Osumnjičeni za šest razbojništava i tešku krađu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne muške osobe zbog sumnje da su počinili šest kaznenih djela "Razbojništvo", od kojih jedno u pokušaju te jedno kazneno djelo “Teška krađa“

Naime, sumnja se da su od sredine rujna do kraja prosinca 2020. godine na području Novog Zagreba počinili šest razbojništava na način da su maskirani s ciljem prikrivanja svog identiteta, dolazili do prodajnog  prostora benzinskih postaja te prijeteći verbalno i pištoljem kod zaposlenika izazivali strah i bojazan za život, upućujući im naredbe, a potom otuđivali novac i proizvode dok su se prilikom počinjenja jednog razbojništva udaljili ništa ne otuđivši.
 
Također se sumnja da su osumnjičeni krajem kolovoza s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi provalili u trgovinu na području Hrvatskog Leskovca i tom prilikom otuđili duhanske proizvode.
 
Ukupna materijalna šteta počinjenim djelima iznosi oko 36.400 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica