Osumnjičen za krivotvorenje isprave i davanje lažnog iskaza

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Krivotvorenje isprave“ i „Davanje lažnog iskaza“.


Sumnja se da je između rujna i prosinca 2016. godine u prostorijama odvjetničkog ureda na Medveščaku, u namjeri da nakon smrti hrvatske državljanke, nakon provedenog ostavinskog postupa postane oporučni nasljednik, odvjetnici predao neoriginalnu oporuku kako bi je odvjetnica proslijedila javnom bilježniku, iako je bio svjestan da je nevjerodostojna. Iz te oporuke je proizlazilo da je osumnjičeni oporučni nasljednik u dijelu njezine ostavine te je odvjetnici također rekao kako je bio izvanbračni suprug njezine klijentice, što nije istinito. Odvjetnica je oporuku predala javnom bilježniku koji ju je proglasio te je osumnjičeni i na ročištu i na kasnijim raspravama neistinito navodio da je oporučni nasljednik, a sve kako bi se domogao njezine imovine na štetu zakonskih nasljednika.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.     

Stranica