Temeljem krivotvorene dokumentacije podignula pozajmicu sindikata koju nije imala namjeru vratiti

Krivotvorila platne liste trgovačkog društva kako bi zaposlenike sindikata dovela u zabludu da joj isplate novac 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“ i „Prijevara“.
 
Sumnja se da je 6. studenoga 2019. godine kao član udruge građana-sindikata iz Zagreba u poslovnim prostorijama sindikata, u namjeri prisvajanja protupravne imovinske koristi, dovela u zabludu zaposlenike sindikata lažno im predočivši neistinite podatke da ispunjava nužne uvjete za podizanjem pozajmice iz fonda Kasa uzajamne pomoći odnosno da ima sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme s trgovačkim društvom iz Zagreba, čiji zaposlenik nikada nije bila. Kako bi uspjela u svojoj namjeri, ovlaštenim osobama sindikata osumnjičena je predala krivotvorene obračunske liste plaća trgovačkog društva iz Zagreba i u obrasce za ishodovanje pozajmice unijela neistinite podatke iz kojih proizlazi da je uistinu zaposlena u trgovačkom društvu. Ne posumnjavši u njenu namjeru, ovlaštene osobe sindikata s njom su zaključile ugovor o povratnoj pozajmici iz Kase uzajamne pomoći sindikata te joj isplatile 38.500 kuna na rok otplate od 48 mjeseci. Nakon isplate novca, do današnjeg dana s njenog računa ili na bilo koji drugi način nije uplaćena niti jedna dospjela mjesečna rata pozajmice iz razloga što na njenom računu nije bilo financijskih sredstava, a čega je osumnjičena bila svjesna i prilikom sklapanja ugovora o pozajmici odnosno već tada nije imala namjeru vratiti pozajmljeni novac.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 38.500 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičene je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica