Osumnjičen za krivotvorenje isprave i prijevaru

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“ i „Prijevara“.


Sumnja se da je u svibnju 2016. godine krivotvorio potpis oštećene potpisujući se umjesto nje na dokumentima, tj. na ugovorima o opskrbi električnom energijom, ugovoru o korištenju mreže električnom energijom, ugovoru o opskrbi te ugovora o prijenosu ugovora o korištenju mreže, u većini ugovora na ime oštećene kao prenositelja, a poduzeća iz Zagreba kao primatelja. 
 
Također, sumnja se da je u listopadu 2017. godine, kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, tj. lažno se predstavljajući kao odgovorna osoba istog poduzeća iz Zagreba, sklopio predugovor o kupnji vozila za 60.000 kuna  između poduzeća prodavatelja automobila i poduzeća iz Zagreba, kojeg je tada u svojstvu direktora zastupala druga osoba kao kupac, a čiji je potpis krivotvorio.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica