Osumnjičen za prijevaru

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu muških osoba starosti od 29 do 77 godina, te ženske osobe starosti 69 godina.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 30. listopada 2018. godine, u jednom frizerskom salonu u Zagrebu, oštećenom 32-godišnjaku se lažno predstavio kao zaposlenik carine I obećao mu nabaviti frizersku opremu po znatno nižoj cijeni, a za što  je uzeo 5.000 kuna akontacije, koju je kasnije zadržao za sebe, a da pri tome nije ispunio lažno obećano.

Nadalje, 19.prosinca 2018. godine u Zagrebu na Ksaveru, osumnjičeni se sastao po prethodnom dogovoru s oštećenim 33-godišnjakom, te mu se također lažno predstavio kao zaposlenik carine, kojom prilikom mu obećao pomoći prilikom kupnje vozila marke Mercedes za novčani iznos od 70.000 kuna. Oštećeni mu je pri tom povjerovao te mu je dao 35.000 kuna akontacije, koji novac je osumnjičeni zadržao za sebe.
 
Također, dana 22. prosinca 2018. godine u Zagrebu na Kaptolu, osumnjičeni se kao i prethodni put po dogovoru sastao s oštećenim 29-godišnjakom, također i ovaj put se lažno predstavio se kao zaposlenik carine, te mu obećao pomoći prilikom kupnje vozila marke Audi, što mu je oštećeni povjerovao te mu je dao 35.000 kuna akontacije, a svoje obećanje nije ispunio.

Početkom siječnja 2019. godine u Zagrebu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, osumnjičeni je prišao oštećenom, te mu je rekao da imaju zajedničke prijatelje, a što mu je oštećeni povjerovao i na zamolbu mu je predao novčani iznos od 2.000 kuna lažno misleći da je sin od njegovih prijatelja
 
Desetak dana kasnije u siječnju 2019. godine u Zagrebu u Ilici, osumnjičeni  je prišao oštećenoj te na identičan način kao i prethodni put lažno se predstavio kao sin njenih prijatelja, što je ona i povjerovala te na njegovu zamolbu mu predala 4.000 kuna. U svakom događaju, osumnjičeni je novac zadržao za sebe.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 81.000 kuna.

 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija


 

Stranica