Rezultati drugog dana Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend


U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:
• ukupno 89 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 19 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 54 prekršaja su počinjeni zbog nepropisne brzine, 7 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja zbog uporabe mobitela u vožnji.
 
Do sada, jedna je osoba je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a jedna je zatečena u ponovnom činjenu prekršaja, recidivist.
 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom i sudjelovao u prometnoj nesreći na Jadranskom mostu dok je u organizmu imao 2,25 g/kg alkohola. Kod 25-godišnjaka kojem je zabilježena koncentracija alkohola u organizmu od 2,15 g/kg dok je upravljao osobnim automobilom u mjestu Preseka Oborovska i kod 45-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici III Poljanice dok je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu.

Stranica