Osumnjičeni za krađe novčanika iz torbica

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom te tri maloljetne osobe zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela „Krađa“ i tri kaznena djela „Računalna prijevara“ od kojih je jedna ostala u pokušaju.


Naime, sumnja se da su, neki od njih sami, u različitim kombinacijama ili svi zajedno, tijekom prosinca 2019. godine te tijekom kolovoza i rujna 2020. godine, na području Novog Zagreba, a prema prethodnoj stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, prilazili oštećenim osobama u autobusu ili na ulici i u tim bi prilikama na različite načine nastojali odvući njihovu pozornost ili ih smesti kako bi im otuđili novčanike i mobitele. Nakon što bi im otuđili novčanike iz nekih od njih su uzeli samo novac te ih potom odbacili na ulicu.  Isto se tako sumnja da su u dva navrata s karticama koje su se nalazile u novčaniku na obližnjim bankomatima podizali novac, a u čemu jednom nisu uspjeli.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 17.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski će službenici podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica