Osumnjičeni za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine te 33-godišnjom državljankom Slovenije zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni na zasad neutvrđen način nabavili i bez prethodnog odobrenja neovlašteno posjedovali veće količine vatrenog oružja, čije je nabavljanje i posjedovanje građanima dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje te su također protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine droga i to kokain i MDMA. Sumnja se da su oružje i drogu skrivali u stanu na području Španskog, u kojem su neprijavljeno boravili, a iz kojega su tako pripremljenu drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.  
 
Temeljem saznanja da se osumnjičeni bave preprodajom droge u iznajmljenom stanu u Španskom, policijski službenici su 11. srpnja 2019. godine oko 7 sati na hodniku zgrade zatekli državljanku Slovenije te im je tom prilikom predala prozirnu vrećicu ispunjenu s 2 grama kokaina.
 
Temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana te je pronađeno: jedan pištolj marke Crvena zastava s pripadajućim metalnim spremnikom ispunjenim sa sedam komada pištoljskog streljiva, pištolj marke Crvena zastava model M57 s pripadajućim metalnim spremnikom ispunjenim s devet komada pištoljskog streljiva, pištolj marke Crvena zastava model 99, s pripadajućim metalnim spremnikom ispunjenim s dvadeset komada, osam komada pištoljskog streljiva, pet komada tableta droge MDMA i dvadeset i jedan komad vrećica različitih dimenzija na kojima se nalaze tragovi droge, a koje vrećice je prethodno pokušala oprati deterdžentom kako bi s istih oprala tragove droge.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 33-godišnjaka oduzeli oko 55.000 kuna, dok su od osumnjičene oduzeli oko 58.000 kuna, za koje iznose se smatra da su pribavljeni prodajom droge.
 
FOTO: PU zagrebačka

Stranica