Hrvatski Hapkido Savez
Sent: Wednesday, December 25, 2019 9:02 PM
To: II PPrP Zagreb <ii.pprp.zagreb@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala za djelatnike II pprp
 
Poštovani,

S noći petak 20.12.2019. na subotu 21.12.2019. u ranim jutarnjim satima oko 1.30 vozio sam Reljkovićevom iz pravca općine Črnomerec prema Ilici. Pred kraj Reljkovićeve zaustavila me auto patrola 2. PPrP u kojoj su bili jedan mladi policajac i njegova mlada kolegica. Zaustavili su me i kao vrhunski profesionalci uz maksimalnu ljubaznost pitali za prometne dokumente nakon kratkog razgovora još ljubaznije pozdravili i zaželjeli ugodnu noć. Svaka čast i samo riječi hvale za vrhunske profesionalce, koji ovakvim postupanjem i pristupom zaista stvaraju ugled policije u javnosti.
Sretan i blagoslovljen Božić svim djelatnicima PUZ i prometne policije.

S poštovanjem,
 
 
From: Sasa
Sent: Wednesday, December 25, 2019 6:33 PM
To: PU zagrebacka
Subject: Zahvala i pohvala
 
Dobro večer, blagoslovljen i čestit Božić svim policajcima lijepe naše.
Želio bi se zahvaliti dvojici policajaca pripadnika Policijske postaje Velika Gorica. Puno su pomogli mojoj supruzi, 22.12.2019. godine u 01.15 sati, supruga je osjetila intenzivne i jake trudove te smo se spremili i krenuli autom do Petrove. Kod autocentra u Velikoj Gorici oko 01.50 sreli smo policijsko vozilo koje je išlo u pravcu Zračne luke Zagreb. Mala Mona se rodila u 03.02 s 2970 grama i 49 cm. Ovim putem želim se još jednom zahvaliti toj dvojici policajaca.

Zahvale vam upućuje cijela moja obitelj i mala, novorođena Mona.
 
 
Od: OB Šibenik
Datum: 23. prosinca 2019. u 10:38:49 CET
Za: zagrebacka@policija.hr
Predmet: ZAHVALA

Poštovani ,
ovim putem želim se u svoje osobno i u ime svih djelatnika Opće bolnice Šibensko-kninske županije zahvaliti na pomoći koju su policijski službenici iz Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave zagrebačke pružili u subotu 21. prosinca 2019. godine pri dostavi lijeka koji je bio nužno potreban za liječenje naše vitalno ugrožene pacijentice. Brzom i dobro koordiniranom reakcijom Vaših policijskih službenika spašen je jedan ljudski život te se još jednom zahvaljujemo.
Ovo je primjer kako suradnjom dviju službi od kojih je jedna zadužena za zaštitu sigurnosti a druga za zaštitu zdravlja se mogu učiniti hvalevrijedna djela na dobrobit naših građana.
S poštovanjem.
Opća bolnica Šibensko-kninske županije
 
 
From: M.
Sent: Friday, December 06, 2019 11:55 AM
To: PU zagrebacka
Subject: Zahvala !
 
Poštovani,
 
Pozivam se na događaj od prije par dana, kojom prilikom sam bio prisiljen zatražiti pomoć Vaše policijske postaje (I. policijska postaja Zagreb - Centar). Naime, radilo se u tome da su se moji roditelji otac, 92 godine i majka, 86 godina, uputili na tržnicu Dolac gdje su se u jednom trenutku razdvojili i više se nisu mogli pronaći. Nakon dulje potrage za mojim ocem nazvala me moja majka, sva izbezumljena i u panici, da me obavijesti o očevom nastanku. Razlog njenoj panici je bio taj što je moj otac dementna osoba i osoba koja slabo čuje, a nije joj se odazivao niti na pozive mobitelom. K tome, već se i prije događalo da se on gubio no, to je uvijek bilo u lokalnom parku u blizini njihova stana ili u obližnjem dućanu, pa je uvijek bio brzo pronađen. Budući se njegov gubitak jučer dogodio u centru grada, među masom ljudi, imali smo puno veći razlog za zabrinutost. U takvoj situaciji jedino što sam mogao učiniti je što prije zatražiti pomoć Vaše policijske postaje. Na koncu se sve dobro završilo, otac je ipak bio toliko pribran da je uspio sam otići doma gdje smo ga kasnije zatekao u fizički i psihički relativno dobrom stanju. Iz sadašnje perspektive to možda izgleda kao nekakav benigni događaj no, u danom trenutku neizvjesnosti i navedenim okolnostima to nije izgledalo tako.
 
Konačno, slijedom prethodno navedenog, ovim se putem želim najiskreniji zahvaliti svim policijskim službenicima Vaše policijske postaje s kojima sam jučer, u više navrata dok je trajala potraga za mojim ocem komunicirao, na njihovoj profesionalnosti, razumijevanju te na ozbiljnom pristupu navedenom događaju. Također bih želio posebno pohvaliti  jednu Vašu policijsku službenicu, koja je otišla do moje majke na Dolac i s njom provela određeno vrijeme, do mog dolaska i do trenutka kada smo ustanovili da je otac na sigurnom, u svom stanu. Njen dolazak kao i njen brižan pristup mojoj je majci puno značio jer ju je ona uspjela smiriti i ohrabriti. Osim što je postupala profesionalno, kao policijska službenica, ona je svojim toplim i ljudskim pristupom mojoj majci tada ujedno bila i psihološka podrška. To je pristup koji se ne može ne istaknuti i ne pohvaliti! Zbog toga Vas molim da kao načelnik navedene policijske postaje to svakako imate u vidu jer na navedenu policijsku službenicu, kao i na sve ostale policijske službenike iz tadašnje smjene zaista možete biti ponosni - Vi osobno, cijela Vaša policijska postaja, kao i cijela policijska služba u RH.
 
Ovoj zahvali i pohvalama na rad Vaših policijskih službenika također se priključuju i moji, gore navedeni roditelji.
 
S poštovanjem,
 
M.
 
 
 
From: d.
Sent: Wednesday, December 4, 2019 6:41 PM
To:  PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala - zahvala djelatnicima PP Vrbovec
 
 Poštovani,
Tijekom života naučio sam da je za temeljito i uspješno obavljanje posla odlučujuće imati stručne , pouzdane i učinkovite suradnike.
Velika mi je čast izraziti pohvalu-zahvalnicu šefu smjene, te policijskim službenicima Policijske postaje Vrbovec.
Prije nekoliko dana po dojavi OKC-u o sumnjivom, tj. nekontroliranom kretanju osobnog vozila na relaciji Vrbovec - Bjelovar, promptnim i profesionalnim pristupom policijskih službenika Policijske postaje Vrbovec spriječena je moguća nezgoda, minimalno tri osobe, od toga dvoje djece od 6 godina.
Izražavam zahvalnost policijskim službenicima na odrađenom dijelu posla i animaciji djece do dolaska roditelja.
Promptnom reakcijom Vaših policijskih službenika spriječena je velika tragedija, a osobnim pristupom djeci psihičke traume.
 
Srdačan pozdrav,
D. i T.
 
 
From: I.Z.
Sent: Monday, December 2, 2019 2:56 PM
To: PU zagrebacka
Subject: Pohvala policijskih službenika
 
Poštovane,
 
Dozvolite da vam na ovaj način pohvalim rad policijskih službenika, zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova. 
 
Kao strani državljanin, sa privremenim boravkom na osnovu spajanja obitelji sklapanjem životnog partnerstva osoba istog pola, imam samo pozitivna iskustva vezano za profesionalni odnos zaposlenih u sistemu Policije. Prethodnih meseci imao sam više kontakata sa zaposlenima Policijske uprave zagrebačke i želeo bih da istaknem njihov rad, pristup u komunikaciji, kao izuzetan. 
 
Prateći rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova svakako me veseli kontinuirana saradnja s Policijskom akademijom i stalna edukacija svih zaposlenih, posebno u radu s ranjivim grupama u društvu.
 
Srdačan pozdrav,
 
I.Z.
 
Šalje: M.S.
Poslano: 29. studenog 2019. 12:50
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem se zahvaljujem policijskoj službenici iz Službe za državljanstvo i statusna pitanja stranaca,  II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec), na vrlo ljubaznom, kulturnom, stručnom i strpljivom ophođenju sa strankama. Takvu osobu  danas je jako rijetko naći u javnim ustanovama, pogotovu na takvim radnim mjestima gdje ste u stalnom kontaktu sa strankama.
Upućujem sve pohvale na njen rad i ophođenje sa strankama, i želim joj sve najbolje u daljem životu i radu.
 
S poštovanjem,
 
M.S.
 
