Događaji uslijed vremenskih neprilika

Oštećenja imovine uslijed vremenskih neprilika u Gradu Zagrebu

Tijekom protekla 24 sata uslijed vremenskih neprilika (jakog vjetra i kiše) na području PU zagrebačke, uslijed padova stabala i žbuke oštećena su 154 osobna vozila i jedan motocikl, više krovova i objekata te su dvije osobe lakše ozlijeđene; u Svetom Ivanu Zelini uslijed jakog vjetra reklama je pala na 55-godišnjakinju koja je tom prilikom lakše ozlijeđena, dok je u Bolničkoj cesti na području Susedgrada grana pala na 65-godišnjakinju koja je također lakše ozlijeđena.
 
Zatvaranje prometnica
U nedjelju, 12. svibnja oko 23.30 sati uslijed pada više stabala na kolnik  obustavljeno je odvijanje cestovnog prometa kolnikom Sljemenske ceste.
 
Jučer, 13. svibnja oko 13 sati u Bregani, Žumberačka cesta, rijeka Bregančice se izlila iz korita na dijelu prometnice između mjesta Bregana i Grdanjci te je u 13.30 sati zabranjen promet za sve kategorije vozila na toj dionici ceste.
 
Na području Jastrebarskog je jučer, 13. svibnja oko 13 sati u mjesto Draga Svetojanska na kolnik su pale žice električnih vodova te je za sav promet zatvorena ŽC 3102 na dionici Draga Svetojanska – Hrastje Plešivičko.
 
U Maksimirskoj ulici kod kućnog broja 111 uslijed jakog vjetra palo je stablo na tramvaj i na terasu ugostiteljskog objekta, tramvajski promet u oba smjera bio je obustavljen od 5.35 do 8.40 sati, te se prijevoz putnika obavljao izvanrednim autobusnim linijama, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Stranica