Božićni blagoslov djelatnika i prostorija PU zagrebačke

Božićni blagoslov djelatnika i prostorija PU zagrebačke

Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine blagoslov djelatnika i prostorija PU zagrebačke u središnjoj zgradi Policijske uprave u ulici Matice Hrvatske. Molitveno slavlje blagoslova započelo je pjesmom “Narodi nam se kralj” u velikoj dvorani PU gdje su se okupili djelatnici zajedno s načelnikom PU zagrebačke Markom Rašićem, njegovim zamjenikom Dubravkom Teurom i ostalim  načelnicima Sektora te voditelja Službi. Vrijeme blagdana i Božićnog vremena je iza nas, blagoslov obitelji također. S tim riječima biskup Bogdan započeo je molitvu blagoslova da bi se svi bolje osjećali u ovoj novoj godini koja je ispred nas.

Nakon blagoslovne molitve i prigodnog obraćenja biskup Bogdan je u pratnji policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića poškropio djelatnike i radni prostor okupljanja - dvoranu blagoslovljenom vodom i poželio svima obilje Božjeg mira u novoj godini.

Obred blagoslovnog slavlja završio je, također, uvodnom pjesmom, a potom su sudionici blagoslova ostali u zajedničkom druženju s biskupom. U ime svih okupljenih riječ zahvale biskupu Bogdanu na pastirskoj riječi uputio je načelnik Rašić, a posebno na molitvenoj podršci,između ostalog, i na svemu što čini za PU zagrebačku, a svima okupljenima se zahvalio na zajedništvu.

FOTO: PU zagrebačka