Oteli ga zbog navodnog duga – predani pritvorskom nadzorniku

Navečer ga oteli, a dovedeni na kriminalističko istraživanje nekoliko sati kasnije

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Otmica“ na štetu 22-godišnjaka.
 
Sumnja se da su se osumnjičeni u utorak, 7. travnja 2020. godine u večernjim satima, po prethodnom dogovoru našli s oštećenim na području Sesveta. Dolaskom na dogovoreno mjesto prvo su se verbalno sukobili, a što je preraslo u fizički napad osumnjičenih prema oštećenom. Tijekom tog sukoba jedan od osumnjičenih, uz prijetnju da će ga ubiti, ispalio je metak iz vatrenog oružja čije je zrno prošlo iznad glave oštećenog. Cijeli događaj uzrokovan je zbog navodnog duga koji oštećeni ima prema osumnjičenim osobama.
 
Tada, osumnjičeni su otvorili prtljažni prostor vozila marke Audi koprivničkih registarskih oznaka kojim su došli na dogovoreno mjesto te naredili oštećenom da uđe, a što je oštećeni, iz straha za život i učinio, nakon čega zatvaraju prtljažni prostor te se vozilom udaljuju u nepoznatom smjeru istovremeno tijekom vožnje tražeći od oštećenog da im vrati novac.
 
S obzirom da oštećeni nije imao novac kod sebe, zapovjedili su mu da telefonira rodbini i zatraži da mu oni posude novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, inače će ga u suprotnom ubiti. Tek uz obećanje da će dobiti traženi iznos oštećenog puštaju.
 
Prilikom navedenog događaja oštećeni je lakše ozlijeđen, a osumnjičene su policajci pronašli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.  

FOTO: Ilustracija

Stranica