Vlasnik kradljivce zadržao, a policija provela kriminalističko istraživanje

Meta im bilo skladište građevinskog materijala

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe starosti 37, 36 i 33 godina zbog sumnje da su počinili dva kaznena djela „Teška krađa“.
 
Sumnja se da su osumnjičeni između 11. i 12. kolovoza 2020. godine u Ulici Svetog Benedikta, prišli djelomično ograđenom i zaključanom skladištu građevinskog materijala te pomoću prikladnog alata uklonili lokot i lanac s ulaznih vrata, željezne rešetke, obili vrata i ušli unutra. Iz skladišta su otuđili građevinski materijal i pobjegli. Sljedećeg dana, 13. kolovoza oko ponoći, osumnjičeni su se zajedno dovezli kombi vozilom na istu adresu te na identičan način kao i prethodni put provalili u skladište, kroz nastali otvor su uvezli kombi u krug skladišta u namjeri da otuđe opet građevinski materijal. Pri počinjenju kaznenog djela uhvatio ih je vlasnik poduzeća i zadržao do dolaska policije.  
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 25.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće protiv osumnjičenih je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica