S poslovnog računa trgovačkog društva podigla oko 315.000 kuna koje je zadržala za sebe

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijski uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Računalno krivotvorenje“.

Sumnja se da kao zaposlenica podružnice javnog trgovačkog društva zadužena za vođenje i odgovorna za obavljanje ekonomsko-financijskih poslova od 2017. godine do svibnja 2020. godine, putem bankovne kartice izdane na njeno ime, kontinuirano na bankomatima na području grada Zagreba podizala različite novčane iznose s poslovnog računa podružnice te suprotno pravilima blagajničkog poslovanja tom prilikom podignuti novac nije polagala u blagajnu niti je sastavljala blagajničke izvještaje, već je novac zadržavala za sebe. S ciljem prikrivanja kaznenog djela, u informatičkom računovodstvenom sustavu koje koristi trgovačko društvo 5. lipnja 2020. godine obavila neosnovana knjiženja nevjerodostojnih uplata novčanih sredstava za 2019. i 2020. godinu u ukupnom iznosu od 183.036 kuna.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 315.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica