Zbog tri pokušaja i dva razbojništva dovedeni na kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih su tri djela ostala u pokušaju.

Vezano uz tri pokušaja sumnja se da su prvo 6. veljače oko 17.20 sati došli do trgovine na Maksimirskoj cesti te su uz prijetnju pištoljem zatražili zaposlenicu da im preda novac, a nakon što je ona to odbila napustili su trgovinu bez da su išta otuđili.
 
Nadalje, 8. veljače oko 5 sati su u Zaprešiću u Ulici Tina Ujevića došli do automat kluba gdje je, također u prethodnom dogovoru s ciljem protupravnog pribavljanja tuđe pokretne stvari, jedan od njih dvojice ušao u automat klub te zaposlenici zaprijetio pištoljem i bombom, međutim novac nije uspio otuđiti te je izašao iz automat kluba kada se zajedno s drugim osumnjičenim odvezao osobnim automobilom.
 
Sumnja se da su tog istog dana, oko 16.50 sati, u prethodnom odgovoru s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došli do trgovine u Ulici Trnovčica te je maskirani 37- godišnjak uz prijetnju pištoljem zaprijetio zaposlenici da mu da novac. Budući da mu zaposlenica nije dala novac već se počela udaljavati iz prostorije, 37-godišnjak je izašao iz trgovine i sjeo u osobni automobil u kojem ga je čekao 24-godišnjak te su napustili mjesto događaja bez da su išta otuđili, zbog čega su djela ostala u pokušaju.
 
Dovršena razbojništva sumnja se počinili su 8. veljače oko 17. 15 sati i odmah potom i oko 18.05 sati  u tobacco shopu na Markuševečkoj cesti i u trgovini u Rapskoj ulici gdje je maskirani 37-godišnjak ušao u  prostor tobacca i trgovine, zaposlenicama zaprijetio pištoljem i otuđio novac da bi se potom s 24-godišnjakom koji ga je čekao u automobilu udaljio.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 16.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO:Ilustracija

Stranica