Na području Centra i Medveščaka provaljivao u trgovine, cvjećarne, frizerske salone i slastičarnu

Iako u „zlatnoj životnoj dobi“ osumnjičen za 7 provala u 7 dana

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 10 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem od čega su tri u pokušaju.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19. kolovoza 2020. godine u noćnim satima osumnjičeni 70-godišnjak, došao u Heinzelovu ulicu u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist gdje je zavlačenjem prikladnog alata obio vrata frizerskog salona, ušao unutra te otuđio novac.
Nadalje, za dva dana, 21. kolovoza, također u noćnim satima, osumnjičeni je otišao na Britanski trg gdje je provalio u dvije cvjećarne te otuđio novac.
 
U nedjelju, 23. kolovoza u popodnevnim satima, osumnjičeni je ovaj put došao u Ilicu, također zavlačenjem prikladnog alata obio vrata trgovine, ušao unutra te otuđio novac.
 
Sumnja se, sljedećeg dana 24. kolovoza u noćnim satima, osumnjičeni je ponovno došao Heinzelovu ulicu gdje je ponovno provalio u isti frizerski salon i otuđio novac. Iste te noći, u istoj ulici osumnjičeni je pokušao provaliti u cvjećarnu, međutim u tome nije uspio.
 
Tijekom sljedeće noći, 25. kolovoza osumnjičeni je i dalje nastavio u svojoj namjeri da sebi pribavlja protupravnu imovinsku korist te je došao do dvije trgovine, slastičarne i ugostiteljskog objekta na području Medveščaka. Provalio u trgovinu i slastičarnu te otuđio novac, dok u provali u drugu trgovinu i ugostiteljski objekt nije uspio.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 8580 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica