Osumnjičeni za provale u domove

Policijski službenici Policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, 32-godišnjakom i 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 11 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od čega je njih pet u pokušaju.

Naime, 14. ožujka 2019. godine osumnjičeni 19-godišnjak se popeo na balkon stana u prizemlju zgrade u Zagrebu u Cimermanovoj ulici s namjerom provaljivanja u stan, u čemu ga je primijetila vlasnica stana koja ga je uspjela spriječiti u bijegu do dolaska policije.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je tijekom prosinca 2018. godine te tijekom siječnja, veljače i ožujka 2019. godine na području Novog Zagreba provaljivao u domove pomoću prikladnog predmetna kojeg je uvijek imao sa sobom, nakon čega bi iz unutrašnjosti otuđio novac, nakit, dokumente i ostalo. Osumnjičenog su na mjesta počinjenja kaznenog djela najčešće dovozili automobilom 32-godišnjak i 29-godišnjak, kojima je nakon počinjenja kaznenog djela predavao sve predmete koje bi otuđio, a nakon čega su mu oni davali određeni novčani iznos. Materijalna šteta nije utvrđena.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.

FOTO: Ilustracija

Stranica