Dvije osobe poginule na A3 kod Ivanić-Grada

Jučer, 3. travnja oko 23.27 sati,  na 77 km + 700 m autoceste A3 u smjeru Zagreba, prije odmorišta Križ, osobni automobil marke BMW 320, slovenskih nacionalnih znaka u kojem su se nalazili bosanskohercegovački državljani (29,30) iz zasad neutvrđenog razloga je u zanošenju skrenuo udesno preko desne prometne trake i naletio na metalnu zaštitnu ogradu i meki teren sa sjeverne strane kolnika.  Pri tome je automobil, u rotaciji preko krova, pao na meki teren gdje se nekontrolirano nastavio kretati, prešao preko odvodnog kanala i naletio na žičanu zaštitnu ogradu, pri čemu su obje osobe ispale iz vozila. Nakon toga vozilo se zapalilo i u potpunosti izgorjelo. U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije muške osobe starosti 29 i 30 godina, a tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Promet autocestom odvijao se otežano, bez zastoja uz regulaciju prometa.

Slijedom tragičnog događaja u ovoj prometnoj nesreći, podsjećamo sve vozače koji sudjeluju u prometu na cestama, s kojima se nerijetko u vozilima nalaze i drugi putnici pa i članovi obitelji, svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život svojih najmilijih.

Većina tih nesreća uzrokovana je neopreznom i prebrzom vožnjom vozača te stoga upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući propise, opreznom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognu da svako putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Često policija ukazuje na nužan oprez i na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer se samo poštujući prometnu kulturu može povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu.
 
 

Stranica