Policijski službenici uhitili trojicu muškaraca nakon provale u radni stroj i otuđenja goriva

Kriminalističko istraživanje potvrdilo sumnju da im navedeno nije jedino takvo kazneno djelo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca starosti 38, 41 i 43 godine zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teška krađa“ od kojih su dva u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da su se osumnjičeni 6. veljače 2021. godine nedugo nakon 20 sati, prema prethodnom dogovoru s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, dvama automobilima marke Audi dovezli do Industrijske ulice adrese u Zaprešiću, prišli radnim strojevima u vlasništvu trgovačkog društva iz Klanjca, a zatim uporabom prikladnog alata obili poklopce rezervoara tri radna stroja te iz njih otuđili ukupno 255 litara pogonskog goriva. Pri pokušaju da se vozilima udalje s mjesta događaja, uočili su ih policijski službenici koji su posumnjali u protupravno ponašanje. Muškarci su uhićeni i privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a obavljenom pretragom njihovih automobila policijski su službenici pronašli otuđeno pogonsko gorivo kao i provalnički alat te druge predmete koje su koristili za otuđenje goriva.

Također, daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili sumnju da im navedeno nije jedino takvo kazneno djelo. Naime, sumnja se da su zajedno u još tri navrata, između 29. siječnja i 2. veljače 2021. godine, u večernjim odnosno noćnim satima došli na istu adresu, prišli četirima radnim strojevima, obili poklopce rezervoara te otuđili ukupno 429 litara pogonskog goriva.
 
Još su u dva navrata između 2. i 5. veljače 2021. godine na istoj lokaciji na identičan način pokušali otuđiti pogonsko gorivo. Tada su također prikladnim alatom obili poklopac rezervoara radnog stroja, no gorivo nisu uspjeli otuđiti.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 6.200 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

FOTO: Ilustracija

Stranica