Osumnjičen za razbojništvo, razbojničku krađu i šest krađa

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Razbojništvo“, „Razbojnička krađa“  te šest kaznenih djela „Krađa“.
 
Naime, sumnja se da je u ožujku 2019. godine, u Dubravi na livadi prišao trojici maloljetnika i od njih zatražio da mu daju sav novac koji imaju kod sebe, zaprijetivši im i upotrebom fizički sile. Nakon što su mu dali novac koji su imali kod sebe, osumnjičeni im je pregledao odjeću kako bi se uvjerio da nisu negdje sakrili novac, a kada se uvjerio da su mu predali sav novac što su imali, otišao je od njih.
 
Nadalje, tijekom travnja 2019. godine u Zagrebu u Ulici Dubrava došao je u trgovinu i s police otuđio parfem, u čemu ga je primijetila zaštitarka te mu rekla da vrati parfem, što je odbio to napraviti te zaprijetio da će je fizički napasti da bi potom napustio trgovinu.
 
Također, sumnja se da je od siječnja 2019. godine do travnja 2019. godine počinio četiri kaznenih djela „Krađa“ na štetu poduzeća iz Zagreba i to na način da je u četiri navrata došao do trgovine na adresi u Zagrebu, Vodovodna ulica te je svaki put, iskoristivši zauzetost zaposlenica, s polica uzimao parfeme te se s njima udaljio iz trgovine bez da ih je platio.
 
U ožujku 2019. godine, u Zagreb u Dubravi došao je do trgovine, otuđio set mesarskih noževa te dva oštrača noža i s njima izašao iz trgovine.
 
Isto tako, u ožujku 2019. godine u Kovinskoj je ulici ušao u trgovinu sa sjedištem u Zagrebu te zajedno s 19-godišnjakinjom, a prema prethodnom dogovoru, uzeo s polica četiri parfema te su iskoristili zauzetost zaposlenica i izašli bez da su platili parfeme.
 
Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica