Rezultati akcije Alkohol, droga i brzina

Policija pojačana postupala tijekom vikenda

U noćnim satima u dane vikenda, od 12. do 15. srpnja 2019. godine na području Policijske uprave zagrebačke, Velike Gorice, provedena je preventivno represivna akcija „Alkohol, droga i brzina“ na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
 
U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 44 prometna prekršaja, od čega je 14 prekršaja vozača s alkoholom, 14 prekršaja nepropisne brzine, četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te deset ostalih prekršaja.
 
Najveća zabilježena koncentracija alkohola je:
 
- u nedjelju, 14. srpnja 2019. godine oko 2.35 sati, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Sisačke ulice. Obavljenim nadzorom izmjerena mu je koncentracija od 2,15 g/kg alkohola u organizmu te je isključen iz prometa i smješten u službene prostorije do otrježnjenja.
 
Prilikom provođenja akcije tri osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola.
 
Od 14 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod tri vozača (21,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentiran je jedan mladi vozač (7,1%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.
 
Tijekom provođenja akcije jedna je osoba odbila preliminarno testiranje na drogu.

FOTO: Ilustracija

Stranica