Prilagodite brzinu kretanja

Potaknuti prometnim nesrećama s najtežim posljedicama, skrećemo pozornost da prebrza i neoprezna vožnja, nenošenje zaštitne opreme, nepoštovanje prometnih propisa i upravljanje vozilom bez ispita ili potrebne kategorije, rezultira prometnim nesrećama u kojima dolazi do smrtnog stradavanja ili teških ozljeda kod vozača i putnika.  

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te upozoravamo da zbog vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku, a posebice u zavojima.
 
Ukazujemo na nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu s naglaskom na pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača kao i putnika u vozilima, i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Stoga opet upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući propise, u prvom redu zbog sebe samih, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognu da svako putovanje završi sretno na željenom odredištu.

FOTO: Ilustracija

Stranica