Osumnjičena za krađe i računalne prijevare

Policijski službenici Policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godiišnjom državljankom Bugarske zbog sumnje u počinjenje četiri kaznenih djela „Krađa“ te 12 kaznenih djela „Računalna prijevara“  od kojih je devet u pokušaju., a koje je činila na području Dubrave i Novog Zagreba.

 
Naime, sumnja se kako je 46-godišnjakinja, zajedno s još jednom nepoznatom ženskom osobom, 22. ožujka 2019. godine oko 12 sati u  prehrambenoj trgovini u Ulici Dubrava, došla do 43-godišnjakinje te su joj iz torbe otuđile novčanik u kojem su se nalazili dokumenti, kartice te novac i potom izašle iz trgovine. Nakon izlaska, iz novčanika su uzele novac, a novčanik s dokumentima i bankovnim karticama bacile u koš za smeće.
 
Također se sumnja da je osumnjičena u siječnju i travnju, na području Dubrave i Buzina, u trgovinama prilazila oštećenima te je iskorištavala njihovu nepažnju i neopreznost kako bi im iz torbi ili ruksaka otuđila novčanike u kojima su se nalazili dokumenti, kartice i novac, a da bi odmah potom na bankomatima,  lažnim prikazivanjem stvarnog vlasnika i utipkavanjem PIN broja, nekoliko puta iskoristila otuđene kartice i s računa oštećenih podizala novac, dok u većem broju takvih radnji, iako je imala tu namjeru, nije uspjela.
 
Nadalje, osumnjičena je 26. veljače 2019. godine oko 13.30 sati u tramvaju prišla 83-godišnjakinji i 85-godišnjaku te je iskoristivši njihovu neopreznost otuđila novčanik  s dokumentima, karticama i novcem te je kao i  u prethodnim djelima, nakon otuđenja novčanika, iskoristila kartice kako bi na bankomatu podigla novac s računa oštećenih osoba.
 
Ukupna  materijalna šteta iznosi 17.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu predali pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su dostavili posebno izvješće.

Foto: Ilustracija

Stranica