Odigrana nogometna utakmica između GNK „Dinamo“ i HNK „Hajduk“

Jučer, 26. svibnja s početkom u 19 sati na Maksimirskom stadionu odigrana je nogometna utakmica 1. HNL između GNK „Dinamo“ i HNK „Hajduk“ koju je s tribina pratilo i pogledalo oko 15 400 gledatelja, od kojeg broja je njih 2200 bilo gostujućih navijača.
 
U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 25 navijača, od tog broja njih 19 zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i 6 navijača zbog počinjenja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira starosti od 20 do 29 godina te četiri maloljetnika.
 
Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli sa oko 500 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu. Također gostujući navijači u gradu Zagrebu obitavali su ne samo tog dana uoči same utakmice, nego i dan ranije, zbog čega je policija kroz svoj puni angažman, prisustvom na ulicama grada Zagreba osigurala da navedeni dani prođu bez ijednog incidenta po građane i po imovinu grada Zagreba.
 
Izdvojeni slučaj dogodio se nešto iza 18 sati na raskrižju Ulica Donje svetice i kneza Branimira kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, a koji nije pripadnik niti jedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja. Odmah po dojavi o događaju, policijski službenici su u blizini mjesta događaja zatekli i doveli u službene prostorije ukupno 15 gostujućih navijača od kojeg broja je četvero maloljetnih. Nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano uz počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“.
 
Utakmica je u dva navrata prekinuta zbog paljenja baklji na tribinama i to u 20.17 na južnoj tribini i 20.33 sata na sjevernoj tribini.
Ovom prilikom želimo zahvaliti građanima kao i navijačima na korektnom i športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa policijskih službenika, a koje su policijski službenici izdavali s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica