Osumnjičen za dvije razbojničke krađe, tešku krađu i 13 krađa

Dovršeno kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Razbojnička krađa“  kazneno djelo „Teška krađa“ i 13 kaznenih djela „Krađa“.
 
Prvu razbojničku krađu sumnja se da je počinio 23. travnja 2019. godine u popodnevnim satima, došao u Ulicu Dubrava, gdje je ušao u parfumeriju i prišao policama s izloženim parfemima. S police je uzeo dva parfema i kremu koje je stavio u vrećicu koju je imao kod sebe. Navedeno je vidjela zaštitarka koja mu je prišla i rekla da izvadi artikle iz vrećice, pri čemu ju je osumnjičeni odgurnuo i pobjegao. Prilikom bijega mu je ispala vrećica, međutim on se po nju vratio, uzeo ju i pobjegao.
 
Iduću razbojničku krađu sumnja se da je počinio sljedećeg dana, 24. travnja također u popodnevnim satima, došao do Ulice Dubrava gdje je ušao u parfumeriju, po ulasku uzeo košaru, prišao polici s parfemima i uzeo dva parfema. Dolaskom do blagajne, izvadio je artikle, stavio ih pod ruku i odložio košaru.  U tome ga je zatekla zaposlenica, zbog čega je pobjegao. Prilikom bijega uočila ga je građanka koja je ujedno čula povike zaposlenice i uputila se za njim, te ga je ubrzo sustigla. Kako bi ostvario svoju namjeru i zadržao otuđeno, rukom ju je udario u predjelu glave pri čemu je jedan artikl pao, a s drugim se trčeći udaljio.
 
Tešku krađu sumnja se da je počinio početkom srpnja, osumnjičeni je došao u Drenjsku ulicu, gdje je ušao u trgovinu i od zaposlenice zatražio da mu u vrećicu stavi sve čokolade, što je ona i učinila, a zatim je zatražio i još neke kozmetičke proizvode. Kako osumnjičeni nije htio platiti navedene artikle, zaposlenica je uzela vrećicu i držala je u ruci. Međutim, on je pokušao ući iza pulta i istrgnuti vrećicu u čemu nije uspio, da bi zatim zaposlenicu izgurao van iz trgovine, gdje je prilikom naguravanja vrećica s artiklima popucala, a osumnjičeni je pobjegao.
 
Ujedno se sumnja da je od početka lipnja do početka srpnja 2019. godine na području Dubrave u više navrata dolazio u parfumerije, gdje je koristio zauzetost i nepažnju zaposlenica na način da je s polica uzimao razne parfeme i nekoliko krema.
 
Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 25.870 kuna.
 
Po provedenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je podneseno nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica