Osumnjičen za dvije krađe i jednu tešku krađu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela „Krađa“ i jedno kazneno djelo „Teška krađa“.
 
Sumnja se da je 14. lipnja 2019. godine oko 00.30 sati, zajedno s još dva za sada nepoznata počinitelja, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, došao ispred stambene zgrade u Ježevskoj ulici gdje su prišli parkiranom mopedu marke Peugeot, onesposobili zaštitu od krađe te su moped odgurali s mjesta događaja.
 
Sumnja se i da je 6. siječnja 2020. godine između 13.50 i 14.30 sati, zajedno s još dvije za sada nepoznate muške osobe, došao do kruga poduzeća u Radničkoj cesti u Zagrebu, gdje su preskočili ogradu, a zatim provalili u prostorije poduzeća i otuđili pet vatrogasnih aparata, 25 litara motornog ulja, ručni sat i dijelove alata.
 
Također, sumnja se da je 27. srpnja 2020. godine oko 20.30 sati došao ispred ulaza u stambenu zgradu u Ivekovićevoj ulici, prišao biciklu koji je zaštitnom sajlom bio zavezan za rukohvat, prerezao ju te se biciklom udaljio s mjesta događaja.
 
Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 11.250 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica