Osumnjičen za provale u vikendice u Mariji Gorici i Brdovcu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.

 
Naime, sumnja se da je u periodu od 5. svibnja do 5. srpnja 2019. godine s namjerom protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, provalio u vikendicu 26-godišnjaka i 57-godišnjakinje u Ulici Stjepana Jazbeca u Svetom Križu te otuđio motornu pilu i trimer.
 
Isto se tako sumnja da je osumnjičeni u periodu od 12. listopada do 5. studenoga 2019. godine po drugi puta, a u periodu od 1. prosinca do 10. prosinca 2019. godine i treći put provalio u istu vikendicu na adresi Ulica Stjepa Jazbeca da bi u tim prilikama otuđio drveni stol i pet klupica, deset butelja vina, deset boca alkoholnih pića te električnu pilu za živicu.
 
Nadalje, u periodu od 14. srpnja do 26. srpnja 2019. godine osumnjičeni je, sumnja se, provalio u vikendicu 54-godišnjaka u Voćarskoj ulici u Svetom Križu gdje je otuđio suhomesnate proizvode, dvije keramičke skulpture plastičnu ležaljku te aluminijske ljestve. Na istu adrese i u istu vikendicu osumnjičeni je, također se sumnja, ponovno provalio između 23. siječnja i 4. veljače 2020. godine te je tom prilikom otuđio deset staklenih boca u kojima se nalazilo vino.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 18.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica