Rezultati prvog dana Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:
• ukupno 104 prometna prekršaja, od kojeg broja su 15 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 40 prekršaja su počinjeni zbog nepropisne brzine, 7 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja zbog uporabe mobitela u vožnji.

Do sada, jedna osoba je zatečena u ponovnom činjenu prekršaja, recidivist.  Također, jedna osoba je zadržana u posebnim prostorijama do otrježnjenja.
 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 22-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Svetom Ivanu Zelini dok je u organizmu imao 1,80 g/kg alkohola, a ujedno je sudionik u prometnoj nesreći.
 
Danas, 20. travnja u 2.55 sati, u Strmcu Samoborskom, dok je upravljao osobnim automobilom kod 55-godišnjaka je zabilježena koncentracija alkohola u organizmu od 1,96 g/kg.
 
Također, danas 20. travnja oko 5.10 sati, u  Samoboru, Grada Wirgesa, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobil marke Škoda Octavia,  dok je imao  2,15 g/kg alkohola u organizmu, a ujedno je sudionik prometne nesreće.

Stranica