Iz trgovina na području Zagreba otuđili 213 parfema

Iskorištavali zauzetost zaposlenica u trgovinama kako bi s polica otuđivali parfeme

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 22 kaznena djela „Krađa“ dvije „Razbojničke krađe“ i jedno kazneno djelo „Prijevara“
 
Sumnja se da su tijekom siječnja i veljače 2021. godine, u raznim kombinacijama, dolazili u trgovine na području Maksimira, Malešnice, Španskoga, Trešnjevke, Novog Zagreba i Trnja i to s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, gdje bi potom iskorištavali nepažnju ili zauzetost zaposlenica kako bi s polica otuđili parfeme s kojima bi pobjegli. Navedena je djela 25-godišnjak najčešće činio sam, u pet navrata ih je počinio zajedno i u dogovoru s 40-godišnjakom dok je još nekoliko puta ta djela počinio s jednom zasad nepoznatom osobom.
 
Isto tako, sumnja se da su 25 godišnjak i 40-godišnjak početkom veljače 2021. godine u jutarnjim satima došli do trgovine u Novom Zagrebu u kojoj su iskoristili zauzetost zaposlenika i otuđili parfeme. Kada ih je uočila jedna od zaposlenica i pokušala 25-godišnjaka spriječiti da pobjegne, on ju je gurnuo i s otuđenim parfemima ipak uspio pobjeći.
 
Nadalje, 25-godišnjak je u prvoj polovici siječnja 2021. godine, sumnja se, u trgovini na Trnju, također iskoristivši zauzetost zaposlenika, s polica otuđio parfeme i razne artikle s kojima je krenuo prema izlazi da bi odgurnuo zaposlenicu koja ga je pokušala spriječiti u bijegu. Ali nije u tome uspjela.
 
Krajem studenoga 2020. godine sumnja se da je 25-godišnjak u Novom Zagrebu iz osobnog automobila marke Peugot Boxer zagrebačkih registarskih oznaka otuđio ruksak. Nedugo potom, s karticom koja se nalazila u otuđenom ruksaku pokušao je platiti artikle kupljene u kiosku, međutim transakcija je odbijena.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 108.170 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, posebno izvješće podnijeto je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica