Druga velika zapljena heroina u studenom

U motociklu pronađeno više od četiri kilograma heroina – osumnjičeni muškarac i žena.

„Ciljani i planirani rad, angažman i upućenost zagrebačkih policajaca rezultirao je zapljenom 4533 grama heroina, a što je zajedno sa zapljenom od prije četiri dana ukupno 6732 grama heroina, koje je sklonjeno s ulice“, na samom početku izvanredne konferencije za medije rekla je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.      
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i 43-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine heroina i kokaina koju su potom skrivali, miješali s punilima radi povećanja mase, prešali i prepakivali u obiteljskoj kući na području Črnomerca i u garaži na području Susedgrada, a nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.
 
Rad policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke donio je rezultate te su prije dva dana, 5. studenoga 2019. godine u 12.30 sati na području Trešnjevke osumnjičenog 51-godišnjaka uhvatili u neovlaštenom posjedu 0,9 grama kokaina. Slijedeći korak obuhvatio je pretragu kuće na području Črnomerca, kojom se koriste osumnjičeni, a u kojoj  je pronađeno ukupno 308,0 grama heroina pakiranog u pet vrećica i jedan paket, ukupno 32,1 grama kokaina pakiranog u četiri paketića, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase, 250 grama organske kiseline kreatin koja je namijenjena za miješanje i povećanje mase kokaina, 24,7 grama analgopiretika paracetamol namijenjenog za miješanje i povećanje mase heroina, osam omota s tragovima heroina, 18 vrećica s tragovima heroina, pribor za miješanje, pripremu i prešanje droge s tragovima heroina te novac za  koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Slijedeći dan, u srijedu, dodatnim angažmanom policije došlo se do saznanja o još jednom prostoru na području Susedgrada koji se mogao povezati s osumnjičenima. Radi se o garaži koja je pronađena, a u kojoj je pretragom u motociklu marke Piaggio Beverly zagrebačkih registarskih oznaka, parkiranom u tom prostoru, a kojim se koristi osumnjičeni, pronađeno još ukupno 4225 grama heroina pakiranih u 17 vrećica.
 
Uz pronađeni heroin i kokain zanimljiv je podatak pronalaska ukupno 300 grama smjese koja se miješa da bi se povećala masa heroina i kokaina, kao i podatak da je Policijska uprava zagrebačka u prvih 10 mjeseci ove godine zaplijenila nešto malo manje od 500 grama heroina, dok je u studenom u dva velika kriminalistička istraživanja ta brojka skoro dosegla 7000 grama droge koja je na četvrtom mjestu po udjelu u ukupnim zapljenama droga, dok je marihuana najčešća sa udjelom od 70 posto u ukupnom broju zapljena.  
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 51-godišnjak i osumnjičena 43-godišnjakinja su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 
 
FOTO: PU zagrebačka  
 

Stranica