Osumnjičen za dvije krađe, dvije računalne prijevare od kojih je jedna u pokušaju i pokušaj provale

Dovršeno kriminalističko istraživanje


Policijski službenici policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom radi osnova sumnje u počinjenje dva kaznenog djela „Krađa“, dva kaznena djela „Računalna prijevara“, od kojih je jedna u pokušaju i kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 13. prosinca 2018. godine došao na Barčev trg gdje je prišao parkiranom teretnom vozilu marke Fiat Ducato daruvarskih registarskih oznaka te je iskoristio nepažnju dok su zaposlenici istovarivali robu za trgovinu kojom prilikom je iz otključanog vozila sa sjedala otuđio torbicu s dokumentima i novcem. Po otuđenju, istog dana osumnjičeni je došao do bankomata u obližnjoj ulici i u šest navrata pokušao podiči novac otuđenom karticom, ali u svojoj namjeri nije uspio.  Nakon toga se uputio do obližnjeg kioska gdje je uspio obaviti dvije transakcije na način da je prilikom kupovanja raznih artikala prislonio karticu na pos uređaj s čime je protupravno unio tuđe računalne podatke.
 
Nadalje se sumnja da je početkom srpnja 2019. godine u popodnevnim satima osumnjičeni došao u Kauzlarićev prilaz prišao biciklu koji nije bio vezan već je bio odložen kod ulaznih vrata zdravstvene ustanove i tom prilikom ga je otuđio.
 
Također, osumnjičeni je 10. srpnja, također u popodnevnim satima u Ukrajinskoj ulici ušao u prostor stambene zgrade, gdje je u prizemlju prišao ulaznim vratima stana i prikladnim alatom skinuo ukrasnu rozetu i polomio uložak brave, ali nije uspio u svojoj namjeri da provali u stan, već se udaljio.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 6.000 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica