Osumnjičeni za provale na području Trnja i dva pokušaja provale na području Rijeke

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu

U srijedu 7. listopada oko 11.40 sati u stambenoj zgradi na Maksimiru građanka je uočila dvije nepoznate sumnjive osobe i o tome obavijestila policiju. Brzom reakcijom policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obišli su šire područje te su nekoliko ulica dalje pronašli osobe koje odgovaraju osobnom opisu koji je policiji dala građanka. Njihova sumnja pokazala se opravdanom jer te su osobe dovedene u prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dovedenim osobama, 19-godišnjom državljankom Srbije te maloljetnim državljaninom Italije, utvrđena je osnova sumnje da su počinili pet kaznenih djela „Teških krađa provaljivanjem“ od kojih su tri u pokušaju.
 
Naime, utvrđeno je kako su osumnjičeni od 5. do 15. kolovoza 2020. godine, u popodnevnim satima, u dva navrata došli na adresu u Rijeci u Kumičićevoj ulici, prišli ulaznim vratima stana te pomoću prikladnog alata pokušali ih obiti, međutim u tome nisu uspjeli. Nadalje, sumnja se da su zajedno od 1. do 15. rujana, u dva navrata došli do ulaznih vrata stana na području Trnja, obili ih pomoću prikladnog alata, ušli u stan te otuđili razni zlatni nakit i novac. Također, istog dana došli su do još jednog stana na području Trnja, međutim tada nisu uspjeli obiti i otvoriti vrata.
 
Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađen je alat za koji se sumnja da su osumnjičeni koristili tijekom počinjenja ovih kaznenih djela.
 
Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko deset tisuća kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: ilustracija

Stranica