Od ukupno utvrđena 192 prekršaja njih 95 počinili su vozači koji su prebrzo upravljali svojim vozilima

Rezultati prvog dana pojačanog nadzora prometa na cestama

FOTO: Ilustracija

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:
 
- ukupno 192 prometna prekršaja, od čega su devet prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 95 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 17 zbog nepropisnog korištenja mobitela, 16 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 55 ostalih prekršaja. Jedna je osoba dovedena na nadležni sud.
 
Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 45-godišnjaka koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg, a zatečen je u garaži Branimir centra, kod 54-godišnjaka koji je osobnim vozilom upravljao Slavonskom avenijom te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,81 g/kg i kod 36-godišnjak koji je u Novoselcu u Moslavačkoj ulici upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg.

Stranica