Policija dovršila kriminalističko istraživanje za pokušaj razbojništva

Razbojništvo ostalo u pokušaju zbog bijega oštećenog s taksijem

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“ u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 20. listopada 2019. Godine oko 7 sati na križanju Branimirove i Draškovićeve ulice, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi i prema prethodno ostvarenom dogovoru s još jednim muškarcem, došao do 23-godišnjaka i zaustavio ga uz pitanje je li on pripadnik suparničke navijačke skupine. Njih su dvojica  od oštećenog zatražili potvrdu da nije navijač suparničke navijačke skupine i još pri tome zatražili vrijedne stvari, odnosno novac ili mobitel i upravo s tom namjerom mu dodatno i pregledali ruksak koji je nosio. Budući da mu nisu ništa našli od vrijednosti niti potvrdili da se radi o pripadniku suparničke navijačke skupine, istog su pustili, međutim u trenutku udaljavanja 23-godišnjaka od njih, zazvonio mu je mobitel što su osumnjičeni i drugi muškarac čuli što ih je ponukalo u namjeri činjenja kaznenog djela te su potrčali za njim. Kad su ga sustigli osumnjičeni 20-godišnjak je uspio 23-godišnjaka udariti i to nogom u glavu međutim 23-godišnjak je ipak uspio pobjeći  i to na način da je ušao u taksi koji je naišao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. Za drugim, policiji poznatim muškarcem, se traga. 

Nadopuna:
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“ u pokušaju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 
FOTO: Ilustracija

Stranica