Mogućeg razbojnika na biciklu uočio policajac – potvrđene sumnje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da je 24. siječnja oko 18 sati u Zagrebu u Ulici Franje Pokornya, ušao u ljekarnu u kojoj su se u tom trenutku zaposlenici nalazili u stražnjim prostorijama da bi maskiran šalom otišao do pulta gdje se nalaze lijekovi, ispremetao ladice, ali nije ništa otuđio. Tada je u ljekarnu ušla građanka starosti 40 godina koja ga je uočila iza prodajnog pulta. Po njezinom ulasku u ljekarnu, on joj je prišao, zaprijetio nožem i zatražio njezin novac koji mu je ona i predala.
 
Nakon što je pobjegao iz ljekarne sjeo je na bicikl s kojim se do nje i dovezao te se 15 minuta kasnije također dovezao do trgovine na Maksimirskoj cesti u kojoj se nalazila 48-godišnja zaposlenica i na isti način, uz prijetnju nožem zatražio i otuđio novac.
 
Potom se udaljio biciklom s mjesta počinjenja da bi ga policijski službenik s Maksimira uočio na cesti te posumnjao da je upravo on počinitelj i jednog i drugog kaznenog djela, a što je potvrđeno nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u postaji.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi 1450 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

FOTO: Ilustracija

Stranica