Sumnja se da je u više navrata otuđivao iz iste trgovine

Otuđene stvari skrivao u ruksaku, od pribora za ličenje zidova do ventila

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela „Krađa“ , od kojih su dva kaznena djela produljena.
              
Sumnja se da je 3. listopada u prijepodnevnim satima, prema unaprijed stvorenoj namjeri i u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi, došao u trgovinu u Ulici Prilaz Baruna Filipovića i s prodajnih polica otuđio boju i pribor za ličenje zidova te alat. Iskoristivši nepažnju zaposlenika otuđene predmete spremio je u svoj ruksak i udaljio se iz trgovine.
 
Od daljnje namjere pribavljanja nepripadne imovinske koristi nije odustao te se u istu trgovinu još u tri navrata, od 15. listopada do 24. studenoga, vratio s istom namjerom. Tada je prišao prodajnim policama te s njih otuđio razne neprehrambene proizvode i sakrio ih u svoj ruksak. U dva se navrata s ruksakom na leđima uspio udaljiti iz trgovine, no 24. studenoga, u namjeri da s otuđenim proizvodima napusti trgovinu, zaustavio ga je zaštitar koji ga je i zadržao do dolaska policijskih službenika.
 
Također, kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 36-godišnjak u dva navrata i to 26. listopada u večernjim satima i tri dana kasnije, 29. listopada u popodnevnim satima, došao u trgovinu u Ulici Velimira Škorpika te s prodajnih polica otuđio akumulator, televizijsku antenu i drugo, a zatim se s otuđenim predmetima, koje je prethodno spremio u svoj ruksak, udaljio iz trgovine.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3600 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica