Osumnjičeni za krađu, prijevare te krivotvorenje isprave

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavili posebno izvješće.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je sam počinio kaznena djela „Krađa“, „Prijevara“, dva kaznena djela „Krivotvorenje isprave“ „Prijevara“ u pokušaju te nad 56-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinila kazneno djelo „Prijevara“.
 
Naime, sumnja se da je 41-godišnjak 3. ožujka oko 12.30 sati u Ulici Horvatovac u Zagrebu, s unaprijed stvorenom namjerom oduzimanja tuđe stvari i s ciljem njezinog prisvajanja, iz ureda obrazovne ustanove otuđio novčanik 56-godišnjakinje. Nedugo potom, istog dana oko 13.20 sati,  iskoristio je otuđenu karticu koju je u ugostiteljskom objektu 56-godišnjaka u Medulićevoj ulici provukao kroz POS uređaj na fiktivni novčani iznos od 5600 kuna, potpisavši slip s podacima oštećene osobe te mu je 56-godišnjak za uzvrat dao 2000 kuna.
 
Nadalje, ponovno postupajući s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi  u zlatarnici u Ilici je oko 14 sati zlouporabio otuđenu karticu na način da ju je provukao kroz POS uređaj na iznos od 12.500 kuna, potpisao izdani slip te kupio zlatnu ogrlicu koju je potom prodao u drugoj zlatarnici.
 
Ujedno, sumnja se da je 41-godišnjak i u urarskoj radnji u Ilici zlouporabio karticu 56-godišnjakinje na način da je oko 14.15 sati provukao karticu kroz POS uređaj na iznos od 1534 kuna, međutim transakcija nije odobrena te je nakon toga otuđenu karticu odbacio.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica