Osumnjičen za prijevaru

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“.
 
Naime sumnja se da je 26. srpnja 2019. godine, nakon što je 72-godišnjakinju na telefon nazvala druga muška zasad nepoznata osoba i rekla joj da u banci mora podići novac radi navodnog pojavljivanja lažnih novčanica, došao do stana oštećene te joj se predstavio kao službena osoba. Budući da je 72-godišnjakinja povjerovala da se zaista radi o službenoj osobi predala mu je novac koji je prethodno podignula u banci nakon čega joj je rekao da mora donijeti i ostatak novaca iz banke te se potom udaljio.
 
Jedan dan poslije, 27. srpnja 2019. godine, drugi je zasad nepoznati počinitelj ponovno telefonom nazvao oštećenu, rekao da će opet netko doći po ostatak novca, a kada je osumnjičeni došao po novac brzom reakcijom policije je uhićen i odveden u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.
 
Materijalna šteta iznosi 150.000 kuna.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica