Osumnjičen za zlouporabu opojnih droga

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke  u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 24-godišnjak, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu kojeg koristi na području Zagreba, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.
 
U vremenskom periodu od rujna 2018. godine do rujna 2019. godine osumnjičeni je u najmanje pet navrata, za neutvrđeni novčani iznos, naručitelju prodao konoplju tipa droga (marihuana) u količinama od 100 do 250 grama, na način da je nakon ostvarenog dogovora o kupoprodaji droge, koristeći se uslugama kurirske službe, skrivenu drogu u poštanskim paketima slao iz Zagreba u Orebić, gdje ju je on preuzimao. Tako je 10. rujna 2019. godine po prethodnom dogovoru o kupoprodaji droge, kurirskom službom, za novčani iznos od 4.400 kuna uz odgodu plaćanja skrivenu u poštanskoj pošiljci, mu poslao 249,94 grama konoplje tipa droga (marihuana).
 
Nadalje 17. rujna 2019. godine pretragom stana na području Zagrebu, kojim se koristi osumnjičeni pronađeno je ukupno 1.098,00 grama konoplje tipa droga (marihuana), pakirane u pet staklenki i dvije plastične vrećice, te digitalna vaga s tragovima konoplje tipa droga (marihuana).
 
 

Stranica