Naručio i preuzeo dva biopročišćavača iako je znao da na računu nema dovoljno novčanih sredstava za naplatu

Oštetio trgovačko društvo za preko 98 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u ime trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu u kojem je bio odgovorna osoba, od trgovačkog društva sa sjedištem u Pupelici, naručio dva biopročišćivača za koja je oštećeno trgovačko društvo izdalo račun odnosno otpremnicu na iznos od 98.800 kuna te je kao osiguranje plaćanja ustupio oštećenom trgovačkom društvu bjanko zadužnicu u ime trgovačkog društva i u svoje osobno ime kao jamac platitelj. Iako je znao da na računu nema dovoljno novčanih sredstava, to je prešutio zaposlenicima oštećenog trgovačkog društva i time ih doveo u zabludu. Krajem listopada 2019. godine, naručena roba je u dva navrata preuzeta u skladištu oštećenog trgovačkog društva, nakon čega nije plaćena istekom valute plaćanja, a nije bila naplativa ni slanjem na naplatu navedenih zadužnica, budući da je trgovačko društvo bilo u blokadi.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 98.800 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica