Osumnjičen za krađe, krivotvorenje isprave i prijevare

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je ponijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krađa“, „Krivotvorenje isprave“ i „Prijevara“.
 
Sumnja se da je 14. lipnja 2019. godine u 12.50 sati u uredu poduzeća na Aveniji Dubrovnik otuđio torbicu s dokumentima i karticama. Nakon što je otuđio torbicu, otuđenom karticom je obavio nekoliko transakcija, tj. doveo je u zabludu zaposlenike na kiosku i u trgovini da je kartica njegova te je prilikom kupovine cigareta krivotvorio potpis vlasnika kartice.  Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 2900 kuna.  
 
Također se sumnja da je počinio još dvije krađe, 13. i 26. lipnja u trgovini na Sajmišnoj cesti, kada je otuđio tri bušilice. Obje krađe je počinio na isti način, iskoristivši zauzetost zaposlenika te je s bušilicama koje je stavio u kolica došao blagajničke trake na kojoj nije bilo zaposlenika, stavio bušilice na traku i pored druge blagajničke trake prošao pored blagajne te s druge strane, na izlazu, uzeo bušilice i izašao iz trgovine. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima krađe iznosi oko 5700 kuna.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica