Jedan osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te jedan za pomaganje mu nakon djela

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ te nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela“.
 
Sumnja se da je 9. veljače 2020. godine oko 5.10 sati u Zagrebu na Meštrovićevom trgu u ugostiteljskom objektu, znajući da se u objektu nalazi više osoba, 22-godišnjak iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru 30-godišnjaka prilikom čega ga je pogodio u predjelu lijeve potkoljenice i lakše ozlijedio. Nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta, ispred samog objekta, vatreno je oružje predao 24-godišnjaku koji je oružje sakrio u svoj stan u Ulici Brune Bušića u Zagrebu s ciljem da mu pomogne da ne bude otkriven odnosno uhićen.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv istog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ kao i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. st. 4. Zakona o oružju i posjedovanju oružja građana, kažnjivo po čl. 70. st. 1. t. 1. istog Zakona.
 
Kaznena prijava protiv 24-godišnjaka također je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela“.
 
FOTO: Ilustracija

Stranica