Kažnjena vozačica koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 2.24 g/kg i mladić koji je sudjelovao u prometnoj, a nema vozački ispit

Kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama i uvjetnom kaznom zatvora

U utorak, 24. studenoga oko 20.20 sati, 30-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Radničkom cestom u smjeru juga. Obavljenom kontrolom policijski su službenici utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (2,24 g/kg). Nakon otrježnjenja nesavjesna vozačica je prepraćena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je sud odredio novčanu kaznu u iznosu od 8.100 kuna te izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
 
Jučer, 25. studenoga oko 11.25 sati u Zagrebu u Ulici 1. Ferenščica, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Obavljenom provjerom policijski su službenici utvrdili da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije odnosno bez položenog vozačkog ispita. Policajci su ga uhitili i doveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu  je izrečena kazna zatvora od 15 dana uvjetno na 6 mjeseci te novčana kazna u iznosu od 1.500 kuna.

FOTO: ilustracija
 

Stranica