Odigrana utakmica na Maksimiru

Jučer, 11. studenoga od 18,55 do 20,48 sati, na Gradskom stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica UEFA Lige prvaka između GNK „Dinamo“ i FC „Manchester City“, na kojoj je bilo nazočno 29.400 gledatelja, od čega 650 gostujućih. Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedeno je sedam osoba starosti između 21 i 42 godine (zbog alkoholiziranosti).
 
Također imamo saznanja da je na području Maksimira jedan državljanin Velike Britanije starosti 57 godina teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.
 
Unatoč tome, osiguranje utakmice, iako vrlo posjećene i sa sigurnosnog aspekta zahtjevne, proteklo je korektno, s obzirom da je sama utakmica odigrana bez incidenata. Međutim s obzirom na jedan izdvojeni događaj u kojem je strani državljanin teško ozlijeđen, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti koje su uzrokovale ozljedu.
 
Protupravnih ponašanja u smislu oštećenja imovine grada Zagreba, nije bilo. 
 
Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i svima onima koji su sportskim navijanjem pridonijeli pozitivnoj atmosferi na Stadionu te koji su poštivali upute organizatora, redara i policijskih službenika.

Stranica