Rezultati drugog dana akcije u prometu, vozači počinili 174 prometna prekršaja

Vozio pod utjecajem od 2,10 g/kg  alkohola u organizmu

U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

- ukupno 174 prometna prekršaja, od čega su 38 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 72 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nepropisnog korištenja mobitela, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Sedam je osoba dovedeno na sud, tri su osobe zadržane do otrježnjenja dok je šest osoba zatečeno pod utjecajem droge te je zabilježeno 46 drugih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 27-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom te je u Sesvetama na raskrižju Trakošćanske i Varaždinske ulice sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a utvrđena mu je koncentracija od 2,10 g/kg. alkohola u organizmu. U Čulinečkoj ulici u Zagrebu je 44-godišnjak također pod utjecajem alkohola (1,55 g/kg) upravljao osobnim automobilom, dok je na križanju Slavonske avenije i Čulinečke ulice zaustavljen 30-godišnjak kojemu je utvrđena koncentracija od 1,54 g/kg alkohola u organizmu.

FOTO: Ilustracija

Stranica