Osumnjičen za više kaznenih djela

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“, „Računalna prijevara“, „Krivotvorenje isprava“ i „Utaja“.
 
Sumnja se da je krajem svibnja 2019. godine tuđom kreditnom karticom plaćao razne usluge u ukupnom iznosu od  oko 7500 kuna. Prilikom plaćanja usluga kreditnom karticom na izdane slipove i račune krivotvorio je potpis.
 
Nadalje, od 20. do 27. svibnja 2019. godine boravio je u hotelu u Centru, tijekom boravka koristio je razne usluge te je za taj period boravka troškove platio tom istom tuđom kreditnom karticom. U hotelu je nastavio boraviti do 30. svibnja 2019. godine., a kada je trebao platiti troškove za još tri dana u iznosu od oko 2000 kuna udaljio se, a da nije podmirio nastale troškove.
 
Također se sumnja da je 28. svibnja 2019. godine s trgovačkim društvom iz Novog Zagreba sklopio ugovor o najmu osobnog automobila. Osobni automobil trebao je vratiti 29. svibnja 2019. godine, ali ga je nastavio koristiti do kraja lipnja 2019. godine  te je na taj način oštetio trgovačko društvo za iznos od  oko 9000 kuna.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica