Osumnjičen za više kaznenih djela

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je podnijeto nadležnom općinskom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“, „Razbojnička krađa“ i „Krađa“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 44-godišnjak od 23. studenoga 2019. godine do sredine ožujka 2020. godine, u pet navrata, dolazio do parkirališta na području Črnomerca, gdje je provaljivao u osobne automobile te je iz njih otuđio razni alat, torbice u kojima su se nalazili dokumenti, novac i mobitel, prehrambeni artikli i drugo.
 
Nadalje se sumnja da je 26. ožujka u jutarnjim satima, došao do podzemne garaže, također na području Črnomerca, gdje je otišao do razine -1 da bi razbio staklo na ormariću u kojem se nalazio vatrogasni aparat, uzeo aparat i otišao do parkiranog osobnog automobila marke Audi Q5 te njime razbio vjetrobransko staklo. Nadalje je kroz nastali otvor ušao u automobil i iz pretinca otuđio novčanik s novcem. U tome ga je zatekao građanin, a osumnjičeni ga je u namjeri da zadrži otuđene predmete, fizički napao te i njega udario vatrogasnim aparatom nakon čega je oštećeni pao na pod. Osumnjičeni je potom pobjegao u niže razine garaže, dok ga je naknadno na ulici, na izlazu iz garaže, dočekao oštećeni, da bi ga tada osumnjičeni ponovno napao i na taj način njime uspio pobjeći s otuđenim predmetima. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 25.000 kuna.
 
FOTO:
Ilustracija.

Stranica