From: Marko
Sent: Friday, November 29, 2019 2:37 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala djelatniku
 
Poštovani,
 
dopustite da ovim putem svesrdno pohvalim Vašeg kolegu policijskog službenika iz I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova).
Imali smo (ne)sreću upoznati se u okolnostima u kojima se inače upoznaje policijskog službenika policije koji obavlja očevid, u svibnju 2019. godine, ujutro kišnog dana kod Kvatrić placa. U situaciji koju nikome ne želim, bez obzira na podršku svjedoka u nesreći, kao heroj se pojavio policijski službenik iz I. postaje prometne policije Zagreb. Svojom prirodnom mirnoćom, profesionalizmom, ljubaznošću i najizraženije od svega - ljudskošću - suočio me s činjenicama, pojasnio okolnosti i prava te čak dopustio da ljudskost prevlada kada sam zamolio da ispratim oštećenika u bolnicu.
Kako bi me vratio iz stanja šoka, rekao je da preko 20 godina radi taj posao i da su to stvari koje se u prometu događaju itd. U tom trenu mi nije ništa sinulo jer sam samo slušao riječi da ne vrtim slike. Kasnije sam, u retrospektivi, shvatio da se ipak radi o 20 godina takvog tipa rada, rada pod nezamislivim psihičkim pritiskom (gdje mu je naš susret vjerojatno bio jedan od, barem vizualno, najboljih), a kojima policijski službenik pristupa s posebnom humanošću.
Vidjeli smo se ponovno na davanju iskaza u Heinzelovoj. Drugi puta je odnos također meni izrazito stresan, prošao ponovno uz njegov blag i human nastup.
 
Sada kada se prisjećam navedenih događaja, imam potrebu na ovaj način zahvaliti policijskom službeniku i pohvaliti apsolutno svaki korak koji je slijedio nakon našeg prvog susreta. Smatram da može služiti kao primjer i biti na ponos svim sadašnjim i budućim kolegama.
Ne mogu se oteti dojmu kojom pristupa svojem poslu, pojedincu, i iako zvuči kao floskula, moram reći da kada bi svi radili svoj posao na taj način, svijet bi zbilja bio bolje mjesto.
 
Srdačan pozdrav,
Marko
 
Šalje: N
Poslano: 25. studenog 2019. 18:26
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Moje poštovanje,
potaknuta događajem od prije par dana kada su policijski službenici iz Policijske postaje Sesvete zaštitili moju prijateljicu i njezino dijete prilikom nemilog događaja, imam potrebu da Vam zahvalim iz dubine duše i srca što ste tako brzo reagirali i još jednom dokazali da još uvijek ima dobrih i savjesnih ljudi!
Hvala Vam na svemu što radite za nas i što nas štitite. Spasili ste jednu majku i jednu bebu koje će vam zauvijek biti zahvalne!
Da nije bilo Vas, tko zna kako bi to završilo.
Hvala Vam od srca!
 
N
 
Šalje: Marina
Poslano: 31. listopada 2019. 15:28
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
željela bih ovim putem pohvaliti policijskog inspektora  iz I. postaje prometne policije koji je izašao na uviđaj dana 29. listopada 2019. godine, koji je vrlo profesionalno, smireno, uljudno, humano obavio uvidaj. Kako je ovaj događaj za sudionike uvijek stresan, ma kako god bio mali tj. bez nekih većih posljedica, adrenalin naraste, kojeg onda treba  kako bi se reklao staviti u okvire normalnih vrijednosti, ako je moguće. Policijski inspektor, koji je obavio uviđaj  znao je svoj posao i obavio ga bezprijekorno te zaista mogu reći da je na ponos hrvatske policije.
 
Srdačan pozdrav
  
Marina
 
From: F
Sent: Tuesday, November 05, 2019 11:17 PM
To: Policija <policija@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala policijskim službenicima
 
Poštovani, 
 
danas smo djevojka i ja zbog provale u stan zvali policiju. 
 
Htjeli bismo pohvaliti dvojicu policijskih službenika koji su nam bili dodijeljeni. Nažalost, ne znamo im imena, no znamo da su iz 4. PP Maksimir (Petrova 152). Jako smo zadovoljni njihovom razinom profesionalnosti i uljudnosti, te vrlo korisnim preporukama. Drago nam je da su takvi ljudi na odgovornim pozicijama policijskih službenika i smatramo da to služi na čast čitavom MUP-u.
 
Budući da ne znamo njihova imena i prezimena, prilažemo dokumente kako biste znali o kome se radi. Htjeli smo poslati mail i upravitelju IV. PP, Stanku Tomiću, no nismo uspjeli naći njegovu email adresu. Molili bismo vas da i njemu proslijedite našu pohvalu. 
 
Još jednom, hvala dvojici policajaca, kao i njihovim nadređenima, na izvrsnom primjeru obavljanja iznimno odgovornog posla.
 
Srdačan pozdrav,

E i F
 
Šalje: Tomislav
Poslano: 30. listopada 2019. 14:23
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
danas sam bio u prilici razgovarati s Vašom policijskom službenicom iz VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje). Svakako bih pohvalio dotičnu policijsku službenicu i njezinu zapisničarku na vrlo čovječnom, pristojnom i odmjerenom ponašanju pri uzimanju moje prijave. Obje su se ponijele vrlo ljubazno, profesionalno i olakšale su ne baš ugodnu situaciju po mene. 
 
Svakako jako dobro predstavljaju hrvatsku policiju!
 
U nadi da ipak neću tako skoro trebati usluge policije kakve su mi bile potrebne jutros srdačno Vas pozdravljam,
 
Tomislav
 
Šalje: Ivan
Poslano: 29. listopada 2019. 16:24
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

Poštovani, 

inače nikad nisam pisao da nekoga pohvalim, ali ovo je vrijedno toga. Pišem Vam zbog razloga da pohvalim upravne referentice na šalterima II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Pohvala za ljubaznost divnim i dobrim upravnim referenticama koje su radile na  dva šaltera  te mi  ljubazno objasnile što trebam učiniti vezano za papire (objasnila mi je detaljno što trebam prikupiti od papira). Kao što sam rekao, inače ovo ne pišem i znam da je rad s ljudima težak, ali ovo je jedan način moje zahvale tj pohvale za te divne ljude.

Od srca im iskreno hvala za te divne i ljubazne upravne referentice.
 
Vaš građanin,
Ivan
 
Šalje: željka
Poslano: 26. listopada 2019. 11:56
Prima: Policija
Predmet: Pohvala, II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec )
 
Poštovani,
 
ovim putem htjela bih pohvaliti policijskog službenika iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec ), koji se svojim radom pokazao korektan, odgovoran i susretljiv te je u relativno kratkom roku uspješno riješio prijavljeni slučaj.
 
 
Lijepi pozdrav, Željka
 
Šalje: Snježana
Poslano: 18. listopada 2019. 8:51
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
Poštovani!
 
15.10.2019. oko 19,30h su me vaši djelatnici došli obavijestiti da mi je nađena osobna i da se nalazi u VII. policijskoj postaji Zagreb (Trešnjevka).
 
Bili su preugodni, pristojni i ljubazni. Izuzetno mi  je drago da su svojim ponašanjem u potpunosti opravdali vaš moto "sigurnost i povjerenje" .
 
Lijep pozdrav!
 
Snježana
 
Šalje: Hrvoje
Poslano: 3. listopada 2019. 8:24
Prima: Policija
Predmet: Sudar 02.10. oko 21h na rotoru Remetinec
 
Poštovani,

Želim pohvaliti kompletnu ekipu iz II. postaje prometne policije Zagreb ( Lučko )  koja je sinoć radila osiguranje mjesta nesreće i očevid.
Budući da su u nesreći sudjelovala moja mala djeca, 5 i 8 godina,  situacija je bila teža, ali Vaši policijski službenici odradili su fantastičan posao. Do mog dolaska na mjesto nesreće, s djecom su se odnosili kao da su njihova.
Toliko ljubazni i susretljivi...

Molim Vas da ih ako je ikako moguće nagradite ili pohvalite.
Možemo svi biti ponosni na njihov rad i angažman.

U ime djece i supruge veliko Hvala!

S poštovanjem,

Hrvoje
 
From: Zeljko
Sent: Tuesday, September 10, 2019 5:57 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA DJELATNIKA
 
Poštovani,
 
ovim putem želio bih pohvaliti Vašeg policijskog službenika iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
 
Vaš kolega mi je danas osobno na kućnu adresu donio prometnu dozvolu vozila koju sam nesvjesno izgubio kod Doma zdravlja Vrapče te mi uz iznimnu dozu ljubaznosti objasnio gdje i kako je ista pronađena, te kako je uložio dodatni trud raspitavši se u domu zdravlja za mene. 
 
Zahvaljujem se još jednom na ovom nesebičnom činu i velika pohvala Vašem kolegi.
 
Lijep pozdrav, 
Željko
 
 
From: mario
Sent: Friday, August 16, 2019 4:32 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
Htio bih ovim putem izraziti pohvalu i zadivljenost, činom ili gestom dvojice mladih policijskih službenika iz I. postaje prometne policije Zagreb  koji su trenutačno na terenu kao ispomoć na otoku Mljetu.
Naime, sinoć oko 22.00 sata vozeći se iz mjesta Okuklje na Mljetu, u smjeru Saplunara na Mljetu, po otvorenoj cesti, sustigla nas je policijska patrola, koja se neko vrijeme vozila iza nas.
Nakon toga su nas prestigli te uz signalna svjetla uputili da ih pratimo te stanemo iza njih na vidljivom mjestu uz cestu.
Nakon provjere dokumenata, rekli su da su uočili nagnuće auta na jednu stranu te smo svi zajedno vidjeli da je prednja desna guma prazna.
S obzirom da sam bio u autu sa suprugom i malim djetetom od 3 godine, ustanovio sam da sam se našao u problemu jer je trebalo promijeniti rezervnu gumu što nikad nisam u životu napravio.
Vidjevši to,  policijski službenici su uzeli dizalicu i rezervnu gumu te zamijenili neispravnu gumu.
Nakon toga su vozili iza nas do mjesta Saplunara.
 U svakom slučaju, izuzetno smo zahvalni na njihovoj pomoći jer su svojim postupkom spriječili da nam se dogodi nesreća zbog prazne gume te smo ostali zatečeni njihovom ljubaznošću i pristupačnošću. 
Svaka pohvala momcima, pravi su primjer dobrih ljudi te se nadamo da će za to jednom biti i nagrađeni. 
 
S poštovanjem, 
Obitelj P.
 
 
Šalje: didi
Poslano: 14. kolovoza 2019. 12:03
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

Ovim putem bih željela pohvaliti službenika u Petrinjskoj na šalteru za izdavanje osobnih iskaznica (šalter broj 12) koji mi je dao prednost s obzirom da sam trudna. Iako svuda stoje znakovi prednosti, nitko ih ne uvažava.
Toliko ljubazno osoblje je rijetko.

Lp,

Dina
 
Šalje: Ivan
Poslano: 9. kolovoza 2019. 17:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policajcima
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad policajaca III. policijske postaje Zagreb (Dubrava). Jutros, 09.08., na lokaciji Av. Dubrava, Zagreb, su nakon mog načinjenog prekršaja postupili maksimalno korektno, pristojno i profesionalno cime su me oduševili tako da mi izrečena sankcija nije uopće teško pala. 
 
LP, 
Ivan
 
 
Šalje: Renata
Poslano: 7. kolovoza 2019. 8:10
Prima: Policija; II PP Zagreb
Predmet: Pohvala i zahvala
 
Poštovani,
29.07. saznali smo za provalu u naš stan na području Stenjevca u
trenutku kada smo bili na godišnjem odmoru.
Vaši kolege su taj dan zapečatili stan, a u utorak 30.07. po našem dolasku
započeo je očevid. Kako do sada nismo imali u privatnom životu sličnih
iskustava sa policijom ovo iskustvo nam je dalo do znanja koliko vrijede
naši policajci, forenzičari, istražitelji....
Promptnom reakcijom Vaših kolega iz II. Policijske postaje Črnomerec
pronađen je počinitelj djela i puno otuđenih, a nama iznimno važnih stvari
vraćeno je za par dana.
Pozitivno smo iznenađeni i oduševljeni.
Posebno se želimo zahvaliti što ste cijelo vrijeme bili dostupni, pristupačni ,
umirili nas i što je najbitnije vratili osmjeh na lice našeg sina…..
Zaista od srca hvala!

Lijep pozdrav,
Renata
 
 
Šalje: Neno
Poslano: 30. srpnja 2019. 10:16
Prima: Pitanja MUP
Predmet: Zahvala

Poštovani,

Povod ovom javljanju je jučerašnji, hvale vrijedan, postupak djelatnika MUP-a, PP Velika Gorica. Naime, jučer tijekom dopodneva, izgubio sam prometnu dozvolu mog vozila. Kasnije sam se vratio na sva mjesta gdje sam bio, no nisam istu našao.
Navečer, oko 21 sat, pozvonio mi je policajac i uredno uručio izgubljenu prometnu dozvolu. Doista sam bio ugodno iznenađen. Pretpostavio sam koje me sve obveze očekuju prilikom izdavanja nove dozvole i zbog toga sam bio u nelagodnoj situaciji.
Izuzetno sam zahvalan MUP-u na ovakvom postupku, jer uz sve redovne obveze djelatnici policije stižu odraditi i ovakav posao.
Želja mi je ovakav događaj podijeliti s mojim prijateljima i poznanicima i neka se ovaj dobar glas daleko čuje.
Želim vam puno uspjeha u budućem radu. Ponosim se na ovakav postupak naše policije. 

S poštovanjem,
Neno
 
 
From: Helena
Sent: Thursday, July 18, 2019 9:22 AM
To: PUZ
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim se putem obraćam jer želim izraziti pohvalu na Vašeg policijskog službenika iz I. postaje prometne policije Zagreb i to zbog profesionalnog i ljubaznog načina postupanja prema meni kao prema građaninu na lokaciji Ul. kneza Višeslava u Zagrebu dana 17. srpnja 2019. godine oko 16,00 sati. Svjesna da način postupanja koji sam navela i treba odlikovati svakog državnog, pa tako i policijskog službenika, svejedno sam željela izraziti pohvalu, što ovim putem i činim.
 
S poštovanjem,
 
Helena
 
Šalje: Mario
Poslano: 12. srpnja 2019. 18:29
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
Poštovani,
 
ovim putem želio bih pohvaliti Vašu policijsku službenicu iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) koja je pokazala izuzetnu profesionalnost, ljubazno postupanje, susretljivost i razumijevanje prilikom rješavanja predmeta vezanog uz tražitelja azila gospodina iz Iraka, a u kojem sam ja sudjelovao kao bivši poslodavac istoga i samim time kao dijelom zainteresirana stranka.
Policijska službenica je bila vrlo kooperativna i ljubazna u svakom trenutku te je na izuzetno jednostavan način objasnila sve što nas je interesiralo i pomogla u rješavanju svih problema s kojima smo se susreli.
 
Lijep pozdrav!
 
Šalje: mama
Poslano: 7. srpnja 2019. 21:00
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
 
Nakon dugog razmišljanja o tome da li uopće javiti se na ovaj način ili ne, moram reći da svaki puta kada pretresem sve u glavi po 100-ti put potvrdim sama sebi da treba pohvaliti ono što je za pohvalu. 

Naime ja sam mama dječaka koji je bio kod vaše policijske službenice na razgovoru kao žrtva. Jako sam strepila od tog razgovora i neugode koja to sa sobom nosi. 

Međutim policijska službenica je jedno prekrasno toplo ljudsko biće. Moje dijete se tako opustilo i ugodno osjećao da ja nisam vjerovala. Napominjem da do toga trenutka nije želio pričati o tome s nikim, a s vašom policijskom službenicom je jednostavno kliknuo. 

I ja sam se zaista ugodno iznenadila s koliko lakoće i jednostavnosti postiže rezultat. 

Još jednom puno joj hvala na ljudskosti i razumijevanju koje je pružila radeći sa srcem, a nama je to značilo u ovim najtežim trenucima, baš sve. 
 
Svaka pohvala
 
Mama
 
Šalje: egon
Poslano: 24. lipnja 2019. 15:01
Prima: Policija
Predmet: POHVALE
 
Poštovani,
 
Kako sam u životu često čuo kritike na račun policije htio bih pohvaliti policijske službenike iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koji su me danas pred kraj radnog vremena primili i profesionalno odradili posao, a vezano za prometnu nesreću.
Da ne gnjavim s detaljima moje prometne nesreće još jedanput pohvaljujem policijske službenike iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) iako ih nikada prije nisam vidio.
 
S poštovanjem i sretno
 
Egon P.

   
From: Miroslav K.
Sent: Saturday, March 16, 2019 12:01 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
Želio bih pohvaliti rad Vaših službenika!
Zahvalio bih se načelnici Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave zagrebačke na pruženoj mi pomoći!
Isto tako  posebno bih se zahvalio  Voditelju na poslovima oružja Policijske uprave zagrebačke, koji mi je posebno izašao u susret i pomogao!
SVE pohvale na rad ,susretljivost i profesionalnost Vaših navedenih službenika!
Hvala, 
s poštovanjem, 
Miroslav K.
 
 
Šalje: Marija B.
Poslano: 22. ožujka 2019. 8:27
Prima: Pitanja MUP
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
želim javno pohvaliti Vašu upravnu referenticu na poslovima prometnih isprava i Voditelja Odjela za prometne isprave Policijske uprave zagrebačke u Zagrebu, Heinzelova 98 koji su bili sjajni u komunikaciji i zaista mi brzo pomogli.
Poteškoće su bile prilikom registracije auta koji su naslijedile moje kćeri od oca koji je iznenada preminuo s tim da je jedna maloljetna.
Napominjem da sam majka četvero djece. Procedura je bila teška jer sam pet puta morala ići u Stanicu za tehnički pregled i registraciju i konzultirati tri odvjetnika,
naravno zbog vlastitog neznanja, ali i nesusretljivosti osoba koje su me krivo uputile.
Ovi izvrsni, imenovani ljudi ne samo da predano rade svoj posao nego su i primjer ljudskosti, uljudnosti i razumijevanja.
Oni jačaju nadu u ljudskost koja se sve više gubi u današnjem svijetu hedonizma i profita. Hvala im neizmjerno.
 
Srdačan pozdrav,
Marija B.
 
From: Sergio J.
Sent: Sunday, March 24, 2019 9:16 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala za policijskog službenika
 
Poštovani,
 
U nedjelju 24.ožujka 2019. godine u večernjim satima u Strojarskoj cesti u Zagrebu, u stanu pukla je cijev za vodu pa je intervenirala i policija zbog zapisnika o šteti pretpostavljam.
Dva policijska službenika VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) pozvonila su mi na vrata oko 20:30h  da provjere stan odnosno da li ima štete te bih ovom prilikom htio pohvaliti policijskog službenika koji je zapisivao, a zbog profesionalnog i prijateljskog ophođenja s građanima što je jako lijepo za vidjeti.
 
LP,
Serđo J.
 
Šalje: Marija B.
Poslano: 25. ožujka 2019. 18:30
Prima: Policija
Predmet: pohvala i zahvala policijskim službenicima
Poštovani,
želim iskazati pohvalu i zahvalu marnim policijskim službenicima II. policijske postaje Zagreb na Črnomerecu Ilica 245, a posebno jednom policijskom službeniku koji je bio veoma susretljivi i uspješan u pronalaženju moga mobitela. Veliko Hvala na trudu i upornosti. Mobitel je sada kod mene a njemu dajem čistu peticu na marljivosti i ustrajnosti.
prof. Marija B.
 
From: Milan B.
Sent: Wednesday, March 27, 2019 2:55 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala djelatnicima 6. PP Zagreb
 
Poštovani,
želio bih se i na ovaj način zahvaliti djelatnicima VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) koji su u suradnji s djelatnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske , zahvaljujući svome aktivnom i profesionalnim pristupu te stručnom znanju i osposobljenosti u petak 22. ožujka 2019. godine, vrlo uspješno i brzo pronašli izgubljeni mobilni uređaj, čime je omogućen nesmetan nastavak ranije započetih aktivnosti i poslova iz nadležnosti Središnjeg državnog ureda.
 
Srdačan pozdrav!

Milan B.
 
Od: Josip T.
Datum: 4. travnja 2019. u 18:14:58 CEST
Za: "policija@mup.hr" <policija@mup.hr>
Predmet: POHVALA I ZAHVALA PP VELIKA GORICA

Zahvaljujem  se PP Velika Gorica svim djelatnicima MUP-a na rješavanju našeg problema koji su oni odradili profesionalno i brzo.
Dana 3.4.2019 u večernjim satima ispred stana u zgradi (četvrti kat)  ukraden je dječji bicikl koji je bio zaključan lancem između 19.30 i 20.30 sati.
Čim smo ustanovili krađu nazvali smo PP Velika Gorica za daljnje upute šta raditi.
Nakon razgovora sa dokumentima i računom od bicikla otišli smo u istu stanicu gdje nas je (suprugu i mene primila djelatnica postaje koja je napravila zapisnik .
Dana 4.4.2019 u jutarnjim satima djelatnici PP su našli i vratili bicikl .
Još jedanput zahvaljujem se i moja pohvala  svim djelatnicima MUP-a koji su kao i uvijek profesionalno odradili svoj posao .
 
Josip T.
 
 
Šalje: Angela B. S.
Poslano: 6. svibnja 2019. 9:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za inspektora
 
Poštovanje,
 
željela bih pohvaliti inspektora iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Dugo nisam srela nekog službenika u državnoj instituciji kojem je iskreno stalo do njegovog posla, da ga obavi dobro i brzo koliko god mali i beznačajan slučaj bio. I da je spreman pomoći savjetima i uputama o daljim koracima.
 
Svaka čast. Kad bi svi tako radili svoj posao...
Lijepi pozdrav,
Anđela B. Š.
 
 
From: Željko V.
Sent: Tuesday, May 7, 2019 6:42 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Željko V., Zagreb
 
Poštovani,
 
prije nekoliko dana moja supruga je šetala s našim dvogodišnjim unukom u Zagrebu u blizini ulice Franje Račkoga gdje je bilo parkirano osobno, patrolno, policijsko vozilo. Budući da naš unučić obožava policijska vozila i ima nekoliko maketa svih vrsta, naravno da je obilazio oko parkiranog vozila i s ogromnim zanimanjem razgledavao sve detalje.
 
To je uočilo troje mladih policajaca koji su sjedili u vozilu (2 policajca i 1 policajka) i SAMO ZA NJEGA uključili su malo signalna svjetla, a na 2-3 sekunde i sirenu. Sreći mog unuka nije bilo kraja i dugo je mahao i zahvaljivao policajcima u vozilu.
 
Ne znam, nažalost, tko su bili policajci u vozilu, rado bih im zahvalio, ali ističem ovo kao izvanredno lijepu gestu i dokaz topline i empatije vaših službenika koji obavljaju inače težak i nezahvalan posao.
 
Srdačan pozdrav, s poštovanjem,
 
Željko V.
 
Šalje: Irena V.
Poslano: 21. svibnja 2019. 23:15
Prima: Policija
Predmet: Pohvala 
 
Poštovani,
 
želim pohvaliti policijsku postaju Sesvete. Vrlo su profesionalni, educirani, susretljivi, čovječni i nadasve odrađuju posao što je bolje moguće. Općenito mislim da je policija jako napredovala u posljednjih 10 godina.
 
Srdačno,
Irena V.
 
From: Ana
Sent: Tuesday, May 28, 2019 10:31 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
Ovim putem bi htjela pohvaliti Vaše djelatnice VI policijske postaje!
Dana 21.05.2019. g sam otišla podnijeti zahtjev za izradu osobne iskaznice za dijete. Od kad sam ušla pa sve dok nisam izašla bila sam iznenađena sa sve tri djelatnice koje su tada bile u smjeni. Od ljubaznosti, stručnosti, želje za pomoći i objašnjenjem do staloženosti, mirnog tona u komunikaciji i smiješka kojeg su uputile svakoj osobi koja je bila u to vrijeme u postaji!!
Nevjerojatno je da tri žene na jednom mjestu (skučenom) mogu tako skladno raditi.

Svaka čast djelatnicama i sve pohvale!!!
 
Srdačan pozdrav, 
 
Ana
 
Šalje: Davor  P.
Poslano: 2. lipnja 2019. 14:45
Prima: Policija
Predmet: Pohvala na rad policijskog službenika
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad policijskog službenika iz policijske postaje Medveščak koji je u petak 31.5.2019. uspješno riješio neodgovorno parkiranje od strane druge osobe na lokaciji Banjavčićeva 1a.
 
Za vrijeme poziva pozorno je slušao o čemu se radi, susretljiv i profesionalan, te je brzo riješio pritužbu.
 
Svaka čast i lijepi pozdrav,
 
Davor P.
 
 
Šalje: Nevenka K.
Poslano: 6. lipnja 2019. 9:55
Prima: Policija
Predmet:  ZAHVALNOST
 
Izražavamo veliku zahvalnost  policijskim službenicima iz Policijske uprave dubrovačke i II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) na izuzetnoj profesionalnosti i korektnom ljudskom odnosu, koji se rijetko viđa, prilikom vršenja očevida prometne nesreće  koja se dogodila 2.6.2019. godine u 17.45 h iznad Dubrovnika na državnoj cesti  D8 28 dionica 4+544k
 
Nevenka i Milorad  K.
Budva  6.6.2019.
 
Šalje: Miroslav K.
Poslano: 13. lipnja 2019. 11:51
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
zbog pružene mi pomoći želio bih pohvaliti i zahvaliti se načelnici Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, koja mi je već više puta pomogla!
Posebno bih se zahvalio i pohvalio upravnu referenticu na poslovima oružja u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Petrinjska 30 u Zagrebu, koja je pokazala veliku profesionalnost , strpljenje i neizmjernu volju da mi izađe u susret!
Ukoliko ne tražim previše lijepo Vas molim da im prenesete moje pozdrave i zahvalu.
 
S osobitim poštovanjem,  
Miroslav K.
     
From: Tea B
Sent: Wednesday, March 13, 2019 1:55 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala djelatniku
 
Poštovani, ovim putem želim pohvaliti policijskog službenika II. postaje prometne policije Zagreb. Prilikom jučerašnjeg očevida bio je profesionalan, ljubazan i zahvaljujući njegovom trudu pronađen je počinitelj koji je pobjegao sa mjesta nesreće. Svaka pohvala i svaka čast na ljudskosti.
Hvala, lp.