Mjesec dana od počinjenja do uhićenja

Otkriven razbojnik iz banke, financijske agencije i trgovine iz siječnja

Policijski službenici Policijske zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 26 godina zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela „Razbojništvo“ te jedno kazneno djelo „Teška krađa“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 20. siječnja 2021. godine na Trgu Ivana Kukuljevića počinio razbojništvo u banci te istog dana nakon nepuna dva sata i u novčarskoj instituciji u Albrechtovoj ulici na drugom kraju grada. Osim navedenih kaznenih djela utvrđeno je da je dva tjedna ranije počinio još jedno razbojništvo i tešku krađu u dvije trgovine na području Dubrave. Naime, osumnjičeni je kaznena djela činio na način da bi maskiran medicinskom maskom ulazio u objekte gdje je prijetio zaposlenicima plinskim pištoljem te od njih tražio novac. S otuđenim novcem bi pobjegao, a potom odlazio u unajmljeni stan u Centru grada. Otuđeni novac trošio je na skupocjenu odjeću i dugove.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 72.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


FOTO: PU zagrebačka

Stranica