Zagrebački policajci prilikom kontrole prometa zatekli osobu s mjerom “COVID-liječenje” - nadopuna

Muškarac pod utjecajem alkohola i pozitivan na COVID-19 upravljao vozilom u prometu, pa zaspao zaustavljen na kolniku

Jučer, 24. studenoga oko 1.10 sati na kolniku Avenije Marina Držića policijski službenici uočili su zaustavljeno vozilo marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem je vozač spavao.
 
Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao. Ispitivanjem prisutnosti alkohola, tj. mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka utvrđeno je da je vozač prethodno upravljao vozilom pri koncentraciji od 1,57 g/kg alkohola u krvi. Također kod sebe prilikom upravljanja nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu.
 
Daljnjim provjerama, utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru COVID-19 -liječenje na adresi boravka.  S obzirom na utvrđeno , isti će boraviti na kućnoj adresi , te po isteku mjere policijski službenici provesti će kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Nadopuna: Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


FOTO: Ilustracija

Stranica